Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Barn hunt

Recommended Posts

Er det noen her inne som har prøvd det? Og som kunne tenke seg og fortelle litt? 

 

Jeg traff her for en stund siden verdens triveligste menneske utenfor sykehuset på Gjøvik, og hun snakket så varmt om barn hunt! 😁 Hun kunne fortelle meg masse, men desverre har masse gått i glemmeboka. 

 

Selv holder jeg til i Bodø, finnes det noen rundt her som holder på med dette? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veldig merkelig at jeg ikke finner igjen gamle tråder om dette, jeg VET det har vært diskutert.

Barn hunt Norge har mye fin info både om sporten og hvor det holdes kurs.

Vi gikk kurs i forfjor, og det var veldig gøy. Både med ridgebacken og gårdshunden. I en bane er det et bestemt antall lukkede rør med hull i, og noen av dem inneholder en (i Norge) død rotte, eller redemateriale. Hunden skal søke gjennom en labyrint av høyballer og markere det riktige røret. I løpet av en bane må hunden også gjennom en tunnell, oppå en høyballe eller flere, litt avhengig av klasse det også. Alle hunder kan delta, og de fleste hunder som har litt nese og interesse for jakt/vilt synes det er gøy.

Det ser ut til å ha dødd ut litt igjen nå, det var veldig populært og mange kurs rundt omkring i fjor. Men hvis du kontakter nærmeste hundeklubb så kan du jo høre om de er interesserte i å leie inn en instruktør for et helgekurs. Det begynner å bli flere godkjente instruktører og dommere etterhvert også, så sporten sprer seg nok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er den tanken jeg også har. Er på en måte derfor jeg også har tatt kontakt med en annen oppdretter og, sånn tilfelle det blir f.eks. bare tisper hos den ene oppdretteren, når jeg kun er intr i hannhund. Samtidig er det på dette tidspunktet det klaffer for meg med valp, derav vist interesse hos flere😄
  • kjører med temperaturmåler hos hundene (i varerommet) så jeg kan følge med på temperaturen. Faktisk - med hvit bil, solskjerming på vinduene, åpne vinduer (begge sider) så blir det skyggetemperatur selv midt i solsteika på sommeren (jeg går såklart ikke FRA hundene når bilen står i sola). Har tett vegg mellom førerdel og varerom. Men vi har sjelden mer enn fire hunder i bilen, for vi bruker også henger. 
  • Da jeg kjøpte min Caddy (brukt fra forhandler) så byttet de til gittervegg for meg inkludert i prisen. De hadde tilfeldigvis fått levert en bil med gittervegg samtidig så da byttet de bare om på de ro bilene.   Nå skal jeg snart gå over til Transporter og da er planen å bytte til gittervegg i denne også. Synes at fordelene veier opp for ulempene(jeg synes egentlig ikke at det er noen ulemper med gittervegg 😄). Dessuten er jo gitterveggen så grei å henge ting i. 👍🏻😊 Og en ting til: Hvit/lys bil er kanskje ikke det vakreste, men det er jammen meg mye mindre varmt i bilen om sommeren...
  • Jeg syns det blir ****** varmt baki der uansett jeg. Vanlig ac fremme i Berlingo/partner hjelper liksom ikke stort, ikke åpne vinduer heller. Stod i kø gjennom Riga i sommer, måtte baki og kjenne og det kokte. Lufta fra vinduene trekker liksom bare forbi gitteret, ikke i vinkel inn i lasterommet og ac var ikke bra nok til å få ned temp. Takluke hjelper vel og koster kanskje ikke allverden å montere. 
  • Min er såpass åpen i gitteret at det blir fin temperatur baki også. I tillegg har jeg fått pappa til å bygge opp burene på en plattform, slik at begge burene er helt inntil gitteret, høyt opp, så de får nok av luft. Hundene sitter rett bak hodet mitt liksom, med gitter hele veien øverst på skilleveggen Altså det er ikke et lite "vindu" med gitter, hele den øverste halvdelen av skilleveggen er åpent gitter. 
 • Nylig opprettede emner

×