Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Utstillingstelt

Recommended Posts

Er det lurt å skaffe meg utstillingstelt? Men jeg synes det alltid er så fullt opp av utstillingstelt på alle utstillinger. Hvordan får jeg da plass?

Har sett litt på pop up utstillingstelt med bunn. Det er litt mindre enn de store. Hvordan er dette teltet?

Har du utstillingstelt? Bruker du det hver gang på utstilling når det er ute? Hvordan telt har du?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes utstillingstelt i utgangspunktet er en uting. Jeg ser definitivt nytten i det for å kunne skjerme hunden, både mot folk og andre hunder, og været. Men problemet er at folk kliner de oppi ringer, og tar opp plass for mange potensielle tilskuere som ikke får komme til og se. Folk må omtrent klatre mellom telt for å komme fram til ringene tidvis, både for å se og stille hund. Om jeg noen gang skal arrangere noe stevne igjen så blir det teltforbud innenfor 15 meter av alle ringer.

Men som sagt, for å skjerme hunden og unngå altfor varm, evt våt hund i ringen, så er det jo kjekt å ha. Bare vis hensyn...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, simira skrev:

Jeg synes utstillingstelt i utgangspunktet er en uting. Jeg ser definitivt nytten i det for å kunne skjerme hunden, både mot folk og andre hunder, og været. Men problemet er at folk kliner de oppi ringer, og tar opp plass for mange potensielle tilskuere som ikke får komme til og se. Folk må omtrent klatre mellom telt for å komme fram til ringene tidvis, både for å se og stille hund. Om jeg noen gang skal arrangere noe stevne igjen så blir det teltforbud innenfor 15 meter av alle ringer.

Men som sagt, for å skjerme hunden og unngå altfor varm, evt våt hund i ringen, så er det jo kjekt å ha. Bare vis hensyn...

Det er dette jeg også er enig i og er redd for.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har utst.telt men bruker det praktisk talt aldri lenger. Det blir for varmt å være i når sola' steker, det er usosialt og de står i veien for alt. Men JA, det er superdeilig når det bøttregner og man står såpass nære at man kan følge med på bedømmelsen fra teltet. Men jeg klarer meg stort sett greit med en parasoll som jeg fester i burtrallen/strolleren, eller låner et hjørne i teltet til gode venner hvis været er helt j...lig.

Men når jeg hadde 3-4 beardiser som skulle stilles ut, så var telt kjekt for å beskytte seg fra regn, men mest for å begrense avstanden til de andre utstillerne. Blir rimelig lei av andre bikkjer helt opptil burene mine som enten bråker eller pisser på dem, folk som setter stolene sine nærmest rett foran burdørene, etc.. Men det tar jo veldig mye plass for bare en/to mennesker og et bur eller to..

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Telt er fint hvis været er veldig dårlig, eller veldig pent. Med silvershade på toppen så hjelper det mot varmen. Ja det tar mye plass, men det er fint å trekke seg tilbake. På RL stevner er de veldig flinke til å sette teltene godt unna ringene så publikum kan komme foran. På utstilling og LP gir de beng.

Jeg vurderer et sånt lite popuptelt med plass til bur og en stol.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg liker utstillingsteltet mitt 😊 Det gir hundene mine ro i nærheten av ringen. Ly fra regn og sol! Og det er enklere å sjonglere flere hunder i flere klasser på feks rally enn å springe å bytte hund i bilen som står lengre unna 😅 Og helt ærlig er jeg lei av at folk lar hundene sine pisse på stolen min eller tøybura mine! Da er jammen bedre at de pisser på teltet 👀

 

Er det fult ved ringen så setter jeg teltet litt unna bare. 

 

Arrangørene kunne satt opp spærre mot telt feks 2 sider av ringene 👌🏻

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men er det noen som har disse popup teltene? fungerer de? i en mannsteltet er det plass til en stol og en hund( ikke i bur). Hvor har dere kjøpt de?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg mistenker at vi egentlig er ganske enige, men at vi flisespikker litt, spesielt på tall og begreper? Som sagt mener jeg også at visse raser kan være farligere enn andre (størrelse, vokt, jakt og alvor er stikkord). Legg til eiere som ikke vet eller respekterer hva de har i andre enden av båndet, så kan det føre til særs uheldige hendelser. Men jeg tror også at USA er et ekstremt dårlig land for å se etter tall som kan belyse spesielt en eventuell genetisk komponent, nettopp fordi så store deler av dyreholdet er utrolig ulikt fra her hjemme. Utenfor et tenkt laboratorium og ute i den virkelige verden er det faktisk nærmest umulig å løsrive det genetiske fra alle de andre forferdelige omstendighetene som går igjen for hunder som er involvert mer alvorlige hendelser. Det dreier seg stort sett om hunder som har ganske forferdelige liv. Labrador ser ut til å ligge på i underkant av 90 000 årlige registreringer. Så den vil ihvertfall nærme seg pitbullignende hunder i antall. Så vi sitter igjen med pitbuller, rottweilere, schæfere og "huskyer" som alle trolig er overrepresentert. Og det er vel ingen store overraskelser der? Det er som sagt raser ihvertfall jeg ser an kombinasjonen av eier og hund når jeg er ute og går. Ikke så mye for min egen del, i og for seg, men for min egen hunds skyld. Labradorer generelt slår meg ikke som hunder med spesielt mye alvor eller vokt, til tross for størrelsen. Mitt hovedpoeng er vel egentlig bare: Gener + uegna eier ≈ farlig. Hver for seg tror jeg gener og uegna eiere langt sjeldnere fører til alvorlige ulykker. Det er plenty av folk jeg passerer hvor jeg er veldig glad for at de har chihuahua, eller retriever, liksom. Mens de (få) av noen av de nevnte rasene i nabolaget har supersolide eiere med stålkontroll, så de bekymrer meg heller ikke, til tross for at et par åpenbart hadde spist det meste som er mindre enn dem på fire bein hvis de fikk muligheten. Men, ingen av dem virker spesielt agressive mot mennesker, den slags har jeg faktisk nesten kun opplevd fra (redde) småhunder. Unntakene, vel, da er vi tilbake til hvem som burde få eie hund. I Oslo er det helt klart en del mennesker som, ja, sikkert har godt av jevnlig omgang med dyr, men som ikke burde få eie noen selv... Red.: P.S. Valgte kun rottweiler fordi den var nummer to, så ingen baktanker med det.
  • Du velger rottweiler (øverst), som i særklasse ligger som nummer to (med 5 ganger flere hendelser enn nummer 3 og 10 ganger mer enn labradoren) og meget vel også kan være både overrepresentert og mer overrepresentert enn pitbullen. Ikke bare meget vel, når jeg tenker meg om. Sannsynligvis. Det frikjenner ikke pitbullen, det bare inkluderer rottweileren i en rase som bør ses nærmere på. Og da kom jeg på en vitenskapelig artikkel som jeg leste for lenge siden som egentlig sier akkurat det. Nærmere 2/3 av alle skader behandlet på et barnesykehus over en periode på 5 år skyldtes pitbull (ca 50%), rottweiler (ca 9%) og en blanding av disse (6%). Med 30-60++ ganger mer enn alle andre raser bortsett fra rottweiler så er det svært mange forutsetninger som skal bikke pitbullens vei før man kan si at den ikke er overrepresentert gitt denne statistikken. At det feks skal gå 60 pitbuller per labrador anser jeg som fullstendig urealistisk. 10 også for den saks skyld. Når det kommer til dette med andre faktorer enn genetikk (eiere, oppdrettere) så har vi alt dekket det og vi er helt enige i at det selvsagt spiller en rolle.  Hovedpoenget i min første post var at jeg innser at statistikken og forskningen på området ikke er god nok til å konkludere (det er imidlertid vanskelig å lese det som er som noe annet enn at det trekker i en retning), men kombinasjon med det man vet om genetikk - inkludert det at funksjon (i vid forstand - også mentalt) følger form - og ren logikk så er det svært mye som taler for at enkelte raser rett og slett er vesentlig farligere enn andre. Og at pitbullen er en av flere slike raser. Det betyr imidlertid ikke at jeg mener utenlandsk statistikk hvor man blander sammen "pit bulls" og seriøs avl av "American pit bull" vil være representativt for seriøs avl av amerikansk pitbull i Norge, og heller ikke at jeg nødvendigvis er for raseforbudet.  
  • Min egen erfaring som dyrepleier er at det er kjempebra med sekretærer. De tar gjerne telefoner, salg, innsjekk av pasienter , vask av utstyr etc. Så får dyrepleierne tid til å gjøre klinisk arbeid som tannrens, narkose etc. Alle de jeg har jobbet med har ikke hatt utdanning da. Men utdanning er sikkert nyttig. 
  • Hvor (hvilken kennel) kommer han fra? 😊
  • Beklager dobbeltposting, men ville unngå å redigere mer på forrige innlegg. Ville bare si noe mer om det med tall! Fordi jeg snubla over noen greier. Ut ifra det jeg klarer å finne om rottweiler, etter et kjapt søk, vel og merke, ble det registrert >4000 fra 2005-2009 og <1700 fra 2010-2014. Den siste gruppa var sikkert ikke helt oppdatert, og det er nå 2019. La oss derfor slå til og si at det var 5500 for 2010-2014 og 5500 for 2015-2019. Vi kan til og med legge til 5500 til, for slengere som har levd nokså lenge (uten at rottweilere vel er kjent for spesielt lang levetid?). La oss si at omtrent halvparten av USAs rottweilere er uregistrerte, da er vi oppe i  33 000 hunder. Vi kan runde opp til 50 000 individer, fordi det er rundt og fint. Tallene jeg klarte å finne for "pitbuller" oppga mellom 3-5 millioner individer. Så la oss si 2,5 millioner. Med de tallene har 0,12 % av pitbuller vært involvert i alvorlige hendelser, mot 1% av rottweilere. Hvem er egentlig overrepresentert? 
 • Nylig opprettede emner

×