Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Agility/lydighet konkurranse

Recommended Posts

Jeg ønsker meg en hund jeg kan trene og kanskje konkurrere i rally og agility. 

Kriteriene mine er:

- Helst liten/mellomstor hund (helst maks 20kg), men str er ikke viktigst

- Helst lite lyd og avknapp innendørs

- Så lite jaktlyst som mulig

- Kunne gå løst på tur og ha så liten radius som mulig

- Veldig førerorientert og lettlært

- God mentalitet, ikke redd og nervøs

Det må forsåvidt være en hann siden vi har en hann fra før, hvis det kan ha noe å bety😊 hvilke raser tenker dere på?

Edited by ebmille

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mange, om ikke de fleste, små hundene har dessverre en del lyd. De som kanskje passer best, om muligens litt større enn maksønsket ditt, er toller retriever, eller springer spaniel. Collie (kort- eller langhår) og belgerne kunne kanskje passe, men her må man være rimelig nøye på mentalitet.

Cocker spaniel eller sheltie kan være et alternativ men da får du mer lyd.

Edit: Kom forresten på, pyrineer med korthårs, jeg kjenner ikke rasen spesielt godt, men det er et par på forumet her enda tror jeg.

Ellers vil jeg anbefale deg å ta en tur på stevner og se hvilke raser som er representert og hvordan de fungerer i og rundt ringen.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes ofte at hvis man går ned i størrelse hund, så går man opp i lydnivå. Shetland sheepdog hadde jo vært perfekt hvis det ikke var for lydnivå. 

Hvis du kan ha hund med høyt aktivitetsnivå er working cocker spaniel ofte artige skruer. 

Tollie retriver fra gode linjer er også lettlærte hunder. De har gjerne ikke lang "setter-radius", men heller ikke en forfølger slik som gjeterhunder. En del av dem stresser en del. 

Andre raser: 

Kooiker - lyd 

Welsh springer. Raduis på 30 meter (haglehold) dette gjelder for alle spaniel. 

Schapendoes - lyd  (anbefaler disse) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aussie kan fint passe inn selv om du kan få litt lyd på enkelte individer. Alt ettersom om du ser på bruks- eller utstillingslinjer så varierer vekten, men mine tisper for eksempel ligger på 20kg +/-. Hannene mine er noe større og tyngre, men fra brukslinjer igjen vil du fint kunne komme ned i rundt 20 kg på enkelte linjer :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er den tanken jeg også har. Er på en måte derfor jeg også har tatt kontakt med en annen oppdretter og, sånn tilfelle det blir f.eks. bare tisper hos den ene oppdretteren, når jeg kun er intr i hannhund. Samtidig er det på dette tidspunktet det klaffer for meg med valp, derav vist interesse hos flere😄
  • kjører med temperaturmåler hos hundene (i varerommet) så jeg kan følge med på temperaturen. Faktisk - med hvit bil, solskjerming på vinduene, åpne vinduer (begge sider) så blir det skyggetemperatur selv midt i solsteika på sommeren (jeg går såklart ikke FRA hundene når bilen står i sola). Har tett vegg mellom førerdel og varerom. Men vi har sjelden mer enn fire hunder i bilen, for vi bruker også henger. 
  • Da jeg kjøpte min Caddy (brukt fra forhandler) så byttet de til gittervegg for meg inkludert i prisen. De hadde tilfeldigvis fått levert en bil med gittervegg samtidig så da byttet de bare om på de ro bilene.   Nå skal jeg snart gå over til Transporter og da er planen å bytte til gittervegg i denne også. Synes at fordelene veier opp for ulempene(jeg synes egentlig ikke at det er noen ulemper med gittervegg 😄). Dessuten er jo gitterveggen så grei å henge ting i. 👍🏻😊 Og en ting til: Hvit/lys bil er kanskje ikke det vakreste, men det er jammen meg mye mindre varmt i bilen om sommeren...
  • Jeg syns det blir ****** varmt baki der uansett jeg. Vanlig ac fremme i Berlingo/partner hjelper liksom ikke stort, ikke åpne vinduer heller. Stod i kø gjennom Riga i sommer, måtte baki og kjenne og det kokte. Lufta fra vinduene trekker liksom bare forbi gitteret, ikke i vinkel inn i lasterommet og ac var ikke bra nok til å få ned temp. Takluke hjelper vel og koster kanskje ikke allverden å montere. 
  • Min er såpass åpen i gitteret at det blir fin temperatur baki også. I tillegg har jeg fått pappa til å bygge opp burene på en plattform, slik at begge burene er helt inntil gitteret, høyt opp, så de får nok av luft. Hundene sitter rett bak hodet mitt liksom, med gitter hele veien øverst på skilleveggen Altså det er ikke et lite "vindu" med gitter, hele den øverste halvdelen av skilleveggen er åpent gitter. 
 • Nylig opprettede emner

×