Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Usikker eller ulydig?

Recommended Posts

Hei, hvordan kan jeg vite om hunden er usikker, eller at vi har vært for ukonsekvent og latt han få gjøre hva han vil?

Etter en litt dårlig opplevelse med et barn i familien da han var liten har han vært ganske usikker på små barn, så vi har alltid prøvd å unngå situasjoner der barn er involvert. Men generelt har han vært litt usikker på fremmede folk som vil hilse på.

I det siste har han begynt å bjeffe en del på andre mennesker, ikke alle, men de fleste. Klarer ikke å se om disse personene han reagerer på har noe til felles. Enten så bjeffer han mot de, knurrer, eller prøver å gjøre «utfall» mot dem, men ser ikke ut som han prøver å bite dem. Dette har blitt verre og verre nå. Noen folk går han bare rett forbi, mens andre lager han et skikkelig spetakkel av.

Han bjeffer også mot fremmede som går forbi om han er ute i hagen eller på verandaen.

Tror dere han er redd/usikker, eller er jeg ikke «streng» nok med han?

Og hva burde jeg gjøre for å få vekk denne bjeffingen og knurringen? For det er ikke noe hyggelig.

I møte med andre hunder er han grei, men med en gang han ser en hund så enten drar han mot dem, eller så senker han hodet, stanser og går sakte mot dem før han plutselig kan bykse fram.

Hvorfor gjør han dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er vanskelig å si hva det skyldes uten å se hunden, men det er ikke så viktig for hvordan du jobber med det. Det er ikke noen grunn til å la ham holde på slik uansett årsak. I møte med andre hunder er dette typisk jaktadferd og ganske uhøflig.

Du finner mange tråder her inne om passeringstrening, sladretrening, kindereggmetoden, kontakttrening... alt dette er teknikker som kan hjelpe deg med problemet. Om du liker å lese bøker anbefaler jeg på det varmeste Control Unleashed og BAT2.0.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • 😄 Det er nok jeg som har vært teit og trent for mye innsitt i front og så rett i utgangsstilling etterpå. Ser det tydelig når hun koker litt over eller er veldig ivrig 😂  Skal prøve meg frem med forskjellig type belønning og få henne inn på høyre siden noen ganger. Så skal vi se om vi får retta opp rumpa 😄 
  • Ja, jeg bomma jo helt på problemet ser jeg. Aner ikke hvilke briller jeg leste med. 😅 jeg var overbevist om at det var utgangsstilling du snakket om. 🙈 Ville trent innsitt i front for seg selv uten å ta henne inn på fot etterpå. Kalle inn til front, gå bakover med henne i front, lokke henne inn i front både fra venstre og høyre. Bytt på å belønn fra venstre hånd eller høyre hånd, viss ikke begynner de fort å sitte skjevt pga forventning til det og likeså forventning til å gå videre inn i utgangsstilling om man følger opp med det. Belønner du med lek kan du lære inn å løpe mellom bena dine så hun går rett bak. Evt ha ball under haka eller noe å slippe ned til henne når du er fornøyd. Også er dette gjerne en ganske vanskelig øvelse å skjønne fult og helt sammenlignet med utgangsstilling feks, så det er bare å trene og trene og trene til de gjør det uten å tenke, nesten. Haketarget er det en del som bruker og. Men om du fortsatt lokker så ville jeg bare styrt henne på plass og hjulpet henne å gjøre rett en god stund😊  
  • Ja, og for noen er det tydeligvis totalt krise når man stiller litt krav til hunden... Den "lille" forskjellen - stille litt krav - utgjør som regel veldig mye.. Vi som bruker hunden vår til praktisk jakt under alle slags væreforhold, når hunden er sliten, og ikke minst at den skal apportere varm, blodig fugl, og ikke bare en apportbukk, er avhengig at hunden utfører jobben sin.  Ikke minst med tanke på det etiske i forhold til evt. skadeskutt vilt. Synes dette er veldig godt skrevet: "Uansett metode for inntrening av apport så er apport et viktig element i forhold til utøvelse av jakt, ikke kun et element i forhold til prøver! En god apportør finner viltet og er i mange tilfelle avgjørende for å finne skadeskutt vilt og det er vel det viktigste?! Mine vorstehere, som nok har mer arvelige interesse for apport enn f. eks settere, er likevel gjennom en treningsperiode som unghunder hvor ikke lyst står i fokus men hvor jeg konsekvent jobber gjennom hold, grip og hent. De blir ikke mindre glade apportører av det og jeg vet med sikkerhet at de henter viltet når det er nødvendig selv når lysten til å fortsette å jakte er stor." 
  • Takk for tips😁 Haha, akkurat det advarte oppdretter meg også mot! Har heldigvis ikke sett noe til det her på Vestlandet, men blir ikke overrasket hvis noe annet sticky bestemmer seg for å sette seg fast🙈
  • Katter med FIV kan fint dele utstyr med andre katter uten å smitte 🙂 Står litt om det her.
 • Nylig opprettede emner

×