Jump to content
Hundesonen.no

Voksen hund tisset i sofa

Recommended Posts

Nå er jeg ordentlig oppgitt. Voksen tispe, går løs inne når vi er borte og når vi sover. I natt har hun tisset i sofaen. Hvorfor?? Hun har tisset i sengen min to ganger tidligere, får ikke være på soverommene grunnet dette. Husren ellers. Hva er greia med å tisse i sofaen? Jeg kan ikke kaste to tepper, ett sofatrekk og gudene vet hva til vask ofte. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er hun kastrert? Venter dere løpetid eller er hun nettopp ferdig?

Har du sett henne når hun gjør dette, setter hun seg målrettet for å tisse eller er det uhell mens hun ligger eller sover?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hun er intakt. Midt mellom løpetider. Når hun har tisset i senga har hun satt seg mens jeg ser henne og tisset. Denne gangen har det skjedd mens jeg sov. Blid og fornøyd boff som vanlig, ingenting som skulle tilsi at hun ikke er seg selv. Hun får ikke være i sofaen etter at hun fikk ressursforsvar på sofaen, men får ligge der når jeg ikke sitter i sofaen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Dersom hun gikk målrettet og lette etter et sted å tisse, er det mulig det kan være en form for markering? Hvis hun har ressursforsvar og kun får være i sofa når du ikke er der, føler hun kanskje behov for å markere den. Kan også være en hormonelt betinget greie.

Hvis hun fortsetter å tisse rundt om kring kan det være greit å ha i bakhodet at det kan være noe fysiologisk galt med understellet. Ville forsøkt å følge med på om det skjer i situasjoner der hun aktivt leter etter et sted å tisse eller om det skjer mens hun egentlig hviler eller holder på med noe annet.  Selv hos intakte tisper er det ikke unormalt at lukkmuskelen kan bli svakere med alderen og føre til at tispa tisser mens hun hviler eller at hun begynner å lekke jevnt og trutt. Prosessen skjer bare raskere med kastrater.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To år gammel, tisser ikke andre steder, heller ikke oftere ute. Tror nok, som flere her var inne på, at det er en markering, noe hormonelt. Vil det hjelpe å sterilisere/kastere henne? Hun skal ikke avles på, og vi har flust med hannhunder i nabolaget. Verre for dem enn for meg under løpetid, må sies 😂 hun går i et langtrukkent koma hver gang, og blir som et spøkelse under løpetid. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har ingen erfaring med kastrering av tisper og markering, så kan ikke uttale meg om hvordan kastrering vil virke inn i denne forbindelsen. Derimot har jeg hatt ei tispe som ble kastrert i ung alder og som begynte å bli inkontinent få år etter kastrering, så økt sjanse for tidligere inkontinens er jo en vurdering å ta i denne problemstillingen. Du vil kanskje få bedre innsikt i hva du bør gjøre ved å forhøre deg litt rundt med flere veterinærer om deres erfaring.

En toåring er uansett en ung hund enda, mye kan skje hormonelt på et år og det er ikke sikkert at dette er en adferd som vil vedvare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg har egentlig ikke dømmende folk i livet mitt, så det har aldri vært noe særlig til reaksjoner. Folk syntes kanskje det var litt snålt når vi fikk nr 3 (Da hadde vi Shensi lundehund på 4 år og Bamse bichon frise på 11 år fra før), men ingen ufine reaksjoner. Bare gratulasjoner og skryt om hvor fin han var  

   Med siste nå var det ingen reaksjoner. Folk hadde vel reagert mer om vi ikke tok Ori for å være helt ærlig, sånn siden han er sønn av Banzai  (Vi hadde Banzai fra før) 

   Jeg er 33 nå!

   Jeg skjønner ikke hvorfor folk reagerer da? Altså, hvis man tar seg av dyrene sine og klarer gi begge/alle det de trenger så er det jo ingenting å reagere på  Eller har folk bare behov for å kontrollere andres liv?
    
  • Folk skjønner iallefall ikke poenget når man sier man skal ha nummer tre 🤣
  • Mjøndalen? Jeg har meldt på letohallen helgen før d4a, så får se hva jeg gjør med oktober, er vel frist neste uke, 🤔
  • Jeg har for øyeblikket en Hvit Gjeterhund på over året, og har begynt å muligens tenke litt på hund nr. 2 en gang i fremtiden. Jeg er veldig fornøyd med HG som rase og det er nok en rase jeg alltid kommer til å ha. Jeg har også hatt øynene åpne for Tervueren de siste åra, og hadde en blanding av Tervueren og Collie i oppveksten. Rom kameraten min har en Border Collie på 6 år som jeg passer en del på og det er veldig enkelt og se forskjellen mellom min HG og hans BC. Min er mer bedagelig, kjapp, men ikke like brå og vaktsom som Border Collien inne som ute. Min er også mer av den selvstendige typen og trenger ikke min oppmerksomhet til enhver tid på samme måte som den andre hunden i huset. Missforstå meg rett, hun elsker kos og skal være i nærheten, men klarer fint å slappe av når det er bevegelser i huset og trenger ikke sitte oppå meg hele tiden. Får hun beskjed om å legge seg om hun blir for mye, så legger hun seg. Border Collien vil helst være klint inntil kroppen på både meg og besøk og blir kjapt veldig masete. Jeg er også mye ute og går en del toppturer, både på ski og til beins og der stoler jeg mye mer på HG'en enn BC'en. HG'en er mer opptatt av å holde seg i nærheten og jeg er ofte avhengig av at hun kan gå løs, spesielt nedover. BC'en kan jeg ikke ha løs da det er mye annet som fanger hans oppmerksomhet som ikke er meg. Jeg er veldig glad i Border Collien altså, men det er den Hvite Gjeterhunden som virkelig har truffet meg og som passer meg, min personlighet og livsstil. Skjønner at dette har mye med oppdragelse, trening, individuelle individ osv, men noe er vel rasebetinget? Det jeg lurer på er hvor heller Tervuerenen mot? Skjønner at det er snakk om 3 vidt forskjellige raser, men for å gi meg en lite pekepinn? Har lest meg frem på forumene her inne om Tervueren, men om noen har erfaringer å gi, som kanskje også har erfaring med HG og BC tar jeg det gledelig i mot. Jeg prøver å finne ut om Tervuerenen kan være en rase for meg med tanke på dens væremåte, er den ikke det, blir det en til HG etterhvert.   Jeg bor ikke på fastlandet og har dessverre ikke mulighet til å møte oppdrettere eller eiere av rasen.
  • Syns ofte folk ikke skjønner poenget med 2  Er den reaksjonen jeg får fra mesteparten av familien, og kollegaer. Hvorfor vil folk ha 2 barn liksom? Holder det ikke med én? For meg er deler av grunnen samme som for folk som får barn; ekstra koselig med 2, og de har glede av hverandre. Så kommer jo andre ting, som at jeg vil ha 2 å trene med, og jeg håper den neste er sterk der min nåværende har svakheter, og at neste kanskje kan bli god nok til å ha et kull i framtiden, noe jeg tror min nåværende ikke kan. 
 • Nylig opprettede emner

×