Jump to content
Hundesonen.no

Voksen hund tisset i sofa

Recommended Posts

Nå er jeg ordentlig oppgitt. Voksen tispe, går løs inne når vi er borte og når vi sover. I natt har hun tisset i sofaen. Hvorfor?? Hun har tisset i sengen min to ganger tidligere, får ikke være på soverommene grunnet dette. Husren ellers. Hva er greia med å tisse i sofaen? Jeg kan ikke kaste to tepper, ett sofatrekk og gudene vet hva til vask ofte. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er hun kastrert? Venter dere løpetid eller er hun nettopp ferdig?

Har du sett henne når hun gjør dette, setter hun seg målrettet for å tisse eller er det uhell mens hun ligger eller sover?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hun er intakt. Midt mellom løpetider. Når hun har tisset i senga har hun satt seg mens jeg ser henne og tisset. Denne gangen har det skjedd mens jeg sov. Blid og fornøyd boff som vanlig, ingenting som skulle tilsi at hun ikke er seg selv. Hun får ikke være i sofaen etter at hun fikk ressursforsvar på sofaen, men får ligge der når jeg ikke sitter i sofaen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Dersom hun gikk målrettet og lette etter et sted å tisse, er det mulig det kan være en form for markering? Hvis hun har ressursforsvar og kun får være i sofa når du ikke er der, føler hun kanskje behov for å markere den. Kan også være en hormonelt betinget greie.

Hvis hun fortsetter å tisse rundt om kring kan det være greit å ha i bakhodet at det kan være noe fysiologisk galt med understellet. Ville forsøkt å følge med på om det skjer i situasjoner der hun aktivt leter etter et sted å tisse eller om det skjer mens hun egentlig hviler eller holder på med noe annet.  Selv hos intakte tisper er det ikke unormalt at lukkmuskelen kan bli svakere med alderen og føre til at tispa tisser mens hun hviler eller at hun begynner å lekke jevnt og trutt. Prosessen skjer bare raskere med kastrater.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To år gammel, tisser ikke andre steder, heller ikke oftere ute. Tror nok, som flere her var inne på, at det er en markering, noe hormonelt. Vil det hjelpe å sterilisere/kastere henne? Hun skal ikke avles på, og vi har flust med hannhunder i nabolaget. Verre for dem enn for meg under løpetid, må sies 😂 hun går i et langtrukkent koma hver gang, og blir som et spøkelse under løpetid. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har ingen erfaring med kastrering av tisper og markering, så kan ikke uttale meg om hvordan kastrering vil virke inn i denne forbindelsen. Derimot har jeg hatt ei tispe som ble kastrert i ung alder og som begynte å bli inkontinent få år etter kastrering, så økt sjanse for tidligere inkontinens er jo en vurdering å ta i denne problemstillingen. Du vil kanskje få bedre innsikt i hva du bør gjøre ved å forhøre deg litt rundt med flere veterinærer om deres erfaring.

En toåring er uansett en ung hund enda, mye kan skje hormonelt på et år og det er ikke sikkert at dette er en adferd som vil vedvare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Fine Kendra ❤️Tenk for et år dere har hatt så langt! Jeg gleder meg så til å følge fortsettelsen 
  • Vi er inne i siste måned før Kendra fyller et år, og time til røntgen av hofter og albuer er bestilt. Kjempespennende! Jeg vet ikke hvem som er mest spent av meg og oppdretter @Sunlily  Vi har også meldt oss på agilitykurs til høsten. Både helgekurs og så ukentlig kurs i seks uker etter det. Jeg får sommerfugler i magen bare ved å tenke på det. Jeg tror både jeg og Kendra vil like det veldig godt, og håper at det kan blir "vår" sport  Det blir også muligens en utstilling i sommer, men vi må se det litt an. Hun har begynt å vokse inn i kroppen sin nå, og jeg synes hun begynner å se flott ut. Fortsatt ung, men hun skal få lov til å få mer tid før jeg sier at hun er ferdig modnet, altså.  De siste ukene har vi gått litt fjellturer. Noen korte, og noen litt lengre. Hun elsker det! Heldigvis. I sommerferien skal vi være på hytten i halvannen uke, og da blir det enda mer turgåing. Blir deilig med late og aktive dager på hytten etter en veldig travel vår for min del med masterskriving. Og så kommer det selvsagt noen bilder. Se så fin hun er blitt       
  • Det gir mening, det du sier, Simira. Supert med alle gode svar her. Det er forresten en dansk svensk gårdshund vi venter på (ser at du har det)😊
  • https://svenska.yle.fi/artikel/2019/06/20/polisen-misstanker-systematisk-import-av-vargar-och-uppfodning-av-varghybrider?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR15qtbUDHQezx9T-Ojhr4w2ydT7T_tHnqMtsd80OzEh0P2Zu-R5KHz692A
  • Her er det snart tur i øs pøs regn....gleden ved hund:) Og jeg sliter fremdeles med å få tankene vekk fra hva jeg så i Brennpunkt i går...jeg reagert mest på dyrlegen. Nei det var logistikkproblemer med å gi smertestillende etter kastrering-for da måtte de snu den. Det er snakk om en liten grisunge for ****!!! Da mister jeg respekt og blir mistenksom til dyrleger..
 • Nylig opprettede emner

×