Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Beste løsning for hund i sedan?

Recommended Posts

Tips til løsning med hund i sedan? Ei vennine skal få seg en golden retriever. Vi undersøker litt på hva veste løsning blir i bilen de få gangene den skal være med i bil. De har en bmw sedan og tenker ikke bytte den ut med det første.

Noen andre som har hatt hund i sedan og hvordan har dere løst det?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi hadde det da vi bodde i England. Da hadde vi et plastbur på tvers i baksetet, men til golden kan det fort bli trangt. Hvis det ikke er snakk om veldig ofte så ville jeg heller gått for sele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som valp får den sikkert plass i et bur som passer i baksetet, etter hvert som den gror seg til ser jeg for meg at selv det største buret som går inn i baksetet vil bli for trangt. Problemet med bur i baksetet er også at setene heller nedover mot ryggen, kan være vanskelig å stabilisere et bur.

Jeg tenker sele vil være det beste alternativet i en sedan. Man får kjøpt diverse trekk som man kan kle over setet for å beskytte det mot hår og skitt. Noen slike hundetrekk har kant og slipper ikke gjennom vann, veldig kjekt når det regner eller man har vært på tur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har golden i et transportbur i baksetet. Men hun er en liten golden (22kg). Samtidig er bilen også relativt liten (Audi A3 - omtrent som en Golf), så om det mer bakseteplass i deres bil, så kan man få et større bur inn i bilen. Merk at avhengig av type bur så vil det kunne lage relativt stygge merker i setene etterhvert som tiden går om man ikke polstret med noe. Jeg er også usikker på hvor sikker denne løsningen egentlig er for både hund og passasjerer i en kraftig kollisjon. 

Alternativet er å kjøpe et baksetetrekk til hund, gjerne et som går opp ryggen til forsidesetene også. Og kombinere det med en bilsele for hund. Jeg er usikker på hvor sikkert dette er for hunden. Men det er sannelig ikke alle bagasjeromsbur som er så sikre for hunden heller (dog sikrere for eier). En hund som ligger i eller mot kjøreretningen (og ikke på tvers), fordi buret er smalt, tror jeg ikke har rare muligheten til å overleve ved en skikkelig kollisjon.

Edited by tillien

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Fine Kendra ❤️Tenk for et år dere har hatt så langt! Jeg gleder meg så til å følge fortsettelsen 
  • Vi er inne i siste måned før Kendra fyller et år, og time til røntgen av hofter og albuer er bestilt. Kjempespennende! Jeg vet ikke hvem som er mest spent av meg og oppdretter @Sunlily  Vi har også meldt oss på agilitykurs til høsten. Både helgekurs og så ukentlig kurs i seks uker etter det. Jeg får sommerfugler i magen bare ved å tenke på det. Jeg tror både jeg og Kendra vil like det veldig godt, og håper at det kan blir "vår" sport  Det blir også muligens en utstilling i sommer, men vi må se det litt an. Hun har begynt å vokse inn i kroppen sin nå, og jeg synes hun begynner å se flott ut. Fortsatt ung, men hun skal få lov til å få mer tid før jeg sier at hun er ferdig modnet, altså.  De siste ukene har vi gått litt fjellturer. Noen korte, og noen litt lengre. Hun elsker det! Heldigvis. I sommerferien skal vi være på hytten i halvannen uke, og da blir det enda mer turgåing. Blir deilig med late og aktive dager på hytten etter en veldig travel vår for min del med masterskriving. Og så kommer det selvsagt noen bilder. Se så fin hun er blitt       
  • Det gir mening, det du sier, Simira. Supert med alle gode svar her. Det er forresten en dansk svensk gårdshund vi venter på (ser at du har det)😊
  • https://svenska.yle.fi/artikel/2019/06/20/polisen-misstanker-systematisk-import-av-vargar-och-uppfodning-av-varghybrider?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR15qtbUDHQezx9T-Ojhr4w2ydT7T_tHnqMtsd80OzEh0P2Zu-R5KHz692A
  • Her er det snart tur i øs pøs regn....gleden ved hund:) Og jeg sliter fremdeles med å få tankene vekk fra hva jeg så i Brennpunkt i går...jeg reagert mest på dyrlegen. Nei det var logistikkproblemer med å gi smertestillende etter kastrering-for da måtte de snu den. Det er snakk om en liten grisunge for ****!!! Da mister jeg respekt og blir mistenksom til dyrleger..
 • Nylig opprettede emner

×