Jump to content
Hundesonen.no

Vurderer å flytte til Oslo eller i nærheten. Noen tips?

Recommended Posts

Hei. 

Vi er en familie som bor på Vestlandet nå som har lyst å flytte nærmere Oslo området. Problemet er at vi vurderer å begynne søke oss jobb, men er veldig usikker på avstand og hvor det er bra å bo. Kunne godt tenke meg å bo i Oslo men prisene er jo ikke for vanlige folk :) Så derfor lurer jeg på områdene rundt Oslo.. Er snart ferdig sykepleier og har sett en del stillinger i Ahus sykehus.

Hvor er det bra å bo for familie med barn og hund? Helst ikke så altfor langt unna Oslo. Gode skoler og trygge omgivelser. Er selv innvandrer og har ikke lyst å bosette meg i et strøk med høyt antall innvandrere SOM IKKE INTEGRERER SEG (før folk begynner å rope rasisme ❤️ )  hvis dere skjønner hva jeg mener.

 

På forhånd takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis dere ikke finner høye kommunale avgifter avskrekkende, kan Eidsvoll muligens være et ok sted. 
Ås skole er meget bra, men ungdomsskolene er nok så som så (Vilberg var slettes ikke noe godt sted da vi bodde der, men kan jo ha skjedd noe siden sist). 
Det er nok litt bygdepreg der fremdeles, som kan slå begge veier ifht det å være innvandrer, men det var tidligere et mottak for mindreårige asylsøkere der, og disse ble sendt til Ås skole (som er meget gode på integrering og trygt miljø, eller de var nå hvertfall det). 
Prisnivået på boliger er ganske lavt til heromkring å være. 
Eidsvoll er ca en time kjøring nord for Oslo, men man bruker bare 30 minutter inn med toget. Mange pendlere bor der, så kollektivtilbudet er godt (i "normale" arbeidstider. Noe dårligere på kveld, helg). Går tog 2 x i timen, så det det ev. skorter på er buss til og fra stasjonene. Bør sjekkes i forkant. 
Ullensaker byr på tettsteder som Kløfta og Jessheim. Det er mer klunder å reise fra Jessheim, da det kun går et tog forbi der, og dette er tilfeldigvis et som stopper i ett sett. Tar altså mer tid å reise, selv om det er nærmere Oslo. Ikke sjekka buss derfra, aldri vært aktuelt for meg (ikke bodd der). Kløfta har faktisk bedre togtilbud, men er et mindre sted (og også rimeliger boliger, tror jeg). 
Lillestrøm (Skedsmo) eller Lørenskog kan nok være naturlige valg om man får seg jobb på Ahus. Nært og greit. 
Vi valgte i vår tid Eidsvoll, og bolig ut fra hvilken skole vi ville ha ungene på. Kikka ikke på boliger som soknet til skoler der de ikke engang gadd å snkke med oss i forkant, og jeg hadde nok noen spørsmål som potensielt var vanskelige å svare på. 
Trygg oppvekst er viktig! Så mitt heteste tips er å kontakte skoler i områdene dere kikker, og gå for det som virker tryggest for ungene. 
Eidsvoll er fint å bo med hund. De har utvidet båndtvang i kommunen, med et område som unntak (vanlige båndtvangsregler der, og er veldig bra turområde). Ullensaker bedriver utstrakt bruk av utvidet båndtvang. Lillestrøm har hundejorde. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tenker jo at Lillestrøm, Skedsmo, Lørenskog osv. er naturlige valg nær Ahus. Da kan også kanskje Høybråten, Karihaugen og andre ytre områder i Oslo være aktuelt. Ellers har du jo Kalnes sykehus nær Fredrikstad og Sarpsborg, om det ikke er for langt ut. Skoler kjenner jeg lite til, men så lenge du er innenfor et par timers radius av Oslo i de fleste retninger så kan du velge mellom ganske mange hundeklubber, hundeskoler, og det er mye fine turområder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fint mulig å bo i Oslo og jobbe i Akershus, men vil bare minne om den hersens bomringen... skal du jobbe på ukurante tider, og trenger bil, så er det kjipt å betale over 100 kr dagen i bom... Det blir verre utover nå, når de nye bommene settes igang. 

Legge til: Jeg bor i Oslo og jobber i Akershus. Bruker t-banen, da det er mulig (og betaler da kun månedskort for sone 1). De gangene jeg MÅ ta bil, så koster det meg 50-60 kr. hver vei, pluss at det er en ekstra "rushtidsbom" (som ikke bare gjelder i rushen 😛 ) på 18 kr. hver vei. Fra juni øker dette... Fordi det kommer flere bommer. 
Dette er absolutt noe å ta med i regnestykket. Gitt at man tror man trenger bil, da :) 

Edited by Shokata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis det er aktuelt å jobbe utenfor Oslo, ville jeg nok prioritert å se på bolig utenfor Oslo også. Er god kollektiv transport innover til byen hvis man først skal noe, men nærhet til jobb ville nok jeg prioritert. Ahus ligger nærme både Lørenskog-området og Lillestrøm/Skedsmo-området, og vil tro du får mer for pengene der enn du vil få i Oslo. Det som kan være greit er å tenke ut om du ønsker å ta kollektivt eller kjøre bil til jobb, og dermed finne ut hvilke områder som er tilgjengelige da. For eksempel er det relativt dårlig kollektiv reiseveg fra Oslo til Ahus. Men dersom det er vel så aktuelt å søke seg til sykehusene i Oslo, så kan det jo være greit å se på steder som er tilgjengelig i begge kanter.

Selv bor jeg i Groruddalen, på Trosterud, og synes Groruddalen har fått et ufortjent rykte. Bor masse forskjellige folk av ulik etnisitet, og de fleste er godt integrert. Hyggelige naboer og gode skoler. Trygt og fint, aldri opplevd noe ubehagelig. Utrolig fin natur med umiddelbar nærhet til Østmarka, og t-banen som bruker 15-20 min til byen. Her er også relativt rimelige store leiligheter også, i forhold til resten av Oslo. Vi kjøpte for to år siden, og fikk en 80 kvm 4-roms til i underkant av 3,5. Litt lenger ut i dalen er det også områder med rekkehus i god størrelse til en fin pris, som på Ellingsrud eller Høybråten. Som nevnt over er bompenger et hensyn å ta, man kan i såfall regne ut hva dette vil koste på ulike strekninger på fjellinjen.no. Ellers kan man jo vurdere å skaffe seg el-bil, da dette er mye billigere. Det er også gode kollektiv-forbindelser internt i Oslo, og greit med busstilgang ut av Oslo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×