Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei!

Har en collie, hannhund på 4 år som jeg trener jevnlig i lydighet og konkurrerer litt med og i det daglige blir det mye turer langs veien og på fjellet. 

Vi bor på landsbygda og her er det sånn at vi møter andre gående, joggere eller folk med hund, kanskje 3 ganger per uke (eller sjeldnere). Altså nokså øde. I fra dag 1 har vi trent passering ved bruk av kindereggmetoden/sladretrening. Har alltid med gode godbiter og belønner kontakt. Dette går veldig fint noen dager og andre dager er han mer ufokusert. Selv etter noen år nå, så er han like nysgjerrig i fra han får øye på personene noen hundre meter lengre frem. Og vil helst bort og hilse på alle. Men noen dager går det helt fint og vi kan passere andre ved a han går fot til vi er forbi. Men en annen dag er nesten all trening glemt og vanskelig å oppnå kontakt. Kan ikke se noen sammenheng om det er mann, dame eller barn vi møter. Det skjer så tilfeldig. Hvis vi går tur i en by så overser han personene. Men her er det nok litt forventning siden jeg kjenner nesten alle vi passerer og de fleste vil jo slå av en prat og gjerne klappe hunden. Men mange sier vi bare "hei" til og passerer.

Dette er ikke et stort problem men han er generelt nysgjerrig på alt i omgivelsene rundt. Kan tro at en søppelsekk er noe interessant helt til vi kommer nært og han ser at det er noe urørlig. Er det bare personligheten som er slik? Eller noe jeg har gjort feil i kontakttreningen?

Ellers er han super å trene med og har mye iver og arbeidskapasitet. Men det tar ofte en stund før han roer seg og kan fokusere helt på meg. På lydighetstreninger har jeg ofte med bil og da får han hvile i bilen innimellom og da er han mye roligere og fokusert etter pause nr. 1 eller 2. Han må liksom "lande litt". Men på tur har vi ikke samme mulighet. Jeg prøver å bestemme når han får fri kommando og kan snuse eller når han må gå ved siden. Men har nok vært lite nøye med det og latt han snuse slik han vil. 

Noen tips til å få en hund som er mer fokusert og avslappet? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror jeg ville ha startet med den øvrige premieringen, jeg - jobbe dere gjennom klassene  i viltspor/rally og/eller LP. Hvis hunden kommer så langt i en/flere av dem at utstillingspremieringen blir et tema så ville jeg ha tenkt på det da.. (Det er vel ikke nøvendig å starte med utstillingspremieringen?)
   Hvis man på det tidspunktet synes titlene er verdt det, ja - da forsøker man seg på utstilling med den pelsen  man har. Hvem vet, noen dommere gir tilsynelatende aldri dårligere premiering enn blått såfremt ikke hunden biter eller halter... Elller "ofrer" noen måneder på å spare opp tilstrekkelig pels, da. Lykke til!
  • Jeg må bare følge opp denne tråden. Er det noen her som sliter med fiskelukt fra pels/munn? Vi har kjøpt oss fiskeolje (husker ikke merket i farta) med pumpetopp, og synes doseringen fungerer fint og at det er lite søl sånn sett. Men nå når hunden har gått på dette i noen dager føler vi det stinker fisk fra munnen hennes. Jeg er usikker på om det kommer fra pelsen rundt, eller fra ånden hennes. Andre som har dette problemet? Og noe man kan gjøre for å unngå det? Eller må jeg bare forvente at ulldotten har en eim av tran rundt seg?
  • Dette hjelper sikkert ikke så veldig ettersom jeg har en helt annen rase, men jeg har stilt min i "sportsklipp" og fått blått. Jeg ville bare prøvd, tror jeg. I verste fall går det i dass, men da vet du i hvert fall hva som kreves. 
  • Åja, ja, nei, jeg tror helt ærlig ikke at Valyria får så fryktelig mye mer merle enn Enzo. Hun skal jo vokse inn i kroppen sin og pelsen vil også bli lenger, men det er jo ikke det enkleste å se nå når de er så små heller 

   Tusen takk - det gjør jeg også ❤️
  • Hahaha, jeg var litt uklar 😅 Jeg siktet til Enzo, valpen har mer merle, eller det er i alle fall lettere å se. Jeg synes det er spennende med farger, men det er så mange måter de utvikler seg på! Sånn som de som begynner i en farge og gradvis endrer seg, og de som er relativt stabile. Valpene er kjempefine, gleder meg til å følge utviklingen deres
 • Nylig opprettede emner

×