Jump to content
Hundesonen.no

Ferie med hund

Recommended Posts

Hei.

Dette blir vår første sommer med hund og nå tenker jeg på ferie. Hvordan gjør dere det på ferie med hund? Tenker hytteturer, osv. Kanskje Danmark. Men hvordan gjør man det egentlig? Hvis vi reiser til Danmark og f.eks skal på restaurant, vil jeg kunne la hunden være alene der vi overnatter? Takler hunden å være alene på et nytt sted med nye lyder, nye lukter, osv? Min er vant til å være en periode i bilen, men dette kan jo bli problematisk i sommervarmen. Han er også alene hjemme innimellom, men aldri vært alene mer enn fire timer i strekk. Hvordan gjør dere det når dere er på ferie?😊 noen som har gode ferietips med hund (og barn)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barn er jo en "kompliserende faktor" som vi ikke er vant til, men ellers har vi vært på noen bilferier med hund, mest i England. Tilrettelegging for hundene vil jo da komme i første rekke, og vil begrense enkelte aktiviteter.

Overnatting med hund tillatt er stort sett greit å finne. Hytter er veldig ok, det er som oftest litt mer skjermet enn hotell/motellrom. Og det er jo veldig individuelt hvordan hunden(e) takler nye steder og det å være alene. Våre takler det veldig godt, men vi har med et stort sengeteppe som vi dekker til seng eller sofa med. Da vi hadde bare Odin hadde vi gjerne med et sammenleggbart bur eller et sett kompostbinger så vi kunne sette i baderomsdøren e.l. på hotellrom. Hundene blir også slitne av lange dager i bil, så vi har som oftest gitt dem en god tur, middag og noe å tygge på, og så gått for å spise. Om vi ikke spiser på overnattingsstedet har vi som oftest tatt dem med i bilen.

Parkering av bil er jo også en utfordring. Vi foretrekker parkeringshus, men har også med luftekrok og silvershade til å dekke til bilen og ha bakluka åpen. Husk at sol/skygge beveger seg, så hvis du skal være borte mer enn en time så er det ikke sikkert det fortsatt er skygge der du har parkert. Jeg liker ikke å gå fra hundene i bilen mer enn to-tre timer maks, og da får de gjerne en liten tur før vi går fra de. Jeg sjekker helst en gang i timen, varme i bilen, vanntilgang osv. Det kan også være lurt å ha et termometer liggende inne i bilen som er synlig gjennom bilruta, og en lapp med telefonnummer (med landskode!) på.

Vi prøver gjerne å finne nasjonalparker eller fine naturområder for å gå en ordentlig tur eller to per uke. Noen attraksjoner har hundeparkering, men jeg ville ikke satt igjen en utrygg hund der. I England er det lov å ta med hund på en god del særlig historiske attraksjoner (slott/ruiner osv.) Festivaler og sånt kan jo være morsomt om det ikke er altfor tett med folk og høy musikk.

Ellers må man prøve seg litt fram med hva hunden tåler og trives med, rett og slett.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi bor per nå i Danmark fast, men i starten så var det jo litt som en ferie om det kan sammenlignes. Først sov vi litt på hotell, og det er ingen problem å finne hotell med hund tillatt og de har som regel egne hotellrom til det. Angående dette med å la hunden vær alene må ses an den enkelte hunden. Jeg har en hund som helst må tilvennes det nye stedet før jeg forlater han i noen timer, så han hadde jeg ikke forlatt men heller tatt med i bilen. Ellers er det jo feks hundepasser apper/nettsider i utlandet en kan benytte seg av hvis en vil reise på en dagstur til en attraksjon ol. Hvis været er okay ute, så tillater ganske mange restauranter her i området hund utenfor ved bordet ditt. Opplever også at de kommer med vannskål til hunden😁 Så kort fortalt så tar jeg med Milo overalt så lenge det lar seg gjøres. Hvis vi skal være en plass i mer enn 2-3 dager, så kan jeg gå i fra han noen timer hvis han har funnet seg til rette. Han er dog vandt med å være alene en arbeidsdag uten noe tull, men er litt skjør angående rutiner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når det gjelder Danmark er det også greit å være obs på at hunden må registreres i Dansk Hunderegister hvis man skal oppholde seg i landet over 4 uker.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg hae nylig begynt med kokos og ikke fått flått på hunden med det hittil, men har glatthåret hund som ikke tiltrekker seg så mye flått også.  Min forrige hund tiltrakk seg det mer, og brukte spray av kokt rosmarin og litt sitron flere år med godt hell, fikk aldri noe flått så lenge jeg sprayet annenhver dag. (Anbefaler å teste et lite område først isåfall, enkelte hunder kan være allergiske mot sitrus etc.) Brukte en sommer en elektronisk jager til han, han fikk det ikke så lenge det fungerte, men batteriet sluttet å fungere etter en ukes tid eller to 2 ganger på rad, så ga det opp (men finnes jo flere merker, sikkert noe som er bedre enn dette jeg brukte for flere år tilbake).  Ravhalsbånd og Catandogs-brikke er også noe man kan sjekke ut. Brukt sistnevnte forrige sommer og halve denne sommeren uten å finne noe på min, men tester altså nå ut bare kokos for å se om det holder.  
  • Fant for første gang på rundt 15år som hundeeier flått på bikkja idag, og siden vi går mye tur i skog og mark og bikkja har mengder med pels så vurderer jeg nå hva jeg evt skulle begynne å bruke for å unngå flått. Ser at endel snakker om kokosolje, noen her som har prøvd det og sett god effekt? Evt. andre giftfrie alternativer som fungerer? Ultralyd/elektronisk flåttjager, noen som har erfaring med slike?
  • I dag er super Prima 6 år:) HURRA HURRA for verdens beste lykkepille  
  • Takk for linkene, skal sjekkes ut. 😊 Mener selv at alle operasjoner kun skal gjøres for dyrets eget beste og aldri helt unødvendig. 
  • Ja enig, syns også det er merkelig🤔 Håper jeg også, ingenting foreløpig! 
 • Nylig opprettede emner

×