Jump to content
Hundesonen.no

Ferie med hund

Recommended Posts

Hei.

Dette blir vår første sommer med hund og nå tenker jeg på ferie. Hvordan gjør dere det på ferie med hund? Tenker hytteturer, osv. Kanskje Danmark. Men hvordan gjør man det egentlig? Hvis vi reiser til Danmark og f.eks skal på restaurant, vil jeg kunne la hunden være alene der vi overnatter? Takler hunden å være alene på et nytt sted med nye lyder, nye lukter, osv? Min er vant til å være en periode i bilen, men dette kan jo bli problematisk i sommervarmen. Han er også alene hjemme innimellom, men aldri vært alene mer enn fire timer i strekk. Hvordan gjør dere det når dere er på ferie?😊 noen som har gode ferietips med hund (og barn)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barn er jo en "kompliserende faktor" som vi ikke er vant til, men ellers har vi vært på noen bilferier med hund, mest i England. Tilrettelegging for hundene vil jo da komme i første rekke, og vil begrense enkelte aktiviteter.

Overnatting med hund tillatt er stort sett greit å finne. Hytter er veldig ok, det er som oftest litt mer skjermet enn hotell/motellrom. Og det er jo veldig individuelt hvordan hunden(e) takler nye steder og det å være alene. Våre takler det veldig godt, men vi har med et stort sengeteppe som vi dekker til seng eller sofa med. Da vi hadde bare Odin hadde vi gjerne med et sammenleggbart bur eller et sett kompostbinger så vi kunne sette i baderomsdøren e.l. på hotellrom. Hundene blir også slitne av lange dager i bil, så vi har som oftest gitt dem en god tur, middag og noe å tygge på, og så gått for å spise. Om vi ikke spiser på overnattingsstedet har vi som oftest tatt dem med i bilen.

Parkering av bil er jo også en utfordring. Vi foretrekker parkeringshus, men har også med luftekrok og silvershade til å dekke til bilen og ha bakluka åpen. Husk at sol/skygge beveger seg, så hvis du skal være borte mer enn en time så er det ikke sikkert det fortsatt er skygge der du har parkert. Jeg liker ikke å gå fra hundene i bilen mer enn to-tre timer maks, og da får de gjerne en liten tur før vi går fra de. Jeg sjekker helst en gang i timen, varme i bilen, vanntilgang osv. Det kan også være lurt å ha et termometer liggende inne i bilen som er synlig gjennom bilruta, og en lapp med telefonnummer (med landskode!) på.

Vi prøver gjerne å finne nasjonalparker eller fine naturområder for å gå en ordentlig tur eller to per uke. Noen attraksjoner har hundeparkering, men jeg ville ikke satt igjen en utrygg hund der. I England er det lov å ta med hund på en god del særlig historiske attraksjoner (slott/ruiner osv.) Festivaler og sånt kan jo være morsomt om det ikke er altfor tett med folk og høy musikk.

Ellers må man prøve seg litt fram med hva hunden tåler og trives med, rett og slett.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi bor per nå i Danmark fast, men i starten så var det jo litt som en ferie om det kan sammenlignes. Først sov vi litt på hotell, og det er ingen problem å finne hotell med hund tillatt og de har som regel egne hotellrom til det. Angående dette med å la hunden vær alene må ses an den enkelte hunden. Jeg har en hund som helst må tilvennes det nye stedet før jeg forlater han i noen timer, så han hadde jeg ikke forlatt men heller tatt med i bilen. Ellers er det jo feks hundepasser apper/nettsider i utlandet en kan benytte seg av hvis en vil reise på en dagstur til en attraksjon ol. Hvis været er okay ute, så tillater ganske mange restauranter her i området hund utenfor ved bordet ditt. Opplever også at de kommer med vannskål til hunden😁 Så kort fortalt så tar jeg med Milo overalt så lenge det lar seg gjøres. Hvis vi skal være en plass i mer enn 2-3 dager, så kan jeg gå i fra han noen timer hvis han har funnet seg til rette. Han er dog vandt med å være alene en arbeidsdag uten noe tull, men er litt skjør angående rutiner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når det gjelder Danmark er det også greit å være obs på at hunden må registreres i Dansk Hunderegister hvis man skal oppholde seg i landet over 4 uker.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har du spurt oppdretter? De bruker å lære opp til stell og klipp på raser som trenger det kjenner ikke til rasen, men når jeg googler den ser det ut som de fleste er klippet med saks. Pass på øynene når du klipper en vilter valp + lurt å gjøre det når den er trøtt, mest mulig rolig. 
  • Ser det er snakk om puddel, puddler er en rase som et veldig smart (er vell nummer to, med border collie som nummer en). Derfor krever puddel mental trening for å ha det bra, vis ikke kan den få problematferd, ødellege ting, bjeffe mye. Ang. varsling er det vistnok litt forskjellig på avlslinjene. Min mellompuddel varsler når det kommer folk, men det er ikke "gneldrete" bjeffing. En herlig rase om den får rett stimuli, også slipper man røyting 🙂 
  • Ring dyrelege på tirsdag du 😄
  • Hei,    Jeg er ny på det forumet her. Så hei til alle sammen! 😀  Jeg har et lite problem med 2 hunder.  Det er en tispe (mops 2 år) og gutt (golden labrador retriever 1 år)  Dem har bodd sammen siden juni i fjor, og det har aldri vært noe problem før den siste uka her.  Tispa har fått løpetid og han har blitt helt gærn. Han klikket helt etter igår. Vi var ut i skogen og skal jeg være helt ærlig så er ikke jeg sikker om dem har hatt samleie.   Og idag så virker han helt andeledes. Han går etter hun, bjeffer, lukter, sikler, heeelt gærn. (Veldig irriterende også)    Så nå er jeg veldig redd at hun ikke er gravid. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.    Kan noen gi meg noen råd? Skal jeg kontakte dyrlegen? Hva koster å ta abort for hund? Kan tispa dø av å være gravid? 
  • Ehhhh.. dere andre her som har hannhund se her (og dere med tisper får være glad for å slippe denne problemstillingen).  Milo lå nettopp i dypeste søvn da det plutselig begynte å dryppe fra penis. Mye, men ikke urin. Etterhvert svulmet den skikkelig opp og fortsatte å dryppe mens han var i drømmeland. Etter noen min gikk den tilbake til normalen. Er dette vanlig?🥴
 • Nylig opprettede emner

×