Jump to content
Hundesonen.no

Ferie med hund

Recommended Posts

Hei.

Dette blir vår første sommer med hund og nå tenker jeg på ferie. Hvordan gjør dere det på ferie med hund? Tenker hytteturer, osv. Kanskje Danmark. Men hvordan gjør man det egentlig? Hvis vi reiser til Danmark og f.eks skal på restaurant, vil jeg kunne la hunden være alene der vi overnatter? Takler hunden å være alene på et nytt sted med nye lyder, nye lukter, osv? Min er vant til å være en periode i bilen, men dette kan jo bli problematisk i sommervarmen. Han er også alene hjemme innimellom, men aldri vært alene mer enn fire timer i strekk. Hvordan gjør dere det når dere er på ferie?😊 noen som har gode ferietips med hund (og barn)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barn er jo en "kompliserende faktor" som vi ikke er vant til, men ellers har vi vært på noen bilferier med hund, mest i England. Tilrettelegging for hundene vil jo da komme i første rekke, og vil begrense enkelte aktiviteter.

Overnatting med hund tillatt er stort sett greit å finne. Hytter er veldig ok, det er som oftest litt mer skjermet enn hotell/motellrom. Og det er jo veldig individuelt hvordan hunden(e) takler nye steder og det å være alene. Våre takler det veldig godt, men vi har med et stort sengeteppe som vi dekker til seng eller sofa med. Da vi hadde bare Odin hadde vi gjerne med et sammenleggbart bur eller et sett kompostbinger så vi kunne sette i baderomsdøren e.l. på hotellrom. Hundene blir også slitne av lange dager i bil, så vi har som oftest gitt dem en god tur, middag og noe å tygge på, og så gått for å spise. Om vi ikke spiser på overnattingsstedet har vi som oftest tatt dem med i bilen.

Parkering av bil er jo også en utfordring. Vi foretrekker parkeringshus, men har også med luftekrok og silvershade til å dekke til bilen og ha bakluka åpen. Husk at sol/skygge beveger seg, så hvis du skal være borte mer enn en time så er det ikke sikkert det fortsatt er skygge der du har parkert. Jeg liker ikke å gå fra hundene i bilen mer enn to-tre timer maks, og da får de gjerne en liten tur før vi går fra de. Jeg sjekker helst en gang i timen, varme i bilen, vanntilgang osv. Det kan også være lurt å ha et termometer liggende inne i bilen som er synlig gjennom bilruta, og en lapp med telefonnummer (med landskode!) på.

Vi prøver gjerne å finne nasjonalparker eller fine naturområder for å gå en ordentlig tur eller to per uke. Noen attraksjoner har hundeparkering, men jeg ville ikke satt igjen en utrygg hund der. I England er det lov å ta med hund på en god del særlig historiske attraksjoner (slott/ruiner osv.) Festivaler og sånt kan jo være morsomt om det ikke er altfor tett med folk og høy musikk.

Ellers må man prøve seg litt fram med hva hunden tåler og trives med, rett og slett.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi bor per nå i Danmark fast, men i starten så var det jo litt som en ferie om det kan sammenlignes. Først sov vi litt på hotell, og det er ingen problem å finne hotell med hund tillatt og de har som regel egne hotellrom til det. Angående dette med å la hunden vær alene må ses an den enkelte hunden. Jeg har en hund som helst må tilvennes det nye stedet før jeg forlater han i noen timer, så han hadde jeg ikke forlatt men heller tatt med i bilen. Ellers er det jo feks hundepasser apper/nettsider i utlandet en kan benytte seg av hvis en vil reise på en dagstur til en attraksjon ol. Hvis været er okay ute, så tillater ganske mange restauranter her i området hund utenfor ved bordet ditt. Opplever også at de kommer med vannskål til hunden😁 Så kort fortalt så tar jeg med Milo overalt så lenge det lar seg gjøres. Hvis vi skal være en plass i mer enn 2-3 dager, så kan jeg gå i fra han noen timer hvis han har funnet seg til rette. Han er dog vandt med å være alene en arbeidsdag uten noe tull, men er litt skjør angående rutiner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når det gjelder Danmark er det også greit å være obs på at hunden må registreres i Dansk Hunderegister hvis man skal oppholde seg i landet over 4 uker.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Mine mål for 2020 var:  Få meg valp i februar:
   - Yes. Lapras kom i hus 22.feb
   Gå valpekurs 
   - Oh yes. Valpekurset var et av fire kurs i år. 
   Gå trenerutviklingskurs del 1
   - Ja. Kurs nr. 4
   Prøve meg på en utstilling 
   - Nope. Fikk aldri trent på det eller gått på en. 
   Klare sparemålene hver måned 
   - Nja. Ble jo plutselig enslig i juli, slik at da måtte jeg forandre alt🤣
   Drite litt mer i hva min far sier om meg, og motbevise han i alt (han har ikke troen i meg) 
   - JA! Det har jeg faktisk klart, haha. 
   Finne noe jeg vil bli, og faktisk fullføre et semester😂
   - Går sykepleien, og er snart i boks med første semester💪 Mine mål for 2021:  - Gå enda flere kurs innenfor alt som er åpent og ledig og greit for lommeboka
   - Klare meg gjennom semester nummer to. 
   - Kose meg på jobb 
   - Kose meg mer i hverdagen, og roe ned stresset. 
  • Kanskje det er en sheltie-ting? Hos min rase, tibetansk terrier, er det veldig vanlig med småspiste hunder som fint kan droppe mat i flere dager eller være veldig kresen på hva de vil spise. Så for tibbe-eiere er det nok flere som satser på råfor eller kjøper forskjellige småposer tørrfôr for å kunne variere, mens andre raser er mer matglade og fint kan spise samme tørrforet i månedsvis uten å gå lei. Kanskje spørre i en rasegruppe på fb eller spørre oppdretter? Så lenge hunden ikke er tynn eller virker slapp er det nok ikke noe å bekymre seg over🙂
  • Husker ikke måla mine fra i fjor- men ingen av de ble klart pga en viss pandemi og motivasjonsbrist. 2021 - Starte i NM rally, og være blant de 30 beste -hundekroppen skal være frisk -bestå NW test i alle lukter, og være med i konkurranse -trene på hobbybasis mot FCI 3 - gå et smeller/nosework, el kurs -   så får vi se
  • Ja, han er ferdig med tannfellinga, dette ble også kontrollert av veterinær for et par uker siden. 
  • Min første tanke var tannfelling, noen får tendenser til matvegring da. Men den er han kanskje ferdig med?
 • Nylig opprettede emner

×