Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpetissing


Vegard1
 Share

Recommended Posts

Jeg trenger litt råd/veiledning vedrørende uønsket tissing innendørs. Jeg har en 13 uker gammel labrador og han er forsåvidt husren. Men hvis jeg går på do og han ikke er opptatt gnaging/søvn vil han tisse et eller annet sted i leiligheten. Han er alene i leiligheten uten problemer, men går jeg inn på badet skjer dette nesten hver gang. Han vil veldig gjerne inn der pga toalettpapir og skittentøyskurv, men det får han ikke lov til. Kan dette være trass? Klarer ikke helt å plassere hvorfor. Kan ikke se at det er seperasjonsangst. Siden han klarer helt fint å være alene når jeg er på butikken etc. Noen som har noen tanker eller tips?

Ps har lagt merke til at han tisser hyppig og lite, men noen ganger mye. Dvs han kan tisse 1-6 ganger på 1 time ute uten drikke. Kan det være uvi? Jeg mistenker han tisser litt for ros og godbit. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke trass iallefall. Men når du forlater han hjemme alene så regner jeg med du har luftet først? Mens du lufter kanskje ikke valpen rett før du går på do hver gang? Isåfall har du kanskje den avgjørende faktoren der. 

Det kan selvsagt være uvi, men klarer han å holde seg lenge da? På natten? Eller om du er ute og valpen hjemme alene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han holder seg om natta. Og problemet med baderomsdøra skjer etter lufting også. Kan være etter morgenturen. Jeg går i dusjen og er borte 15 min hvor jeg tråkker i en damm når jeg kommer ut. Grunnen til at jeg poster det her er for det virker så uforståelig. Med tanke på at pga lufting burde han ikke tisse da og han klarer å være alene ellers. Og ikke minst det er et forholdsvis nytt problem 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er nytt så kan det være greit å få sjekket for uvi bare for å utelukke det. Ellers er det jo vanskelig når de tisser så ofte, for da kan jo et kvarter være nok. Du kan jo teste å gi hunden noe tyggegreier som varer litt eller en aktivitetsleke av noe slag for å se om det hjelper. Handler jo som regel om å få brutt (u)vaner og lage nye vaner og forventninger. ? eventuelt prøv å begrense plassen hans med en grind eller noe å se om det hjelper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan jo være at valpen av en eller annen grunn blir urolig når du er på badet - kanskje fordi det er utilgjengelig territorie? 

Min valp var slik at den en periode godt kunne holde seg i timesvis så lenge den var trøtt, rolig og sov, men som også kunne tisse flere ganger i løpet av en time hvis hun var urolig. 

Et tips kan være å øve valpen på å være «hjemme alene» når du går inn på badet. At den skal legge seg og være rolig, og at den ikke skal tråkke nervøst rundt. Øv mye på ro og gi den kanskje en bestemt plass der den skal være, som en grind eller i et rom. 

Og for øvrig så var vår valp langt fra husren i en alder av 13 uker, selv om hun kunne holde seg litt lengre da enn før. At de lærer seg å gi beskjed om å få gå ut, betyr ikke at de klarer det i alle situasjoner. Vår valp hadde uhell inne frem til hun var kanskje 6 måneder, hvis hun var veldig stressa for noe. Så det er ikke sikkert det er noe å gjøre med uhellene på en stund, men etterhvert som valpen din blir eldre vil den jo også klare å kontrollere tissingen sin selv om den blir stressa eller usikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips. Det skjedde igjen idag. Var ute en times tur etter frokost. Dyret fikk en hudpinne å tygge på og jeg forsvant inn i dusjen. Det var en dam rett utenfor døra når jeg kom ut 10 min etterpå. Tenker jeg fjerner alt moro der inne og lar ham slippe inn der. Kanskje det blir mindre interessant i fremtiden og døra kan lukkes uten problem.  

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • @Perfect Image collies har vært aktiv her inne, men usikker på om hun fortsatt driver. Nettsiden jeg fant har ikke vært aktiv på mange år ihvertfall. Ellers er nok raseklubben, og rasegrupper på Facebook, gode steder å lete. De fleste legger nok også ut kull på finn.no dersom de har valper å selge. NKK har vel også en registreringsside for kull nå.
    • Vær hilset, hundeeiere! Jeg er ny her, så mulig jeg poster dette på feil sted 🤔 For tiden er jeg på jakt etter en langhåret collievalp. Jeg har ønsket meg hund i flere år nå, og har de siste månedene gått flere runder og funnet ut at jeg er klar for å ta det store steget. Jeg synes det er noe utfordrende å få oversikt over oppdrettere av rasen her i landet. Norsk Collie Klubb har en oversikt, men den er under oppdatering, og har vært det en stund nå. Jeg har kontaktet flere av oppdretterne på den gamle listen, men uten hell. Jeg har også kontaktet NCK og spurt litt, men i påvente av svar, tenkte jeg at jeg kunne se om noen her har tips eller råd. Det virker som et fint sted, dette her! Forøvrig er det verdt å nevne at jeg er klar over at man ikke bare kan kjøpe valp på dagen, og at ventetiden gjerne kan være lang, alt avhengig av. Likevel har jeg et håp om å kunne skaffe valp denne sommeren, nå som jeg har en ferie på to og en halv måned i vente. Hvis noen av dere har anbefalinger rundt forskjellige oppdrettere, hva man bør se etter med collie, hva man bør være obs på, eller andre innspill, er det bare å fyre løs. Til info, holder jeg til 45 minutter fra Bergen, men reiser glatt annetstedt for å hente valpen min  Håper å høre fra dere 👋  
    • Har Grønlandshund. Robuste, ærlege hundar som kan takle lange vinterturar, kløve og trekke. Frisk rase, med særdeles låg innavlasgrad og lite helseutfodringar. Sosiale flokkdyr som elskar folk. Alle folk. Å vere innbrotstjuv hjå oss hadde vore nada problem, største fare er å bli kosa ihjel 🤣 Lite lyd, som regel berre når dei veit det er tid for fôring og kanskje i "startgropa" om ein er fleire spann samla for å køyre saman. Og om det passerer vilt utanfor hundegården.
    • Oppvarming og nedtrapping kan være bare vanlig rolig gåing i 15 min 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...