Gå til innhold
Hundesonen.no

Sele til Chihuahua


Rocket
 Share

Recommended Posts

Hei! 
Har ei venninne som er på jakt etter den optimale selen til Chihuahuaen sin. Hun har vært innom litt diverse, men enten så hater bikkja å gå i det fordi hun synes det er ubehagelig, eller så sklir selen eller gir gnag etc. 
Pr nå har hun en Julius k9 sele som i det minste flytter båndet litt bakpå bikkja, men den hindrer jo bevegelse i skuldrene og sitter mildt sakt ganske awkward på. Hun har også 2 y seler, 1 polstret y sele, men den synes hunden lite om, noe som fører til at hun går mye bak eier, og da sklir selen fort litt frem og hun tråkker over "midt stolpen" under. Den andre er en litt mindre polstret som fungerer ok, men vi mistenker gir gnag. . Idag handlet hun en helt standard H sele som et kompromiss. Den hindrer ikke bevegelse og flytter båndet bakover på hunden. (Hunden liker ikke når båndet kommer oppi rundt ørene/hodet hennes, noe som er fort gjort når hun går i halsbånd.) men den sklir jo litt rundt da. Og det virker som hun synes den er ok å ha på. 

Hovedproblemet sitter i at hun har et stort hode ifht nakken, så en sele som gjerne hadde passet godt rundt nakke/bryst kommer rett og slett ikke over hodet, eventuelt må stilles ut og inn hver gang den skal på. Den beste vi har funnet til nå har dette problemet, det er en slik en: https://nettdyret.no/hund/hundesele----trekk/dog-copenhagen-wild-rose-s-sele-comfort-walk_55-26.html

51329055_10155961785975423_4959487702643 48358387_10155864695370423_7929346760491
Ikke de beste bildene, men som dere ser sitter den ganske godt. Om noen har tips om noe lignende med klips til halsen også f.eks så settes det stor pris på!


Et annet problem er også at seler som er store nok til å få over hodet, av de som er i fast størrelse i halsen, ofte blir løse i brystet eller for lange i ryggen og dermed havner bak ribbena igjen. 
Så kort sakt. Hjelp? ?:lol: Alle tips mottas med takk!

Endret av Rocket
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv step-in sele, som ikke skal over hodet i det hele tatt? Jeg er i utgangspunktet ikke fryktelig fan av triponti, men den sitter fint på dachsen til svigerinna. Puppia er det jo også mange som bruker til chi. Husker ikke hva @Ia endte opp med til sin?

https://www.dyresjappa.no/hundeutstyr/hundeseler/hundesele-mesh-fra-tre-ponti

https://www.dyresjappa.no/hundeutstyr/hundeseler/hundesele-puppia-soft-harness-lilla

https://www.dyresjappa.no/hundeutstyr/hundeseler/hundesele-med-refleks-orange-croci

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips!!! Ja step in sele har jeg også tenkt på! Jeg har en gammel puppia sele som jeg brukte til Rocky som valp, men den ble for stor i brystet på henne, så hun tråkket bare inni den. ? Kan godt hende en mindre sele hadde passet bedre, men ingen av dyrebutikkene vi har vært innom har hatt noe utval av step in seler. 
Har prøvd på noen kaninseler da, men de havner bak ribbena igjen. :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 hours ago, Milius said:

Truelove x2 og hunter manoa vario rapid kan åpnes i halsen, og truelove step in ser ut som den sitter godt på chihuahua :)

Ellers likte jeg puppia vest til min da hun var liten. denne sitter fint og er stor i halsen pluss kort i ryggen, men mulig den blir for vid over skuldrene uansett. 

Takk for tips!! :D Usikker på om noen her i området selger True Love/Puppia, men skal holde øynene åpne for dem! Hunter skal vi nok få prøvd ut, vet butikken på Kvadrat selger produkter derifra. 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

55 minutes ago, Rocket said:

Takk for tips!! :D Usikker på om noen her i området selger True Love/Puppia, men skal holde øynene åpne for dem! Hunter skal vi nok få prøvd ut, vet butikken på Kvadrat selger produkter derifra. 
 

True Love X2 blir nok for stor til en chihuahua, japaner tispa mi på 7 kg bruker XS som er den minste størrelsen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Rocket skrev:

Skal høre med nettdyret om de får inn den. :D 

Har en rosa sele i den minste størrelsen til salgs om det er noe interesse for det. 

Søk opp dog copenhagen på finn, så ligger den der. Kan strammes inn mer enn det størrelsen tilsier. 

Endret av ElleBelle
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...