Gå til innhold
Hundesonen.no

Varmedekken. Nødvendig?


gldnfx
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg har en (jakt) golden på ca. 8 mnd. Han er jo fortsatt en valp/unghund, så pels og fysikken generelt er ikke helt utviklet enda. 

Det jeg lurer på er hvor nødvendig det er med varmedekken for en slik hund(nå og i voksen alder). Hvor kaldt må det være for at det blir ukomfortabelt for han? 

Vi bor i Bergen, så kuldegrader er ikke noe vi er plaget med i det daglige. Men om vinteren er vi en del på fjellet, hvor temperaturen kryper ned mot 10-15 kuldegrader. 

Er det nødvendig for meg å kjøpe varmedekken?

Hvordan kan jeg se på hunden at det blir for kaldt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du ser på hunden om han fryser.  Da pleier de å skjelve og virker generelt ukomfortabel av seg. Holdningen endrer seg, krummer seg litt osv.  Det er lett å se. Ingen hunder skal måtte behøve å fryse, men om akkurat din hun vil trenge et dekken, må du bare vurdere. En golden har jo endel pels, så de er ikke de første hundene man kler på, men individer er også forskjellige, og pels kvaliteten.  Det finnes også mange ulike varianeter med hundeklær. Trenger ikke være det varmeste, men kanskje et lettere type dekken, fleece eller noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er vel godt i gang med voksenpelsen nå? I Bergen hadde eg nok ikke brukt dekken på han, kanskje bare på de sureste dagene med mye vind og regn. Bruker regndekken på mine belgere når været er ille, men det er mest for min egen del, for å slippe gjennomvåte hunder inne. 

På fjellet vinterstid bør du vurdere å bruke potesokker når dere er i aktivitet. Se litt an hvor mye snøen henger seg i pelsen under potene. Og gjerne ulldekken og liggeunderlag i pauser. Det er mest for å forhindre muskelskader på hunden. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge hunden er i aktivitet ville jeg ikke bekymret meg veldig. Det er ganske individuelt hvor mye hunder tåler, uavhengig av pels, men ridgebacken vår (uten underull) går uten dekken til minus 5-6 grader. Men om vi er på kurs, eller turer der vi skal stå eller sitte stille noe særlig så er det på med dekken og evt liggeunderlag.

I deres tilfelle så vil jeg tippe at det kanskje er en del utedager på fjellet, kanskje skiturer med pauser og slikt? Isåfall ville jeg kjøpt et varmedekken til det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min gamle golden hadde relativt kort pels, mer som en jaktvariant, og hun gikk uten dekken ned til 10 kalde. Da ville hun gjerne ha potesokker og dekken. I jevn aktivitet kunne hun gå uten dekken enda kaldere også, men når hun eks gikk løs og surra i stallen flere timer om dagen var det greit med litt ekstra varme. I en alder av 10 år ble hun fryktelig kald, så de siste 2 vintrene gikk hun med dekken uansett. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Berger sikkert greit i aktivitet, men i pauser osv så kan vell behovet melde seg. Spesielt ute. Godt, isolerende underlag er iallefall viktig om man skal sitte stille. Når alt kommer til alt må du bare se an hunden, men de fleste hunder trenger dekken på det kaldeste. Spesielt om de er i ro. Og det er selvsagt for å slippe å fryse, men det kan og være litt forebyggende og en fin måte å ta vare på rygg og muskler på. Personlig kler jeg på litt for tidlig heller enn litt for sent, men overdriver ikke bruken. Har et dekken som er litt firet, men ikke supervarmt som vi bruker når det er litt i grenseland eller når vi er i aktivitet på skikkelig kalde dager også har vi et skikkelig godt å varmt et som vi bruker til hvile når det er kaldt.

  • Like 3
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Malamuten. Man bruker ikke dekken bare fordi hunden fryser, men for å forebygge plager i muskler og ledd. Ville definitivt brukt et vindtett og lett fôret dekken kalde dager med vind, som dekker godt over lårene (viktig muskelgruppe), samt hatt varmt dekken så fort hunden evt er i ro i kulden (viktigere å ha på ved sakte gåturer enn ved turer med mer tempo og). 

  • Like 2
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når de skal ligge og vente i bilen med kuldegrader ute, kler jeg på dem. Ute, i aktivitet, går labbisene helt greit i -10, mens DSG-damen må kles på når temperaturen kryper under -5. De gamle hundene jeg har hatt, var mer frysen av seg, og likte å ha på dekken på kalde, blåsende dager, og i kaldt regn.  En golden vil nok tåle en god del kulde, såfremt den har den rette pelsen med rikelig underull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Better safe than sorry, dekken er alltid kjekt å ha i bakhånd :) 

Sålenge hunden er i aktivitet så trenger man det sjeldent, unntak for vår del er når det er veldig vått, kaldt og vindfult - eller jentene er totalt nedrøytet. Det er greit å kunne slenge noe på dem i pauser, kald bil over lang tid (nødvendighet etter liggeunderlag) og andre roligere uteaktiviteter.

Hvor mye som skal til for at en hund fryser er meget individuelt, så det må du bare se ann din hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...