Jump to content
Hundesonen.no

Blærekatarr hos valp

Recommended Posts

Hei.

Jeg lurer på om det er noen som har vært borti blærekatarr på ung valp? 

Vi har ei Shiba tispe som fikk påvist dette tidligere, sykdommen startet da hun kun var 9 uker gammel og hos den første veterinæren fikk hun diagnosen urinkrystaller. Ble da satt på CCD fór i en periode men ble bare verre og verre, så vi bestemte oss for å prøve ny veterinær hvor det ble da påvist UVI. Urinprøven var ikke fin, blod og betennelsesceller så hu ble da satt på antibiotika og fikk smertestillende. Virket ut som hun ble bedre i noen få dager, før det snudde og det ble bare verre og verre igjen. Nok engang bestemte vi oss for å dra tilbake til veterinær siden jeg hadde oppdaget grønnaktig puss i tillegg, å det har vist seg i ettertid at hun har hatt en kraftig blærekatarr. 

Går per dags dato på ny antibiotika og virker nå ut som det går riktig vei, men hun tisser seg fremdeles ut på morgenen som at hun ikke greier å holde igjen. 

Er det noen som har erfaring med hvor lang tid slikt henger i? Vi har enda en uke igjen av antibiotikakuren, men vi håper virkelig på at hun blir bedre nå etter å vært syk i en måned. 

 

Mvh :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det tatt blodprøver av valpen? 
Hvis ikke kan det muligens gi noen indikasjoner.
Håper imidlertid at valpen er frisk nå, og at det ikke er behov for videre utredning

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 1/24/2019 at 11:31 AM, Shokata skrev:

Er det tatt blodprøver av valpen? 
Hvis ikke kan det muligens gi noen indikasjoner.
Håper imidlertid at valpen er frisk nå, og at det ikke er behov for videre utredning

Hei.

 

Nei blodprøver har de ikke tatt.. 

Hun avsluttet sin siste medisinkur nå på torsdag som var, og har vært bra i en ukes tid ca. Nå i kveld lå hun å slappet av i senga si å plutselig ligger hu i en dam med tiss, det er ikke bare litt for å si det sånn.

Nå vet jeg ikke om dette var ett engangstilfelle eller hva det nå er, men skal ta en telefon igjen til veterinær i morgen. Hun har vært syk veldig lenge synes jeg, startet da hun var 9 uker og nå er hun 15....   Vi har jo fått ett hav av ulike medisiner fra veterinær, og vært mye frem og tilbake så jeg kan ikke forstå at hun ikke skal bli bedre snart. 

Sist vi var inn så ble det tatt prøver av puss som jeg oppdaget kom ut av skjedeåpningen, og dette ble sendt til dyrking hos veterinærinstituttet. Da svarene kom viste det at det var to typer bakterier der, og daværende medisin var kun effektiv imot en av de så vi byttet naturligvis til en annen type som skulle ta begge to. 

Jeg har verken hørt om eller opplevd noe lignende tidligere, synes det er så merkelig at hun ikke skal bli helt frisk altså..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Gratulerer! Bursdag samme dag som min, håper jeg får beholde henne like lenge 😍
  • Bonita er blitt 16 år (hadde bursdag i går skjærtorsdag) 😍
  • Jeg har drømt om ridgeback siden jeg var veldig liten, men tenkte lenge at det var uaktuelt. Så dukket det plutselig opp en i familien, og tanken på ridgeback dukket opp igjen for alvor. Ca 2 år senere ble det endelig bestemt at vi skulle ha hund, og da hadde vi i mellomtiden mer eller mindre bevisst redusert utvalget til 3 eller 4 raser. Bestemte oss for å besøke en oppdretter av ridgeback som vi likte godt uten å ha ekskludert andre raser 100%. Oppdretteren hadde et kull født et par dager før vi dro på besøk, men vi var egentlig mest på besøk for å vurdere rasen og oppdretter nærmere, og det føltes ganske fjernt at vi skulle få valp derfra. Men så ble det født 10 valper og 5 av dem hannhunder, vi fikk god kjemi med oppdretter og plutselig sto vi på lista og skulle ha en hannhund. Så vil si kanskje et års tid siden vi hadde begrenset rasevalget veldig, men valpene var født innen valget på rase ble tatt 100%. Angrer ikke et sekund, men er helt sikker på at vi hadde fått det veldig fint med de andre rasene også. 
  • Det er ikke noen regel at yngstemann tar etter de eldre hundene, men det kan absolutt skje. Jeg tror mye handler om hvordan du som eier håndterer det. Jeg kan jo ta yngste her som eksempel. Hun er schäfer, altså vokterrase. I heimen har vi ei gneldrebikkje som bjeffer for alt og ingenting og vi har ei som er fryktbjeffer, både i hagen og på tur. Minstemann har ikke tatt etter noen av de, hverken på tur eller i heimen. Jeg har vært nøye på å belønne henne som valp når gneldrebikja bjeffer hjemme. Det har resultert i at hun ikke hiver seg på når han bjeffer. Det gjør ikke de to andre heller.  Nå har vi hatt en litt spesiell situasjon hjemme, der yngstemann har vært ganske krevende på diverse greier (valp/unghundatferd) og hun er mye større enn de voksne våre. Så hun har for det meste gått tur alene uten de tre andre det første året. Kun nå i senere tid har vi begynt å gå mer med de sammen, og da har yngstemann allerede fått etablert gode turrutiner og mye er allerede jobbet med forebyggende. Så selv om noen av våre utagerer på andre hunder på tur, så gjør ikke schäferen det. Hun er faktisk så flink nå at jeg kan fokusere på den redde vår på tur, og så sitter hun bare å ser på den passerende hunden. Uansett om du har utfordringer eller ikke, så tror jeg det er en fordel å lære valpen å takle verden på egenhånd før du tar den med på masse tur sammen med den voksne. Den generelle mentaliteten til valpen vil nok også ha noe å si på hvor stor tilbøyelighet den har til å bli avhengig av den voksne og også tildels hvor lett den kopierer uheldige uvaner, spesielt de som er basert på frykt/usikkerhet.
 • Nylig opprettede emner

×