Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Når har du brukt galastop?

Recommended Posts

Når velger du å gi galastop til innbildt tispe?   Jeg ser jo på det som "vanlig"  adferd som graving, store patter, mer rolig, ta til seg kosedyr etc.  Jeg har gitt galastop ved mye melkeproduksjon.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når det trengs. Dvs problematisk adferd/stress eller evt fysiske ting som blir så ille at det må behandles. Ønsker ikke å bruke det noe mer enn nødvendig liksom. Har til nå bare hatt en tispe det har vært aktuelt for et par ganger da hun ble veldig engstelig og fikk ille separasjonsangst.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min har fått det noen ganger. Hun sliter med innbilt etter løpetid, og produserer ganske mye melk, og samler kosedyr og hele pakka. Hun blir også... Deprimert er kanskje det beste ordet? Veldig nedfor, vil ikke gå ut, vil ikke trene. Hun trekker seg også mer unna, går gjerne opp, bort fra der vi er. Hun blir en helt annen hund, og det varer lenge! Det har blitt verre med årene, og hver gang vurderer jeg sterilisering, men på grunn av litt usikkerhet har jeg ikke gjort det så langt. 

Hun får galastop, det hjelper litt. Ellers prøver jeg å få henne opp og ut. Jeg lar henne ikke samle kosedyr og forsvinne helt inn i «valpetåka», og det tror jeg har like stor effekt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan være fustrerende ja.. min hund blir også ganske preget, vil liksom ingenting, motvillig. Men jeg synes gravingen er værst. Våkner flere ganger om natten pga det og hun ødelegger underlag. 

Jeg prøver å gjøre alt som normalt ellers. Turer og sånt går som vanlig. Tvinger henne med. Ingen kosedyr i nærheten.  Frister ikke å gi medisiner, så lenge det ikke er noe ekstra. Dyrlegen sa til meg sist at det er værst for eieren. 

Syns det er dumt det skal vare så lenge og.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når adferden endret seg. Når jeg så hvor mye det hjalp angret jeg bare på at jeg ikke ga det tidligere istede for å utsette og se om det gikk over av seg selv. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×