Gå til innhold
Hundesonen.no

Aggresivve tendenser valp 4,5 mnd

Recommended Posts

Heisann! 

Jeg har en valp på 4,5 mnd som er uten tvil verdens beste. 

Iløpet av en måneds tid har han klart å knekke 2 hjørnetenner med noen ukers mellomrom. Har vært hos vet. og fjernet disse ved 2 forskjellige andledninger. Etter første operasjon begynte han å knurre mot oss når vi skulle ta fra han ting. Trolig grunnet smerte. Etter operasjon nummer 2 ble dette mye verre. Har trygget valpen på at han får ting igjen, men at man må kunne "låne" det han har. Dette har gått fint, ser at han er mye flinkere til å gi ifra seg. MEN hver gang han tar noe han ikke skal ha, være seg poser, papir e.l så knurrer han, flekker tenner, og snapper etter oss om vi prøver å ta det ifra han. Jeg kjenner at jeg blir bekymret over endringen hos han, og at han blir verre for hver gang. Har ikke korrigert knurringen hos han, da jeg har forstått det sånn at da kan han tro at knurring ikke er lov, men at han heller går rett på biting. 

Etter endt "situasjon" er han helt vanlig igjen..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke ta ting dere ikke må, om du mener at dere "trener" på å ta ting når du skriver at dere har trygget han med at han får det tilbake. Ha godbiter eller en leke han liker godt eller noe slikt som dere kan bytte med om han har noe han ikke skal ha. Må dere ta noe litt raskt og ikke har godis tilgjengelig så bare vær rolig og ta det uten noe styr eller korrigering. Overse glefsingen så kommer han ingen vei med det likevel. Det skumleste er om dere blir redd og han "vinner" ved å knurre eller glefse, da kan det fort utvikle seg. Samme om dere begynner å bli sint/irritert, da blir situasjonen bare mer utrygg og ubehagelig og da kan han begynne å snakke med større bokstaver etter hvert.

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bytte, bytte, bytte. Alltid tilby noe i bytte for det han har i munnen. Hold en godbit mot han, eller evt. mot nesa og gi den med en gang han spytter ut. Si "takk", "slipp" eller hva du måtte ønske for slags kommando i det han spytter ut. Aldri ta noe i fra han med mindre det er høyst nødvendig (om han tar noe farlig), tilby noe slik at han slipper på eget initiativ. 

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det lærer henne ikke uvaner. Jeg har gjort det med alle mine valper, men jeg gjør det ikke når de er voksne. Det å finne på ramp, bite og styre på er valpegreier, og det går over. Så det handler igrunnen mest om å kjøpe seg litt fred og ro når man trenger det mens valpe-og unghundstyret står på. Fordelen med å gi noe godt å spise på når du setter den fra deg i grind eller bur er for å unngå at det blir konsert og stress der, før hunden er vant med å være der. På den måten gjør du plassen til en positiv plass, heller enn en "straff" og isolasjon. 
  • Jeg skal ikke si det som fakta, men logisk tenkning sier meg at BoT ikke vil være spesielt effektivt på hunder med god isolerende pels. Nettopp fordi pelsen isolerer og da vil det jo ikke virke rett og slett. Det skal jo stråle varme tilbake for å trigge blodsirkulasjon osv, men om pelsen blokkerer varme både ut og inn så er det liksom ikke så mye effekt der. 

   Og for varme kan du vell like gjerne bruke noe annet. BoT dekkenene er ikke så veldig varme og gode sånn sett, synes ikke jeg iallefall, så nå jeg virkelig trenger dekken i bil så velger jeg noe annet.
  • Beklager at jeg ler litt, haha, men sånn skal det ikke være nei. Men hvor mye galt gjør den om dere går en skikkelig god luftetur og deretter bare ignorer den litt? Ikke alle som stenger av selv altså, men de fleste gjør jo det etter en god utblåsning, kanskje med en liten pirajastund først. Viss ikke så er det bare å bruke stengsler eller bånd eller noe til å begrense den litt så vil den overgi seg å stenge av etter en liten stund   En sliten valp er som regel en god del enklere valp enn en som har masse energi, men det betyr ikke at dere ikke kan forvente at valpen ikke legger seg ned å slapper av litt innimellom selv om dere ikke nettopp har vært på langtur liksom, selv om dere har hatt en rolig dag skal de jo (og trenger å) stenge av innimellom. Vis den hva dere vil, eller bruk litt hjelpemidler når dere ikke kan. Så lenge valpen ikke bor konstant i buret/grinda og får sosial omgang samt nok tur og lek posjonert ut ila dagen så er det helt innafor å bruke grinda når dere føler behov for det  

   Edit: Mulig dere kan ha litt nytte av å skille på ute og inne hva gjelder aktivitet og lek, iallefall den typen aktivitet og lek dere engasjerer dere i. Valpen skal jo ikke ligge pal hele tiden inne, det er nok for mye å forvente, men det hjelper nok å ikke lage forventninger til at det skjer aktivitet inne, fra dere(om dere har gjort sånt). I tillegg kan man jo se på om dere gir valpen nok fred eller er dere å snakker med den, klapper på den, leker litt, gir den ting, osv osv ofte? La den få mulighet til å finne ro også. Og tenk litt på hvordan dere snakker, er det mye glad stemme/babystemme så trigger gjerne det valpen, mens ro smitter over tilsvarende.  Løper den mye etter barna om de farer i mellom så prøv å begrens det litt, la den heller venne seg til at de løper i mellom uten at han trenger å følge etter dem osv    
  • Jeg ville valgt å venne henne til å bli sperret inne i en grind først som sist og brukt det når du skal være sammen med barnet og ikke kan ha fokus på valpen. Grind er fortsatt flittig brukt her i huset periodevis på en på 9 mnd. 
   Både til ro og til å holde han unna når jeg ikke gidder å passe på alt av leker som ligger rundt eller at jeg har lyst å være sammen med datteren min uten å måtte følge med på han og hva han kunne finne på å makulere. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort eller hvordan relasjonen til hunden min hadde vært om jeg ikke hadde hatt grinder. Jeg bestemmer når vi skal slappe av, og hans initiativ øker ofte i takt med overtrøtthet og uro. Han får nok stimuli, og er veldig lite hjemme alene, så jeg vet at han trenger og kan hvile når jeg bestemmer det, det er bare ikke alltid han vil. 

    
  • Tusen takk for svar - endelig begynner jeg å skjønne hva denne rotreningen handler om (joda - har lest ørten bøker om hundehold, men når valpen plutselig er der, er det som hørtes så enkelt ut i bøkene  ikke fullt så enkel å iverksette 🙄) Sånn det er nå sliter vi oss helt ut, har knapt vekslet en sammenhengende setning med ungene de siste par ukene fordi hunden tar absolutt alt fokus, absolutt hele tiden (ja, vi sliter med å finne den av-knappen!)
 • Nylig opprettede emner

×