Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagene etter kastrering... Noen som vil dele erfaringer? 🐼

Recommended Posts

 

Heisann🐼 Tirsdag ble hunden vår kastert. Han prøvde først kjemisk kastrering i 5 mnd, og hadde så god virkning av den, at vi ble anbefalt kastrering.  

Dette pga at han har hatt et enormt stressnivå hver gang en tispe i nærheten har løpetid (og det er mange tisper her), og i tillegg veldig stressa ved møte av hannhunder etter at han fylte 2 år. Nå blir han snart 3 år.

Etter operasjonen på tirsdag var han naturlig nok veldig slapp, han hadde tydeligvis veldig vondt da vi kom hjem, pep og pep, men med smertestillende kom det seg. Sov mye. 

I dag er det fredag, og han vil fortsatt helst bare være inne i buret sitt. Han viser ingen glede, og vil helst bare sove. Det virker også som at stingene plager han, og at han synes det er ubehagelig å være så barbert baki der... Kragen ble han hysterisk redd for, så vi ble anbefalt å prøve med body/sparkebukser. Det fungerer  Ok, men han syns ikke d er helt topp. Noe må jo dekke såret, slik at det får fred og kan gro fint uten infeksjon. 

Han kommer ikke frivillig ut for å spise. Vi må lokke han ut med en godbit, men da spiser han. Og drikker litt ila dagen. Så tror nok at han får i seg den næringen han trenger. 

Når vi skal ta han ut for å tisse/bæsje, så stritter han veldig imot, og både halen og ørene henger nedover... Vi klarer å lokke han med, men da bare suser han rundt, og vil gjerne sette seg ned og ake rumpa... (pga stingene vil jeg tro...)

Han får fortsatt ONSIOR smertestillende... Kan det være de som er årsaken til at han er så sliten og «apatisk»? 

Hvilke erfaring har DU med din hund? 

Håper på Ok svar😃

Endret av FrøkenO

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvordan ser såret ut? Synes ikke det høres normalt ut at han skal være så påvirket mange dager senere. Når min ble kastrert reagerte han på stingene og måtte etter en ukes tid inn til ny operasjon, men da så vi på såret at det ikke var som det skulle. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Såret ser Ok ut, men syns det bakerste stinget ser litt stramt ut... og litt usikker på om jeg kan se ørlite væske fra d nå i kveld, når jeg ser veldig nøye etter med lommelykt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De kan absolutt reagere i flere dager, det tar tid å gro, og vil være ubehag.

om du selv har vært operert, kan du relatere

men er du bekymret, så ta en tlf til vet :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hurra! Gratulerer til Dexter og deg med "fruen"
  • Ja, hun ble veldig stor. Sånn for rasen sin del er jo ikke det et ønske scenario. Det skal jo ikke være en svær hund, men noen ganger blir det sånn. Får liksom ikke gjort så mye med det, og hun er ikke avlet stor med vilje og da synes jeg det er mer greit. Hun passer i utgangspunktet bra til meg da, siden jeg er så lang. Så hun ser ganske normalstor ut ved siden av meg 😅  Nemi var egentlig ikke så liten, hun var bare veldig smal. Så mer ut som en malle i kroppen. Hun var 28 kg og 57-59 i manken, så godt innenfor standard. 
  • Nå har jeg vært hos vet så tenkte bare å komme med en oppdatering, tilfelle noen kommer over denne tråden og undrer seg. Høst 2017 så ble han tidligere diagnotisert med ovefladisk akutt pyodermi men årsak er fortsatt ukjent. Vet sa nå at han ligger mest sannsynlig midt mellom allergi og hudproblemer, så verken det ene eller andre. Han sa at så lenge shampoo fungerer så skulle jeg fortsette å bruke den fordi den hjelper til på hudbarrieren. Samtidig fikk jeg også ny dose bravecto, fordi en sårbar hud har ikke så godt av flått eller evt. lopper om det skulle forekomme😊 De små klumpene ville han ikke bekymret seg om og han sa potene var veldig fine, ikke noe tegn på hudproblemer innimellom tredeputene. Forverrer det seg, så tar vi nok en allergitest/blodprøve for utendørs ting, som feks pollen og gress.
  • Det finnes ventilator du kan ha integrert i taket også, altså at den felt inn i taket. Kanskje det er et alternativ? Jeg har ikke erfaring med det selv, så hvorvidt det funker bra aner jeg ikke.
  • Noen som har benkeventilator eller ventilator integrert i platetoppen på kjøkkenet? Drømmer om det når vi en gang skal bygge oss kjøkken, men ser at det er ganske dyrt. Fungerer det bra? Er det verdt de ekstra pengene for å unngå å ha ventilator hengende fra taket? Drømmer om kjøkken øy med platetopp, så synes aldri den ventilatoren over passer inn da. 
 • Nylig opprettede emner

×