Jump to content
Hundesonen.no

Noen som har erfaringer me disse symptomene

Recommended Posts

Hei har ei tispe på 4år... siste 6-8mnd har hunn gådd ned i vekt uansett mat mengde hu har fått vært litt redusert å slapp å generelt litt misfornøyd å ligger å morrer innimellom.  har å drivi å drikki mye vann over tid å tenkte da diabetes som vi da tok prøver fårr men var negative på alle typene diabetes..  sjekka nyrer å dem va innafårr..  ble enig om å gi hu noen mnd åsså ta nye prøver men før vi fikk gjort dette hovnet ene lymfeknuten i halsn opp til 4-5cm å hu ble satt på betennelsesdempende/smertestillende å antibiotika, hunden ble enormt mye bedre å gikk opp 1.5kg på 1 uke å va mye mer glad å livlig... hevelsen gikk å ned en del men 2 dager etter medisin kur så snudde vektoppgangen å morringen begynte igjen å hu ble nedstemt igjen, samt lymfeknuten hovnet da opp igjen, Va da inne å tok nye prøver å da biopsi av lymfeknute da vi tenkte kreft samt hu ble satt på kortison. Hevelsen ble helt borte på kortison men 2 dager etter kur begynte den å hovne opp igjen å hu begynte å morre igjen å vektoppgang stoppet..  biopsi viste ingen tegn til kreft.. noen som har vært borti lignende?   Hunden er en dogo canario

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vet ikke om det stemmer med at hunden blir bedre på kortison og antibiotika, men har dere sjekket stoffskifte? Ellers kan det jo være noe autoimmune greier.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Var det tynnålsbiopsi som ble gjort? Er det gjort UL for å se etter svulster?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette blir jo bare empirisk, men på min hund fant de ingen farlige celler ved tynnålsbiopsi (ikke lymfe, men utvekst - tok flere prøver), men da kulen likevel ble fjernet var det kreft med begynnende spredning, etter det har jeg ikke all verdens tiltro til tynnålsbiopsi. 

Min hund var bare 10 kg, så jeg vet ikke om man ser like mye på UL på en stor hund som din, det kan sikkert dyrlegen din si noe om :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ska vurdere det.. ingen tvil om att hunden har d ubehagelig..  går nå på smertestillende/betennelsesdempende å hu er da mye livligere å gla.. å ingen morring når hu ligger å slapper av

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krysser fingrene for at du finner ut av hva det er og at det viser seg å være noe som er enkelt å fikse, lykke til! Oppdater gjerne her med hvordan det går :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi fant ikke ut av d..  etter å vært i kontakt me flere veterinærer å drøftet saken så va mistankene om kreft no alle var enig i uten å kunne bekrefte d.  Vi valgte å avlive hu.  Hadde ikke hjerte til å pine hu lengre å mente dette var rett valg fårr hunden :(

 

borte men aldri glemt

20190121_205651.jpg

 • Sad 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hadde en hund som hovnet opp i div lymfekjertler uten at biopsi av den viste noe kreft, ul påviste heller ingen svulster. 

Hunden hadde allmenn nedsatt tilstand, oppkast, litt feber, ville være alene etc.

leveren fungerte ikke skikkelig, samme med bukspyttkjertel og nyrer. 

Etter en del mnd med aktibiotika ++ gjenstod bare å åpne hunden for å se om man fant årsaken. Sjansen for at blodet da ikke ville koagulere var stor.

Vi valgte å avslutte

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Gratulerer! Bursdag samme dag som min, håper jeg får beholde henne like lenge 😍
  • Bonita er blitt 16 år (hadde bursdag i går skjærtorsdag) 😍
  • Jeg har drømt om ridgeback siden jeg var veldig liten, men tenkte lenge at det var uaktuelt. Så dukket det plutselig opp en i familien, og tanken på ridgeback dukket opp igjen for alvor. Ca 2 år senere ble det endelig bestemt at vi skulle ha hund, og da hadde vi i mellomtiden mer eller mindre bevisst redusert utvalget til 3 eller 4 raser. Bestemte oss for å besøke en oppdretter av ridgeback som vi likte godt uten å ha ekskludert andre raser 100%. Oppdretteren hadde et kull født et par dager før vi dro på besøk, men vi var egentlig mest på besøk for å vurdere rasen og oppdretter nærmere, og det føltes ganske fjernt at vi skulle få valp derfra. Men så ble det født 10 valper og 5 av dem hannhunder, vi fikk god kjemi med oppdretter og plutselig sto vi på lista og skulle ha en hannhund. Så vil si kanskje et års tid siden vi hadde begrenset rasevalget veldig, men valpene var født innen valget på rase ble tatt 100%. Angrer ikke et sekund, men er helt sikker på at vi hadde fått det veldig fint med de andre rasene også. 
  • Det er ikke noen regel at yngstemann tar etter de eldre hundene, men det kan absolutt skje. Jeg tror mye handler om hvordan du som eier håndterer det. Jeg kan jo ta yngste her som eksempel. Hun er schäfer, altså vokterrase. I heimen har vi ei gneldrebikkje som bjeffer for alt og ingenting og vi har ei som er fryktbjeffer, både i hagen og på tur. Minstemann har ikke tatt etter noen av de, hverken på tur eller i heimen. Jeg har vært nøye på å belønne henne som valp når gneldrebikja bjeffer hjemme. Det har resultert i at hun ikke hiver seg på når han bjeffer. Det gjør ikke de to andre heller.  Nå har vi hatt en litt spesiell situasjon hjemme, der yngstemann har vært ganske krevende på diverse greier (valp/unghundatferd) og hun er mye større enn de voksne våre. Så hun har for det meste gått tur alene uten de tre andre det første året. Kun nå i senere tid har vi begynt å gå mer med de sammen, og da har yngstemann allerede fått etablert gode turrutiner og mye er allerede jobbet med forebyggende. Så selv om noen av våre utagerer på andre hunder på tur, så gjør ikke schäferen det. Hun er faktisk så flink nå at jeg kan fokusere på den redde vår på tur, og så sitter hun bare å ser på den passerende hunden. Uansett om du har utfordringer eller ikke, så tror jeg det er en fordel å lære valpen å takle verden på egenhånd før du tar den med på masse tur sammen med den voksne. Den generelle mentaliteten til valpen vil nok også ha noe å si på hvor stor tilbøyelighet den har til å bli avhengig av den voksne og også tildels hvor lett den kopierer uheldige uvaner, spesielt de som er basert på frykt/usikkerhet.
 • Nylig opprettede emner

×