Gå til innhold
Hundesonen.no

Navn til hannhunn med betydning (Sheltie)

Recommended Posts

Jeg så en annen tråd her inne og ble glad. Men så oppdaget jeg det var tispenavn. Skal få meg en sheltievalp så nå leter jeg etter navn. Ville så gjerne ha Lykke eller Stjerne men det er jo jentenavn. :( Så fant jeg Dreamstar, men syns det er for langt, og føler slutten av ordet liksom blir slukt inni munnen på et vis (noen som forstår hva jeg mener?)  

i første omgang har jeg lyst til å prøve meg på disse ønskene, men ikke la deg bli bunnet av det

Disse språkene kan være aktuelle:

Keltisk

Norn (Stammer visstnok fra norrønt)

Skotsk

Engelsk

Norsk

Det viktigste for meg er at det har en betydning og at det er lett for hunden å adlyde på. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sirius, Riegel, Castor, Orion, Pluto. Alle er navn på stjerner, planeter eller stjernebilder.

Endret av Tricolor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vet av 1 hannhund som heter Stjerne, og 2 vallaker (hester) som heter Stjerne, så hvor jentete det navnet er kommer an på hvem man spør :teehe: Så liker du Stjerne godt hadde jeg sjekket en runde med meg selv om en klarer å omstille seg at det er litt intetkjønn, med mindre man ønsker ett veldig maskulint navn, da :)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hadde jeg skulle hatt hannhund, og likte navnene Lykke eller Stjerne, så hadde i hvert fall ikke jeg hatt problemer med å kalle min for det. Hadde heller ikke reagert om jeg møtte hannhunder som het det. Synes det hadde passet en sheltiehann kjempefint jeg :)

 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Beklager, glemte helt tråden i andre ting her. Jeg har havnet på Stjerne. Før vel heller se om jeg ender opp med et annet dyr eller en hund til om noen år som får hete Lykke. 😅. Nesten synd jeg er ferdig med barn, ellers hadde jeg ikke gitt meg på navnet. Men takk for alle forslag. Jeg gleder meg til den kommer i hus om 7 uker, 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 4.1.2019 at 10:58 PM, Shokata skrev:

Jeg fant noen slike soder, men er elendig på å google desverre. Fant noen gode forslag, men endte som sagt opp med Stjerne (startet jakten med Star, men av ulike grunner gikk jeg bortifra det, men havnet tilbake, bare på norsk isf. Det samme gjorde jeg på rase. Startet med Sheltie, gikk gjennom et hav av a dre raser, og endte tilbake der jeg startet.) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det lærer henne ikke uvaner. Jeg har gjort det med alle mine valper, men jeg gjør det ikke når de er voksne. Det å finne på ramp, bite og styre på er valpegreier, og det går over. Så det handler igrunnen mest om å kjøpe seg litt fred og ro når man trenger det mens valpe-og unghundstyret står på. Fordelen med å gi noe godt å spise på når du setter den fra deg i grind eller bur er for å unngå at det blir konsert og stress der, før hunden er vant med å være der. På den måten gjør du plassen til en positiv plass, heller enn en "straff" og isolasjon. 
  • Jeg skal ikke si det som fakta, men logisk tenkning sier meg at BoT ikke vil være spesielt effektivt på hunder med god isolerende pels. Nettopp fordi pelsen isolerer og da vil det jo ikke virke rett og slett. Det skal jo stråle varme tilbake for å trigge blodsirkulasjon osv, men om pelsen blokkerer varme både ut og inn så er det liksom ikke så mye effekt der. 

   Og for varme kan du vell like gjerne bruke noe annet. BoT dekkenene er ikke så veldig varme og gode sånn sett, synes ikke jeg iallefall, så nå jeg virkelig trenger dekken i bil så velger jeg noe annet.
  • Beklager at jeg ler litt, haha, men sånn skal det ikke være nei. Men hvor mye galt gjør den om dere går en skikkelig god luftetur og deretter bare ignorer den litt? Ikke alle som stenger av selv altså, men de fleste gjør jo det etter en god utblåsning, kanskje med en liten pirajastund først. Viss ikke så er det bare å bruke stengsler eller bånd eller noe til å begrense den litt så vil den overgi seg å stenge av etter en liten stund   En sliten valp er som regel en god del enklere valp enn en som har masse energi, men det betyr ikke at dere ikke kan forvente at valpen ikke legger seg ned å slapper av litt innimellom selv om dere ikke nettopp har vært på langtur liksom, selv om dere har hatt en rolig dag skal de jo (og trenger å) stenge av innimellom. Vis den hva dere vil, eller bruk litt hjelpemidler når dere ikke kan. Så lenge valpen ikke bor konstant i buret/grinda og får sosial omgang samt nok tur og lek posjonert ut ila dagen så er det helt innafor å bruke grinda når dere føler behov for det  

   Edit: Mulig dere kan ha litt nytte av å skille på ute og inne hva gjelder aktivitet og lek, iallefall den typen aktivitet og lek dere engasjerer dere i. Valpen skal jo ikke ligge pal hele tiden inne, det er nok for mye å forvente, men det hjelper nok å ikke lage forventninger til at det skjer aktivitet inne, fra dere(om dere har gjort sånt). I tillegg kan man jo se på om dere gir valpen nok fred eller er dere å snakker med den, klapper på den, leker litt, gir den ting, osv osv ofte? La den få mulighet til å finne ro også. Og tenk litt på hvordan dere snakker, er det mye glad stemme/babystemme så trigger gjerne det valpen, mens ro smitter over tilsvarende.  Løper den mye etter barna om de farer i mellom så prøv å begrens det litt, la den heller venne seg til at de løper i mellom uten at han trenger å følge etter dem osv    
  • Jeg ville valgt å venne henne til å bli sperret inne i en grind først som sist og brukt det når du skal være sammen med barnet og ikke kan ha fokus på valpen. Grind er fortsatt flittig brukt her i huset periodevis på en på 9 mnd. 
   Både til ro og til å holde han unna når jeg ikke gidder å passe på alt av leker som ligger rundt eller at jeg har lyst å være sammen med datteren min uten å måtte følge med på han og hva han kunne finne på å makulere. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort eller hvordan relasjonen til hunden min hadde vært om jeg ikke hadde hatt grinder. Jeg bestemmer når vi skal slappe av, og hans initiativ øker ofte i takt med overtrøtthet og uro. Han får nok stimuli, og er veldig lite hjemme alene, så jeg vet at han trenger og kan hvile når jeg bestemmer det, det er bare ikke alltid han vil. 

    
  • Tusen takk for svar - endelig begynner jeg å skjønne hva denne rotreningen handler om (joda - har lest ørten bøker om hundehold, men når valpen plutselig er der, er det som hørtes så enkelt ut i bøkene  ikke fullt så enkel å iverksette 🙄) Sånn det er nå sliter vi oss helt ut, har knapt vekslet en sammenhengende setning med ungene de siste par ukene fordi hunden tar absolutt alt fokus, absolutt hele tiden (ja, vi sliter med å finne den av-knappen!)
 • Nylig opprettede emner

×