Gå til innhold
Hundesonen.no

I morra henter vi valpen!


Colargol
 Share

Recommended Posts

Endelig er dagen her!!! Vi skal hente vår etterlengtede lille valp :wub:

Men ettersom dagen nærmer seg dukker det opp flere og flere spørsmål, og jeg føler meg som som en skikkelig usikker nybakt mamma. 

Så jeg spør her, i tilfelle noen har gode råd og tips slik at jeg kan puste og senke skuldrene litt:

Vi henter valpen med bil. Hun sitter på fanget mitt. Kjøretid ca 2 timer. Hun bruker ikke halsbånd. Er 10 uker gammel. 

* Hva gjør vi om vi må stoppe og lufte henne? Ta på halsbånd, eller vil det bare stresse henne? Slippe løs og håpe at hun ikke stikker av? Krysser fingrene og håper vi ikke må stoppe?

 

* Så kommer vi hjem. Valpen må garantert tisse. Gå rett inn, eller ta en tur ute først? Og i så fall; slippe løs eller ta på halsbånd? Vi har inngjerdet hage, men der er det mye nytt (bla hønsehus). Slippe henne løs i hagen? 

Hvordan gjør vi første møte med nytt hjem så godt som mulig?  Vil en 10 uker gammel valp holde seg ved oss, eller må vi være forberedt på at hun kan stikke av?

 

* Introdusere katten. Regner med at det er best om katten er ute mens valpen får undersøke huset, og bli kjent med oss. Men på ett eller annet tidspunkt må jo katten inn. Ha de adskilt, eller bare slippe inn og håpe på det beste?

 

(Er egentlig det med bånd eller ikke som stresser meg mest akkurat nå. Vil jo for all del ikke at valpen skal stikke av, men samtidig er kanskje ikke tilvenning til halsbånd det som bør være aller første møte med sin nye familie og nye hjem?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En 10 uker gammel valp som overhodet ikke er tilvendt halsbånd eller sele? Hvorfor, er min første tanke? Uansett, jeg ville definitivt hatt på halsbånd og bånd ved lufting på fremmed sted ja.

Lufting ute i hage/rundt huset før dere går inn. Men ikke for mye gåing/spennende, så valpen ikke får gjort det den må. Det kan antageligvis fungere fint å slippe hunden løs i hagen.

Jeg ville hatt katten og valpen adskilt de første par dagene så de får vent seg til hverandres nærvær før nærmere introduksjon.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha bånd på når dere lufter utenfor inngjerdet område ! Mht katten, sperr gjerne for dørene med kompostgrinder, så de kan se og lukte hverandre uten å komme i klinsj. Da kan de bli vant til hverandre over noen dager, uten å trenge nærkontakt, og katten kommer seg kjapt og greit over grinden når den vil. Kattematen bør settes så høyt at valpen ikke når den, for å unngå den konflikten. Senk skuldrene, det går seg til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville tatt med både halsbånd og sele. Har den aldri hatt på halsbånd før? Jeg ville aldri sluppet løs en valp jeg nettopp har fått. Ha med et langt kobbel og luft den med jevne mellomrom. Når du kommer hjem kan du jo kanskje ha den løs i hagen da, jeg ville bare tatt det litt som det kommer. Ventet med introduksjon til katten før valpen har roet seg litt i sitt nye hjem. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...