Gå til innhold
Hundesonen.no

Nikon coolpix b500

Recommended Posts

Hei, er nybegynner innenfor det å ta bilder og har sett en del på Canon og Nikon sine speilreflekskameraer. En venn av meg som tar en del bilder har anbefalt nikon coolpix b500, er det noen som har noen erfaring med dette kameraet? Jeg tenker å ta mest bilde av hunden (actionbilde):P Andre kameraer dere anbefaler?

Men litt usikker hva som lønner seg, kjøpe et litt billig kamera nå for så å oppgradere når man blir bedre, eller bare å kjøpe et litt dyrere kamera nå slik at man ikke trenger å kjøpe et nytt senere? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
41 minutes ago, Hannah said:

Hei, er nybegynner innenfor det å ta bilder og har sett en del på Canon og Nikon sine speilreflekskameraer. En venn av meg som tar en del bilder har anbefalt nikon coolpix b500, er det noen som har noen erfaring med dette kameraet? Jeg tenker å ta mest bilde av hunden (actionbilde):P Andre kameraer dere anbefaler?

Men litt usikker hva som lønner seg, kjøpe et litt billig kamera nå for så å oppgradere når man blir bedre, eller bare å kjøpe et litt dyrere kamera nå slik at man ikke trenger å kjøpe et nytt senere? 

Action krever en del av kameraet så da ville jeg gått for et litt allright kamera om du har budsjett til det. Systemkamera med utskiftbar optikk. God optikk. Det er forskjell på hva som tilbys av objektiver til forskjellige "mounts" og kameratyper. 

Du kan kjøpe et rimeligere speilrefleks nå også bytte. Du kan uten tvil få gode bilder, og de får jo øvd deg ettersom det er vanskeligere med de rimeligere pga mindre muligheter og hjelpemidler. Men vet du at det kommer til å bli brukt så kan man like gjerne legge i litt med en gang. Spesielt om man vil ha action bilder. 

Det kjekke med kamera er at om man ombestemmer seg så er det lite å tape. Jeg har lett etter gode brukt deals, men kamera brukt i 1 år, 2 år, 3 år koster omtrent det samme som nye av samme modell koster i butikken. Det finnes en del rimeligere som kan henge med bra. Både fra canon m50(mener jeg det heter) og Sony a 6000 serien feks, mulig 5000 serien også nå(og helt sikkert de andre produsentene), også til action, med opptil 10/12 bilder pr sekund. Men her må man nok finne seg i mindre bra objektiver enn det man får til speilrefleksene og de bedre/dyrere speilløse og mulig noe treg autofokus om det går fort.

Av de speilrefleksene til canon som er i salg nå så vil nok alle gjøre nytten sin. Selv kjøpte jeg et 200d i sommer og kan ikke klage på bildekvaliteten, men kjenner jeg gjerne skulle hatt et bedre kamera om det var rom i budsjettet. Kunne jeg oppgradert til et mellomklasse kamera nå så hadde jeg nok gått for canon eos r eller canon 6d mark ii, i den rekkefølgen, på grunn av fullformat og derav bedre egenskaper i dårlig lys, samt raskere bildetakt blant annet. Evt Sony a7 iii om jeg skulle bytte merke.

Deretter ble du legge litt i et godt objektiv. 70-200mm f/2.8 feks(både sigma, tamron og canon/nikon sine versjoner duger). Objektiver kan med fordel kjøpes brukt.

 

 • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjøpte et Sony kamera ( A68 SLT tror jeg det heter) Jeg opplever det som et bra kamera, tar 8 bilder pr sekund og jeg er veldig fornøyd etter bytte fra Canon. Legger du til et Tamron objektiv 18 - 270 feks så har du noe som kan brukes til alt for rett under 10.000.

 

 • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det lærer henne ikke uvaner. Jeg har gjort det med alle mine valper, men jeg gjør det ikke når de er voksne. Det å finne på ramp, bite og styre på er valpegreier, og det går over. Så det handler igrunnen mest om å kjøpe seg litt fred og ro når man trenger det mens valpe-og unghundstyret står på. Fordelen med å gi noe godt å spise på når du setter den fra deg i grind eller bur er for å unngå at det blir konsert og stress der, før hunden er vant med å være der. På den måten gjør du plassen til en positiv plass, heller enn en "straff" og isolasjon. 
  • Jeg skal ikke si det som fakta, men logisk tenkning sier meg at BoT ikke vil være spesielt effektivt på hunder med god isolerende pels. Nettopp fordi pelsen isolerer og da vil det jo ikke virke rett og slett. Det skal jo stråle varme tilbake for å trigge blodsirkulasjon osv, men om pelsen blokkerer varme både ut og inn så er det liksom ikke så mye effekt der. 

   Og for varme kan du vell like gjerne bruke noe annet. BoT dekkenene er ikke så veldig varme og gode sånn sett, synes ikke jeg iallefall, så nå jeg virkelig trenger dekken i bil så velger jeg noe annet.
  • Beklager at jeg ler litt, haha, men sånn skal det ikke være nei. Men hvor mye galt gjør den om dere går en skikkelig god luftetur og deretter bare ignorer den litt? Ikke alle som stenger av selv altså, men de fleste gjør jo det etter en god utblåsning, kanskje med en liten pirajastund først. Viss ikke så er det bare å bruke stengsler eller bånd eller noe til å begrense den litt så vil den overgi seg å stenge av etter en liten stund   En sliten valp er som regel en god del enklere valp enn en som har masse energi, men det betyr ikke at dere ikke kan forvente at valpen ikke legger seg ned å slapper av litt innimellom selv om dere ikke nettopp har vært på langtur liksom, selv om dere har hatt en rolig dag skal de jo (og trenger å) stenge av innimellom. Vis den hva dere vil, eller bruk litt hjelpemidler når dere ikke kan. Så lenge valpen ikke bor konstant i buret/grinda og får sosial omgang samt nok tur og lek posjonert ut ila dagen så er det helt innafor å bruke grinda når dere føler behov for det  

   Edit: Mulig dere kan ha litt nytte av å skille på ute og inne hva gjelder aktivitet og lek, iallefall den typen aktivitet og lek dere engasjerer dere i. Valpen skal jo ikke ligge pal hele tiden inne, det er nok for mye å forvente, men det hjelper nok å ikke lage forventninger til at det skjer aktivitet inne, fra dere(om dere har gjort sånt). I tillegg kan man jo se på om dere gir valpen nok fred eller er dere å snakker med den, klapper på den, leker litt, gir den ting, osv osv ofte? La den få mulighet til å finne ro også. Og tenk litt på hvordan dere snakker, er det mye glad stemme/babystemme så trigger gjerne det valpen, mens ro smitter over tilsvarende.  Løper den mye etter barna om de farer i mellom så prøv å begrens det litt, la den heller venne seg til at de løper i mellom uten at han trenger å følge etter dem osv    
  • Jeg ville valgt å venne henne til å bli sperret inne i en grind først som sist og brukt det når du skal være sammen med barnet og ikke kan ha fokus på valpen. Grind er fortsatt flittig brukt her i huset periodevis på en på 9 mnd. 
   Både til ro og til å holde han unna når jeg ikke gidder å passe på alt av leker som ligger rundt eller at jeg har lyst å være sammen med datteren min uten å måtte følge med på han og hva han kunne finne på å makulere. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort eller hvordan relasjonen til hunden min hadde vært om jeg ikke hadde hatt grinder. Jeg bestemmer når vi skal slappe av, og hans initiativ øker ofte i takt med overtrøtthet og uro. Han får nok stimuli, og er veldig lite hjemme alene, så jeg vet at han trenger og kan hvile når jeg bestemmer det, det er bare ikke alltid han vil. 

    
  • Tusen takk for svar - endelig begynner jeg å skjønne hva denne rotreningen handler om (joda - har lest ørten bøker om hundehold, men når valpen plutselig er der, er det som hørtes så enkelt ut i bøkene  ikke fullt så enkel å iverksette 🙄) Sånn det er nå sliter vi oss helt ut, har knapt vekslet en sammenhengende setning med ungene de siste par ukene fordi hunden tar absolutt alt fokus, absolutt hele tiden (ja, vi sliter med å finne den av-knappen!)
 • Nylig opprettede emner

×