Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunderaser til trekk


Evelina
 Share

Recommended Posts

Problemet er vel at noe av instinktene som gjør at hunden trekker har opprinnelse i jakt, så de fleste trekkhunder har høyt jaktinstinkt. Det nærmeste kan kanskje være vorsteh som har jakt, men kanskje er mer førerorientert enn mange klassiske trekkhunder.

Noen gjetere trekker nok også litt, om du ikke skal kjøre løp og sånt, da ville jeg sett på border collie eller belger kanskje. Men trekkviljen der varierer nok mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørsmålet er jo hva som er viktigst for deg? Som regel finnes ikke den hunden som er perfekt på alle punkter, så da blir det ofte et spørsmål om hva man er villig til å sjanse på av egenskaper og hva man ikke vil sjanse på. 

Vet av noen som er mye ute på ski og spark med sine korthårs collies, det får du jo mest sannsynlig en hund som er grei å ha løs, men vet ikke hvor sikkert valg det er mtp trekk. Evt så er det jo flere av retrieverne som også kan passe til begge deler, men igjen, ikke like sikkert ifht trekk som feks en AH. Også vil det jo være forskjeller på hvor godt de trekker, hvor langt de orker og hvor fort de løper. De stående fuglehundene er jo og gode trekkhunder ofte, de trekker gjerne både fort og langt og jobber bra. De har jo selvsagt jaktinnstinkt, men ikke på samme måte som polarhunder, ofte. Men man må jo være komfortabel med hunder som løper seg noen runder i skogen, ute av syne. Springerspaniel kan og være et alternativ, men da likt som med retrieverne og collie så vil det nok være litt variabelt hvor interessant den trekkinga er. Mange belgere er glade i å trekke, iallefall de fra linjer med litt fokus på brukshunder. De fleste belgere er og greie å ha løse, men de er jo ikke helt blottet for jaktinnstinkt da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sparkeføre er det tre-fire mnd i året. Hva med resten av året? du trenger ingen reinspikka trekkhund for å ha det gøy på spark, sparkesykkel, ski eller sykkel :) tenk mer over hva du skal resten av året. Polarhund utelukket pga den kan ikke gå løs. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 hours ago, Evelina said:

Tenkte mere på gjeterhund jeg nå da. Kanskje australsk gjeterhund eller chodsky pes? Perfekt størrelse. Rundt 20-25 kilo trekkhund? 

 

Australia shepherd du tenker på? Tipper både den og chodsky pes passer fint til å trekke og passer de øvrige kravene dine også. ?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...