Gå til innhold
Hundesonen.no

Problem med naboer


Tollernusse
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg vet ikke helt hvor dette emnet passer så slenger det inn her.
Jeg bor i blokk og har en toller på 6 mnd. 
Idag kom en av naboene bort til meg mens vi var ute og fortalte at det har blitt en snakkis i blokka om en hund som bjeffer mye (fra 7 til 5 sier hun).
Hun antydet at flere av naboene har snakket stygt om meg, min samboer og valpen vår fordi de tror det er vår hund som bjeffer. 
Vi har filmet han når vi har vært borte og tilvent han å være alene fra han var 10 uker. 
Han har ikke separasjonsangst og virker helt rolig når han er alene, kan bjeffe litt i kanskje 2 minutter men det er ikke rett etter vi går det virker bare som han kjeder seg eller har hørt en rar lyd. 
Det er nå en stund siden vi har filmet fordi vi har sett at det har gått så bra og han virker veldig trygg. 
Det bor flere hunder i nærheten som jeg har hørt bjeffe på dagtid når jeg har vært hjemme (jeg er student og leser mye hjemme). 
Vår hund har ikke reagert når jeg har vært hjemme og andre hunder har bjeffet. 

Jeg er veldig sikker i min tro på at hunden vår ikke er den som har bjeffet men det virker ikke som hun forstod mine forklaringer og kanskje ikke vet så mye om hundehold.
Jeg ble lei meg da jeg fikk høre at så mange tydeligvis snakker bak ryggen vår om oss istedenfor å spørre rett ut eller si fra hvis de hører noe. 
Vi har bodd her i to år og er 21 år begge to, mens flesteparten av naboene er fra 30-90 år. 
Vi har derfor ikke noe særlig kontakt med naboene rundt, men hilser og småprater innimellom.
Jeg vil også si at vi har en god tone med vaktmesteren som også bor her.

Jeg kjenner at jeg er litt sint, ikke fordi noen sier ifra om sånt, men fordi naboene går ut ifra at det er vår hund fordi han er ganske ny her og snakker stygt om oss.
Har noen noe tips til hvordan vi kan gå frem for å løse situasjonen?
Jeg har tidligere spurt vaktmesteren om noen naboer har nevnt noe om vår hund og bjeffing og han nevnte kun en hendelse der han bjeffet, men det visste vi om fra før.
Kan det være en ide å spørre vaktmesteren om dette igjen og fortelle hva jeg har blitt fortalt idag? 
Jeg har ikke lyst til å havne i konflikt med noen naboer, men føler at vi blir urettferdig behandlet når voksne mennesker baksnakker på denne måten. 
Derfor føler jeg ikke at jeg kan la denne "saken" gå før jeg får ordnet det på en eller annen måte.

Beklager for rotete og kanskje malplassert emne, men jeg føler at jeg trenger litt hjelp fra erfarne hundeeiere som kanskje har vært i lignende situasjoner.
Blir veldig glad for svar!
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke om jeg ville gjort så  mye med det så lenge dere eller styret ikke har fått noen formell klage. Du kan såklart høre med vaktmesteren, men hva har du isåfall tenkt å gjøre med det videre?

Om noen finner det problematisk bør de sende en klage til styret, og ettersom det bor flere hunder der kan de vel neppe si at det er deres hund, særlig om det faktisk ikke er det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville nok prøvd å filme en dag bare for å være helt sikker på at valpen ikke bråker eller er redd. Og så tror jeg at det beste vil være å ikke starte noe før noen faktisk klager, som simira sier.

Men hvis noen tar det opp igjen så kan du jo si at dere filmer valpen og at det ikke kan være den :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville begynt å filme hunden igjen i tilfelle hunden står å bjeffer, og er hunden stille så er det ikke deres hund som bjeffer. Evt prøvd å lokalisere hvor hundene du hører bjeffer befinner seg. Bor selv i blokk og hører innimellom andre hunder som har konsert, men her i borettslaget er det heldigvis greit med hunder. Og om noen hunder bjeffer blir det varslet på en ok måte ganske tidlig, og med rom for å trene på det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke gjort noe annet enn å si at din  hund ikke bjeffer når den er hjemme alene, om noen tar det opp med deg. Enten for å klage, eller slik som denne damen som antyder at det er et tema. Ord går begge veier så neste gang hun høre noe så kanskje hun antyder til de det gjelder at hun tror ikke det er denne hunden, men en annen hund. Og da er ballen i gang i motsatt retning. Utover det så er det jo ikke egentlig deres problem at noen tror at deres hund er en bråkmaker når den egentlig ikke er det. Selv om jeg skjønner at det kanskje ikke er så gøy.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det beste er nok som de andre også sier, film ham på nytt. Da kan du svare naboene med at du vet at det ikke er din hund fordi du har overvåket ham mens dere er borte og han er stille. Da er det lettere å ikke ta seg nær av det også? Nevn gjerne dette med bjeffende hunder i en samtale, litt tilfeldig, slik at du får sagt at det ikke er din hund. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...