Jump to content
Hundesonen.no

Anbefalinger til rase? Dvergschnauzer?

Recommended Posts

Jeg ønsker å skaffe hund, men trenger tips og råd om valg av rase! det må være en barnevennlig rase (jeg har små barn), ikke for stor, helst allergivennlig (vet at ingen rase er allergi «fri») pga familie som har allergi. Viktig at hunden også passer til en aktiv livsstil, jeg liker å jogge/gå på langrenn. Har lest om mange raser og pekt meg ut dverg schnauzer:) men usikker på om den er for liten for å bli med på løping/langrenn? Eller er det og noen andre raser som kan passe? Jeg er i full jobb, så må tåle 8 t hjemme helst. I starten tar jeg den med i bilen og lufter i lunsjen tenkte jeg.

tips ? Råd? Andre raser jeg bør vurdere? Aldri eid hund før men vokst opp med at besteforeldre hadde hund, mye med den. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min erfaring er at dverg snauzeren er en robust og hardfør liten sak. De som jeg møter i nabolaget her bor alle med barn i skolealder. Alle av dem bjeffer veldig ved passering av andre hunder, og gir svært høylytt beskjed hvis de ser en hund på veien hvis de er på tomta si. 

Mer enn dette vet jeg ikke om rasen. Jeg vil anbefale deg å ta direkte kontakt med oppdrettere av rasen.

De tåler svært godt mye mosjon, så ikke vær redd for det. Ta hunden med på ski turer og joggeturer. 

Andre terrier raser kan være border terrier og carin terrier? Mulig også welsh terrier og norwich og norfolk terrier, men disse tre siste er ganske sjeldene raser. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vokste opp med dvergschnauzer og har gode venner med dvergschnauzere. Superfotte hunder! Definitvt en sprek, liten hund som kan være med på det meste av fjellturer og ski- og løpeturer. Har ikke inntrykk av at seperasjonsangst er et utbredt problem, de jeg kjenner håndterer ihvertfall fint å være alene hjemme en arbeidsdag. Men ja, ha en plan for den første perioden (som ofte kan være lengre enn man tror, eller håper på).

Som @Silyeah skriver, de kan bjeffe en del - men det er ikke umulig å trene mer eller mindre vekk. Både mine venner, og flere av dvergschnauzereierne i nabolaget, har lagt ned en del tid i dette og har fått hunder som kan passere andre hunder uten å lage stor ståhei. De krever en del pelsarbeid. Bein, skjegg og bryst bør gres flere ganger i uken for å holdes flokefritt når det er litt lengde på det og resten av pelsen nappes (med god pelskvalitet og god oppfølging kan noen "rullere" pelsen ved å gre jevnlig med en spesiell kam slik at de ikke trenger å nappes helt ned).

Ta kontakt med oppdrettere du liker og møt flere individer. Gjerne i forskjellige miljøer. Snakk med noen som eier dvergschnauzere, men ikke driver oppdrett. Da finner du nok fort ut om det er en rase som kan passe deg. Lykke til!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×