Jump to content
Hundesonen.no

Hund redd andre hunder

Recommended Posts

Har ei staffordshire bullterrier tispe på snart 10 mnd som er redd store hunder. Hun tar halen mellom bena, gjør seg veldig liten og søker menneskelig trøst (blir ikke trøsta) når vi prøver å hilse på andre (store) hunder. Det går helt fint med mindre hunder eller på rundt hennes størrelse.

Da hun var rundt 3-4 måneder ble hun tatt veldig hardt tak i av en annen voksen hund, hvor hun gråt og tisset seg ut. Jeg løftet hun opp der og da. Det var en helt instinktiv handling og vet at jeg ikke burde gjort det. Det er vel derfor hun er så redd nå.

På grunn av den hendelsen er hun redd alle store hunder bortsett fra de vi kjenner. Er bekymret for at det kan utvikle seg til aggresjon etterhvert, har heller ikke lyst på en hund som er så engstelig, for hennes del.

Har vært litt i hundeparker i korte perioder når det ikke er så mange der. Hun er småskeptisk i starten, men kommer seg veldig etterhvert hvor hun leker og har det bra. Men hun er veelig underdanig, og legger seg på rygg hele tiden. 

Noen tips til hvordan jeg kan gjøre henne litt mer trygg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du gjorde ikke feil ved å løfte henne opp! Når hunden er livredd og trenger hjelp, så er det beste å hjelpe hunden ut av situasjonen, akkurat som du gjorde. Hun var allerede livredd, og ble ikke noe mer redd av å komme seg ut av situasjonen. Heller tvert i mot - det føles mye tryggere for hunder om de vet at de kan stole på at de ikke blir etterlatt i for vanskelige situasjoner.

Jeg ville droppa å dra i hundeparker, for du vet aldri hva slags hunder du møter. Det er bedre for henne å ha noen faste kompiser å gå tur sammen med, og evt slippe henne sammen med hunder hun er venner med fra før, gjerne mens dere går tur, f.eks. i skogen. I hundeparker kan det fort bli kjipe situasjoner som forverres av at det gjerne blir veldig stillestående og statisk, alle menneskene står stille og ser på hundene som løper på begrenset plass, mens på tur når det er bevegelse og hundene alltid har en utvei er det mindre sannsynlig at det smeller. 

Så ville jeg lært henne å sladre :) Google sladremetoden, kindereggmetoden eller look at that. Da lærer du henne å forbinde fremmede hunder med godbit, og hun vil ta kontakt med deg. På tur ville jeg latt henne sladre på alle fremmede hunder og ikke hilst på noen fremmede dere møter. Da får du en hund som er lett å passere andre med, og du slipper eventuelle kjipe situasjoner som lett kan oppstå når fremmede, litt utrygge hunder møtes i bånd. 

Om hun er trygg på å gå tur sammen med de hun kjenner, kan du etter hvert avtale turer sammen med folk som eier hunder som er gradvis likere de hun er utrygg på, og bare gå tur sammen uten at hundene er nær hverandre, så lærer hun at det ikke skjer noe som helst skummelt nær sånne hunder :)

Det er viktig at alt skjer på hennes premisser, gå så sakte fram at hun hele tiden føler seg trygg :)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eksponering er fint, men bør skje slik at hunden kan føle seg trygg. Finn mange nye å gå tur med så hun får sett mange ukjente, store hunder og erfare at det går bra. Gå tur i bånd sånn at de kan observere hverandre uten å bli nærgående. Slipp henne gjerne med de hun kjenner og etterhvert som hun blir kjent med nye kan dere slippe sammen med dem og, men nå noen turer sammen først. Sørg for at det er trivelige og trygge hunder som ikke er for pågående og voldsomme, selv om de evt bare vil leke og er "snille". Unngå hundeparken helst, det kan det være mye rart som slippes løs for det første og det blir et helt annet samvær når man står stille på et begrenset område enn når man går tur og er i bevegelse. Hold deg deretter til de dere kjenner godt og bruk tid til å introdusere evt nye bekjentskaper med båndturer sammen før dere går videre til frilek 😊 

 

At du trøstet/plukket opp hunden en gang etter en kjip hendelse er nok ikke så veldig avgjørende for noe her. En redd valp trenger trygghet. Dog er det nok avgjørende hvordan du oppfører deg når dere er ute og møter nye hunder. Om du blir usikker og er redd for eller forventer at det kan skje noe galt så.kan det fort bli en påvirkning på hvordan hunden reagerer også. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×