Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp går ikke på do ute.

Recommended Posts

Har fått hjem vår finsk/svenske lapphund på 8 uker og hun er kjempe fin, men når vi går tur så er det så mye annet for henne å følge med på at hun ikke får tid til å gjøre fra seg. Vi går ut med henne etter søvn, lek og mat men hun gjør ikke fra seg. I dag gikk jeg med henne ute i 2 timer flott tur med lek og rolig tur men hun gikk ikke på do da heller. Gikk en time nå i kveld å med samme resultat. Er det noe man gjør feil? Eller er dette et kjent problem? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prøv å finn et avgrenset område ute, hvor hun kan gjøre fra seg. 
Ikke gjør noe spennende, bare se om dere får ned tempoet hennes, slik at hun snuser rundt, og etterhvert gjør fra seg. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det er ikke helt uvanlig. Ofte fordi det er utrygt. Du kan prøve å bare sette deg ned ute ikke så langt hjemmefra(eller enda bedre i hagen om dere har det). Gå små runder i nærområdet, om hunden ikke tisser i dag så gjør den nok det før eller siden når den blir kjent og trygg. For å minimere vasking og søl inne kan dere legge ut absorberende pads, feks ved døren, som hunden kan tisse på. Tar det lang tid før det løsner så kan man prøve å ta med en sånn ut etter den er tisset på å legge på plena i nærheten av hjemme å se om lukta er nok til å få hunden til å komme over terskelen.  Evt kanskje en ubrukt pad også om hunden er vant til å tisse på dem. Kanskje det er nok til å bryte isen mtp å tisse ute😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mine valper har ikke gått på do på tur når de er så små. Så etter tur har jeg alltid lufta de i hagen, eller rett rundt der vi bor før vi går inn. Lufter da før og etter vi går tur. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Har gått rolige turer i trygge omgivelser uten lek og morro. Vipps så var det på plass. Skjer selvsagt uhell inne og det vil det bli en stund. Men fornøyd med at hun løste det så bra. 

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×