Gå til innhold
Hundesonen.no

Første bad

Recommended Posts

Med en langhåret hund som er med i stallen hele dagen (jobber og bor i stallen), ser jeg at jeg kommer til å ha behov for å kunne «hive henne» i dusjen uten noe stress og kamp. Vil derfor høre deres beste råd og om dere har noen spesielle tips og triks til å gjøre dusjing til en positiv og hverdagslig greie for valpen. Vi har en veldig åpen og innbydende dusj som hun allerede har hoppet frivillig inn i flere ganger når hun har fått være med inn på badet.

Hvordan starter man - sette i gang vannet mens hun er der inne, la det renne litt vann på henne eller bare kjøre på med full sjamponering første gang? 

Fikk tips om å smøre litt peanøttsmør på veggen i dusjen så hun har noe å drive med i mens, noen tanker om det eller idéer om andre dusjvennlige godbiter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg diller minst mulig :) Tar hunden/valpen inn i dusjen, dusjer gjerne på beina først, før eg tar kroppen og tar på sjampo. . Mine synes det er digg å bli tørket i håndkle etter dusj, så det blir superbelønningen etterpå. De får ingenting mens de er i dusjen. Alle her har godtatt det fint, selv han som var importert fra Ungarn og knapt hadde sett vann før han kom til Norge. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samme her - minst mulig dill. De første gangene så sørger jeg for at det varer så kort som mulig, kanskje bare noen minutter, og så masse belønning og kos etterpå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Diller ikke med min heller, selv om hun ikke er noe glad i vann. Hiver henne i dusjen som om det skulle vært det mest naturlige i verden og det får hun værsågod bare finne seg i. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Puttet bare Lykke i dusjen og begynte å dusje henne. Full runde med shampo og alt. Første to gangene hylte hun som en gris men jeg bare overså det, nå har hun skjønt at det ikke hjelper og står pent. Hun er også stallhund så hun må dusjes jevnlig :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Det første jeg gjorde(type innen 10 minutter at jeg kom inn døren hjemme :lol: ) etter å ha hentet siste valpen var å dusje ham. Han luktet. :P Jeg hiver valpen i dusjen og setter i gang. Null dilling. Sørger selvsagt for at vannet ikke er kokvarmt eller iskaldt, og det er det. Som Wilhelmina sier, det er den naturligste ting i verden som de bare må finne seg i. Nå har jeg en hund som automatisk går inn i dusjen og venter der når vi har kommet inn fra tur, så jeg tror ikke han tok skade av den brå starten. :lol: 

Har ikke gjort noe spesiell tilvenning for noen av hundene vi har hatt, og det har aldri vært noe problem. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lunket vann og påse at der ikke er glatt for beina, inn i dusjen og bare gjøre seg ferdig uten å mase for mye. Om du ikke har dusjmatte, bruk et håndkle i bunnen :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sier meg enig med alle andre som har svart. Min er ikke superfan av å dusje, og hvis hun aner ugler i mosen så stikker hun og gjemmer seg😂 bærer henne inn på badet og lukker døra bak meg. Da vet hun at hun ikke har noe valg og går inni selv når jeg peker på dusjen. Det verste er igrunnen etterpå når hun får superraptus og biter seg fast i buksebeinet mitt:sleep:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres ut som det er med dusjinga som det meste annet vi har gjort hittil - bare gjøre det og ikke lage noen stor greie ut av det 😊 Takk for tips om håndkle, @maysofie!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjør heller ikke noen greie av det. Om jeg kommer på det (eller det tilfeldigvis blir behov for å.spyle bena bare) så kan jeg godt ta noen ganger med bare spyle ben først, men dusjing er egentlig ikke noe vi tenker på så veldig ofte her uthuset så for de fleste har det nok blitt rett i dusjen med sjampo og alt med en gang. Tar det litt med ro bare, starter på bena og lar hunden få venne seg litt til det før vi har kroppen. Har som regel med noe pølse eller noe og stikker i dem en gang i blant, men inn i dusjen blir de bare plassert og dusje skal de. Aldri hatt noe problem med dusjing. Noen har syntes det er helt ok, andre hadde vell helst sett de fikk slippe, men de står nå der å finner seg i det uten noe tøys eller kamp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Har fått fast jobb og kommet på plass i en god leilighet (som riktignok er svindyr i forhold til størrelse). Trives fortsatt dårlig som singel og hundeløs, men håper det går seg til. Har liksom ikke så mye tid til overs til å finne ut av hobbyer, jobber fortsatt med å bli vant til tre-skift og stadige bytter av døgnrytme. Har fått mye mer tid til nerden i meg da, begynt å se filmer og lese bøker igjen! Uno har det heldigvis veldig bra, han og familien han kom til har knytta seg til hverandre og han er blitt en god familiehund for dem. Det er jeg veldig glad for
  • Full dekning, men laveste egenandel på schäfer koster 13 336,- i året, altså ca. 1100,- i mnd. hos Agria. Det synes jeg er veldig dyrt, så jeg har valgt en billigere forsikring. Nå betaler jeg ca. 1000,- i mnd. for alle tre. Whippetene er betydelig billigere å forsikre, og setter heller av ekstra på buffer.
  • Jeg og samboer har satt opp og pynta juletre, vårt første juletre hjemme hos oss selv. Har alltid feiret jula borte, så det er først nå det passet med å ha eget tre. Det er nesten litt rørende   
  • Dyrt kommer an på øyet som ser, men på ulvehunden med god dekning var det dr**dyrt. Slik ca en tusenlapp i måneden på ham. Og da dekte det ingenting når jeg måtte avlive ham fordi jeg bestemte at nok var nok og ikke ville prøve medisinering først. Det var ikke dyrevernmessig nok for dem, men absolutt for hunden.
  • -Jeg har flytta hjem igjen og endelig fått meg jobb. - Ikke fått kjøpt bolig, men det ser ut som det løser seg til neste år. -Jeg fikk valp, som nå snart er 1 år gammel og en utrolig herlig hund som jeg har blitt så glad i. Drømmerasen er funnet Det som ikke ble slik som jeg tenkte var bla tidspunktet for da vi flyttet hjem. Planen var å få jobb først, men pga sykdom hos nært familiemedlem, som lenge fremsto som alvorlig, flyttet vi uten å ha noe å gå til. Jeg dreit i alt, ville bare hjem og ha tid sammen med vedkommende dersom det skulle gå den gale veien. Sånt setter ting i perspektiv. Det gikk heldigvis bra da!   Til neste år skal jeg; - Kjøpe egen bolig, med hage!  - Få fast jobb (fått vikariat i et halvt år nå) - Starte kl.1 med Skoj og jobbe mot at han skal bli en god lydighetshund - Bruke mer tid sammen med besta. - Få opp formen enda mer og bli bedre på ski.  
 • Nylig opprettede emner

×