Gå til innhold
Hundesonen.no

Huskyer bjeffer på hunder på tur


marim
 Share

Recommended Posts

Har en Alaska husky på 1,5 år. Sliter for tiden med at hun bjeffer INTENST når vi møter andre hunder på tur. Hun går overens med alle hunder hu møter, og om hu får hilse på andre hunder på tur går det så fint. Problemet er når vi går forbi andre hunder, og ikke skal hilse. Klikker helt for hu, hopper, drar, bjeffer og det er ikke måte på. Høres regelrett sint ut, selv om jeg vet hu egentlig bare vil hilse. 

Tror årsaken er at hu blir så gira, og har så lyst å komme bort til den andre. Hu har kunne bjeffa litt på tur når vi møtet andre hunder før og, men da har det vare vært et lite biff eller to... nå har det derimot tatt overhånd og det er så flaut.. 

Og ja, vet kontakt, godbiter og den pakka der.. men hu blir helt «borte» i sin egen verden.. har prøvd godbiter av beste slag og yndlingsleke som avledning, men null effekt.

Er også på miljøretning en gang i uka, der er hun kjempeflink, og bjeffer aldri på de andre selv om vi øver på passering.. 

Noen tips? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trener dere på passering i hverdagen?

Jeg ville ihvertfall kuttet ut all hilsing i en lang periode. For hver gang hun får hilse så bygger du opp den forventningen som skaper problemene. Ellers så er det vel i grunn "tradisjonell passringstrening" som vil hjelpe her. Kontakt, belønning, avstand, alternativ adferd, sladring, osv.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo igrunn ikke så mange alternativer, enten må man lokke/hjelpe dem gjennom det, ellers så må man fysisk bryte igjennom. Eller bare ignorere det evt. 

Men noen tips i tilfelle ikke alt er prøvd. Ta en periode og gå tur hvor det er oversiktlig og litt god plass så man kan oppdage andre hunder tidlig og gi dem god plass i passeringer. Og gå evt tur der det er minimal sjanse for å møte noen om dere bare vil gå tur innimellom uten å tenke på trening eller passering. Større avstand gjør det lettere å nå inn og holde fokus. Vær tidlig ute og prøv å få hunden opptatt før den begynner å låse seg. Stapp pølse oppi nesa på den om nødvendig og med den forbi uten at den helt er klar over det om du må(og får til). Har du en klikkerhund eller et verbalt belønningssignal så kan det være fint å bruke når hunden er iferd med å låse seg istedet for å gjøre andre ting. Det kan være nok til at hunden glemmer seg og snur seg til deg for belønning istedet for å utagere. Prøv å legg inn en sitt eller dekk istedet for å gå forbi, det kan være lettere å holde. Og om det ikke funker så stå likevel rolig og ikke gå videre før hunden igjen sitter, er rolig og gir deg kontakt. Selv om det evt skjer etter at den andre hunden er ute av syne eller godt på vei vekk fra dere så er det en start på det så vil ha og hunden får ikke noe særlig igjen for å tøyse. Og som simira sier, ikke hils på andre hunder på en god stund. ihvertfall ikke på tur,i bånd eller med en gang dere møter noen ute. 

Det kan være en fordel å gå plasser det er mange hunder å møte kontra plasser det der er få hunder å møte, når dere trener. Mange hunder kan hjelpe til å holde flyten, mens en hund må og da bare kan være vanskeligere siden de kommer litt mer uventet og skiller seg mer ut. Men her må du jo se an hunden og mulighetene.

Endret av Malamuten
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...