Gå til innhold
Hundesonen.no

Valg av trekksele

Recommended Posts

Hei, har en samojed hannhund på rundt 20 kg, og ser etter en god trekksele til ham.

Har sett og hørt litt rundt og har blant annet fått anbefalinger på seler fra manmat, troll, minipina, seleverkstedet.

Noen som har noen erfaringer med seler fra disse merkene? Eller som kanskje har seler fra flere enn en av dem og kan sammenligne?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har huskyer, og har nome fra Indi-dog (sydd på mål) og en fra Huken til en av dem (18 kg. og smal), og Troll og Ruffwear Omnijore til den andre (20 kg. og litt bredere). 
Selene til førstevnte er nesten kliss like i fasong. Minimale forskjeller.
Selene fra Troll og Ruffwear er derimot svært ulike. 
Har en kombisele fra Breeders også, men den skulle jeg gjerne hatt mer polstring på, så den er ikke i bruk... 
Ellers god fasong på den til den største. 

Alle merkene du nevner er igrunn kjent for å være gode. Greia er hvordan de sitter på akkurat DIN hund (Minipina og Seleverkstedet syr på mål hvertfall, så her kan du jo få skreddersydd :) ). 
Hvis du har tid til å vente (laaaaaang leveringstid. Jeg venta 8 uker :P ), så anbefaler jeg glatt å bestille fra Indi-dog. God sele og latterlig billig (koster fra 150,- norske). 
Minipina er grusomt dyr, men sabla fine seler. Har en ymse plan om å kjøpe derfra så snart hundene er skikkelig voksne. 
Det blir nok enten derfra, eller fra Seleverkstedet. 

Personlig ville jeg styrt unna NonStop FreeMotion. Mulig nomen er ok, men den andre er forferdelig (drar seg opp i halsen, og hunden høres ut som en KOLS-pasient...)

https://indi-dog.co.uk/Custom-fit/Custom-fit-sled-dog/x-back-husky-malamute-custom-dog-mushing-running-sled-dog-racing-harness

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spørs hva slags type trekksele du skal ha, om det er til lave trekk som å dra kjetting, eller til annen type trekk. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De fleste av mine er fra seleverkstedet. Godt fornøyd med de. Har også noen fra Björkis. Ok men ikke like holdbare som seleverkstedet. Manmat har jeg en fra. Grei den også. Så har jeg en fra top dog men den har jeg ikke fått testet så mye ennå. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Anbefaler også sele sydd på mål. Vi er veldig fornøyd med MR Koppel. Fine og holdbare seler, god service med raskt levering og meget rimelige :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg har nomeseler fra troll, björkis og gresshoppa til mine malamuter. Fornøyd med de. Shibaen har en som er sydd på mål av Minipina. Om du har mulighet ville jeg ha prøvd på noen varianter for å se hva som passer best til din hund. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

vi har fra seleverkstedet, troll, dragråttan, huken, manmat, taiga, canadog, axaeco. Det gjelder å finne den rette selen til den rette hunden, det blir som med joggesko til oss. Og siden vi trener en del, har vi flere seler som passer til hver hund. Så kan vi bytte på. 

Tipset må være å forsøke deg litt frem, og også høre med andre med samme rase. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samojed blir kanskje litt som malamute i fasong mtp sele? Jeg synes det var vanskelig å finne ferdigsydde seler som passer til muttene, de fleste vær nok laget for smalere type hunder. Så enten vær de passe.i kroppen og for små i halsen eller passe i halsen og for stor i kroppen. Hadde breeders og huken tror jeg til dem, iallefall hadde vi breeders seler som passet. Hadde også målsydde fra mr koppel som vi var veldig fornøyde med og målsydd fra bjørkis, som jeg synes var god, men den tålte ikke mye. Lenge siden da så det kan være bedre nå. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Begge bikkjene mine har trekkseler fra Minipina. Det er seler av super kvalitet med god padding. Vi er veldig fornøyd!!!:D

I tillegg så har de en dragråttan kombisele hver, som stort sett brukes når det er veldig klinete ute og når de trekker pulk:)

20180920_071911.jpg

20181008_152157.jpg

20180903_130606.jpg

20181106_014708.jpg

20181106_014655.jpg

20181106_014629.jpg

IMG_20181102_235502_817.jpg

20180718_212413.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har fra seleverkstedet og mr-koppel. Mr sin elsker jeg.. den er sydd på mål. Seleverkstedet sin ble og laga på mål og jeg var veldig fornøyd. Den er dog ifravokst nå. 

Tanken er å kjøpe minipina etterhvert til begge. (Hannhunden min la seg ut MYE når han bikka 3 år så må ha ny sele nå). 

Har malamuter forresten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Nå ser jeg hvordan det går når jeg ikke har varsling på innleggene mine, så her kommer svaret 1 måned for sent gitt😅  Jeg er veldig fornøyd med Milo per nå, nå som han har vokst seg litt til i hodet, for det tok vel rundt 2 år! Det eneste jeg savner er en mer innebygget av-på knapp, noe som selvfølgelig kan trenes på - men noen raser (og avl) er litt mer laidback. Jeg kunne vært foruten varsling nå som jeg bor i byen, men vil etterhvert flytte meg ut på landet når jeg er ferdig å studere. Det er dog noen år til. Milo har en del futt og behov for å få utløp både mentalt og fysisk, men søker absolutt etter noe med et normalt aktivitetsnivå for rasen. Trenger ikke det futtet mallen eller border collien kan ha. I aktivitetsnivå og væremåte vil jeg si at jeg ser mest dsg hos han, men mye av det aktive ses også av cocker spaniel og toller. Han er en litt pipete type og et "frimerke", som jeg har hørt mange spanieler kan være.  Har sett på springer spaniel og jakt cocker, men det er mer pelsstell enn jeg ønsker å hamstre med. Jeg er elendig på å klippe selv, og det blir fort dyrt å dra til en groomer for å ordne. En liten nett jaktlabrador (jaktlabradorene er jo avlet en del annerledes enn de vanlige labradorene, som ofte for meg ser ganske tunge og noen tykke ut) hadde vært aktuelt, men nå ønsker jeg hannhund og da blir de jo en del større. Som du sier så er det også flere som ønsker at de skal bli skikkelig brukt, utover vanlige turer og stimuli ellers. 
  • Det utgjør faktisk en forskjell i min bil. Har en Toyota proace, lang utgave. Jeg har plexieglass mellom førerhus og lasterom, men det er en liten lasteluke under forsete for lange planker etc. Når jeg har kjørt i type 20 min, så er det blitt en god lunk i bagasjerommet når vi stopper. 
  • Hva en blodprøve kan vise kommer helt an på hva man undersøker. Når man undersøker stoffskiftet så er det en spesifikk undersøkelse hvor man ser på konsentrasjoner av T4 (og TSH) i blodet. Ofte så tar man blodprøve for å se på andre ting i tillegg til stoffskiftet, avhengig av hva problemet er/symptomene er.   
  • Ja, det synes jeg er flott også. Det som vises av framgangsmåter i trening er positiv og bra hundetrening. Mye bedre at folk hermer etter dette enn diverse andre programmer som går på TV! 
  • Enig i at vi ser lite trening og klippingen gjør programmet litt tregt. Vanskelig å få inntrykk av hvordan de jobbet med utfordringene til Tico. Regner med det ble jobbet mye mer og grundigere enn vi fikk se i programmet. Fikk vondt av ham, håper veldig han får et hundevant hjem på landet. 
 • Nylig opprettede emner

×