Gå til innhold
Hundesonen.no

Finsk/svensk Lapphund (far finsk mor svensk)

Recommended Posts

Hei. Har tenkt lenge på å skaffe meg hund og har nå valgt en 8 ukers valp som jeg henter 18/11 tispe.

Noen som har erfaring med denne "blandingen" ? 

Har lest masse om rasen og er sikker på at dette er et riktig valg, lurer bare på om det er noen her som kjenner til noe jeg bør være ekstra oppmerksom på i og med finsk far og svensk mor 

Endret av Petteraas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvorfor har de blandet rasene? Sånn i forhold til egenskaper så er det jo ikke noe problem å blande, de er samme rasetype og ingen veldig motsettende egenskaper. Men jeg ville ihvertfall hatt en god grunn til å bruke to renrasede hunder i en slik blanding uansett. Om de er gode individer burde de jo heller være brukt til å føre rasen videre med stamtavler.

Jeg ville ha sjekket alt som bør sjekkes av helsestatus på begge rasene. Er foreldrene sjekket? Har de stamtavle, så du eventuelt kan sjekke helsetester også bakover i slekta?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var et "arbeidsuhell" tror jeg. Og ja begge foreldre har bra stamtavle og sykdomsfrie. Så har ingen mistanke om noe. Tror det blir en fantastisk fin hund 

Endret av Petteraas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må ikke bare sjekke om foreldrene er sykdomsfrie, men evt deres søsken og foreldre igjen. Det hjelper ikke om de er friske om hele stamtavlen er full av sykdom. ;)

Jeg tror ikke det er noe bestemt du bør sjekke i forbindelse med at det er en blanding, men sjekk minst like nøye de tingene man vanligvis ville sjekket hos renrasede hunder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg tenker at sånn rent gemytt messig osv stiller begge rasene veldig likt, og ingen store forskjeller i str osv. Så er vel mindre sjans for å kjøpe «katta» i sekken ved en sånn blanding. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjenner til oppdretter.

Hundene er nok friske osv., men av etiske grunner ville jeg unngått denne oppdretteren. Ta kontakt på pm om du vil vite mere da jeg ikke er ute etter å henge ut noen. 

Endret av Wildlife
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hei!  Selger et helt nytt rosa Pomppa Toppa dekken i str. 40cm. Nypris 700,- Selges for 550,- evt kom med bud.  Selges da det ble akkurat litt for lite til hunden min. Sender gjerne mot frakt! 😃  Får dessverre ikke lagt ut bilde.   
  • Takk for svar 😊 Han er nok bare litt typisk unghund, er vel kanskje jeg som ikke helt vet hva jeg kan forvente når det er første hunden. Det går seg nok til etterhvert, vi skal prøve å trene litt på avstand og se om det bedrer seg. Han er jo flink til mye annet og lærer fort, så vil tro det er bedring i sikte litt lengre frem😊
  • Det kan være begge deler, jeg ville uansett jobbet med det. Selv om det er spøkelsesalder og ikke usikkerhet så kan det sette seg om det ikke jobbes med, og hunden er i en sårbar alder der ting kan sette seg for resten av livet. Om hundetreneren har god kompetanse på adferd og språk, og har sett hunden i disse situasjonene, så ville jeg nok stolt mer på treneren enn dyrlegen.
  • Veldig enig med Tillien her altså. Selv om begge næringene ikke er "nødvendig" sånnsett (satt på spissen, noen må spise kjøtt og har få alternativer som lar de leve et normalt liv osv) så mener jeg pelsnæringen ligger på bunn av hva jeg anser som "nødvendig". Det ER ikke nødvendig med pels. Kanskje de som har en annen tankegang kan fortelle meg hva som isåfall ER nødvendig med den? JEG synes personlig ikke at produksjonsdyr den dag idag har et godt liv eller et fullverdig liv med alt det dyr fortjener å få. Jeg har planer om å kutte ned på kjøtt og prøve å bli enda mer bevisst på hva jeg spiser og hvor det kommer fra nettopp fordi jeg ikke synes vi gjør en god nok jobb slik ting foregår idag, og jeg vil derfor prøve å holde meg unna det som best jeg kan - og da må jeg starte ett sted.  Man må starte ETT sted og da synes jeg ABSOLUTT at pelsnæringen er plassen å begynne. Jeg synes det er lavmål å holde så intelligente og aktive dyr som har et så stort behov for å kunne utfolde seg for å fungere normalt i små nettingbur, og for meg kan ikke NOE som helst rettferdiggjøre måten dyr i pelsindustrien blir holdt på idag.
  • Hei igjen🙈 blir noen spørsmål her fra meg, men er så greit å få høre andres erfaringer 😊 har en sheltie på seks måneder. De siste ukene har han begynt å bjeffe noe veldig mot fremmede som kommer plutselig på. Kan fint være i sentrum uten bjeff, men nåde de som møter på oss i skogen. Nå har det gått over til både bjeff og knurr. Jobber med meldetrening, men er så redd han skal forbli sånn redd for ukjente resten av livet🙈 han kan av og til bort for å lukte, men trekker seg unna hvis de beveger seg. Mens andre ganger er han tillitsfull og hilser fint. Kan dette være spøkelsesalder og gå over av seg selv? 🤞🏻 Dyrlegen mente det, mens hundetreneren mente han var en veldig usikker hund og at jeg må jobbe hardt med han. 
 • Nylig opprettede emner

×