Gå til innhold
Hundesonen.no

Første løpetid?


Sunnivamb
 Share

Recommended Posts

Akkurat ferdig med 4. løpetid her. Etter de to første ble det klart at tispetruse ble nødvendig innendørs. Alternativet ville være å begrense bevegelsesfriheten hennes. Det er mye hundeeiere gjør som kanskje ikke er hundens førstevalg. Men slik blir det når menneske, hund og moderne hjem og samfunn skal leve i lag.

Hun har aldri vist antydning til å ville ta tispetrusa av. Eller ubehag/uvilje når den tas på. Vi bytter minst 4 ganger hver dag (etter hver tur). Jeg er ellers usikker på om det blir særlig fuktig «der nede» ved bruk av slik truse, men man er jo selvsagt oppmerksom. Trusa er ekstremt tynn, den er rimelig slapp og det er mye hår som gjør at det aldri blir helt tett.

Men ja, jeg tror nok at bruk av tispetruse vil redusere muligheten for at tispa lærer seg bedre renhold. Så får hver enkelt vurdere hvor mange runder man skal la hunden få prøve å lære seg å holde seg ren nok. For min del ble altså to runder, med en leilghet som tidvis så ut som et slaktehus, nok.

Endret av tillien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat ferdig med 4. løpetid her og. Hun bruker truse (eller, bleie, up and go, super enkelt!), prøver begrense bruken, så har avgrensede områder til henne å bevege seg på, og ekstra laken på plassene hun sover på. Har flere senger :P Har også fjernet en av mattene på gulvet, samt blokkert/lagt ting og tepper på den andre gulvmatta, for at det ikke skal komme noe blod der. Mye styr, men sånn er det. Jeg får vel være glad for at hun ikke løper veldig ofte.. Hun er ikke flink til å vaske opp etter seg når det drypper på gulvet. Dessverre ligger hun i bur når jeg er på jobb, men det er heldigvis gigantisk, så hun har veldig god plass. Når er løpetida over, og buret pakket sammen. 8-9 mnd til neste gang..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 10.11.2018 at 7:37 PM, Stjerneskinn skrev:

Kan se behovet for å bruke truse litt over kortere perioder i perioden - dersom hunden blør mye og samtidig ikke er flink til å vaske seg, men det er uhygienisk å bruke mye da det stenger for lufting og kontakt med fukt er uheldig. ?

Vi har vært veldig obs på dette! Hun blødde mye i uke 2 av løpetiden, men da passet vi på å ta lengre pauser innimellom, som når hun var hjemme alene, på tur og ellers litt innimellom inne på et lukket område. Enklere å vaske opp i ett rom, enn å saumfare hele leiligheten for hvor hun har vært. Også greit å unngå at hun drypper i sofaen, synes vi :-) 

Nå denne siste uka har hun hatt veldig lite blod, så nå har vi egentlig bare på truse på natta. 

Hun viser forøvrig ikke tegn til ubehag/kløe i underlivet, så det ser ut til at hun ikke har fått noen negative konsekvenser av trusa. Det lover bra, tenker vi.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, tonjek skrev:

Hvor stor risiko er det egentlig for komplikasjoner knyttet til trusebruk? Både jeg og de fleste av mine venner med tisper bruker truser under hele løpetiden, og ingen av oss har hatt trøbbel så vidt jeg vet. 

Jeg tenker det hele handler om renhold der og, litt som på folk ? Skifte innlegg i trusa regelmessig vil kunne forebygge mye baselusker. At hun får mulighet til å vaske seg bak i samme slengen er også en forebyggende faktor. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har personlig aldri hørt om noen som har slitt med infeksjoner eller lignende knyttet til truse på tisper, men jeg ser absolutt at det kan forekomme om man ikke passer på rensligheten.

Hvis du føler hunden trenger truse så bruker du truse. Det er så veldig individbasert om det er nødvendig eller ikke. Labben min trengte truse for jeg så fort at hun blødde mye og hun var også dårlig på å vaske seg bak. Terven var derimot utrolig flink, hun vasket seg både bak og rundt på gulvet om det dryppet. Hun behøvde rett og slett ikke truse, selv når hun lå i senga på natta og i sofa på dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...