Jump to content
Hundesonen.no

Sele som sitter bra på RR kropp

Recommended Posts

Har enda tilgode og finne en sele som sitter bra på min RR. De er gjerne for klumpete, for spinkle, hemmer bevegelser, sklir rund osv.

Så om noen har gode tips til en god tursele som sitter bra på den type kropp blir jeg glad :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har fire seler nå tror jeg.

Rogz H-sele som vi hadde fra starten satt ganske godt, men begynte å skli litt da den ble for vid i halsen. Men kan sitte godt på en litt kraftigere type, og en god og solid sele som holder godt (våre hadde to hver en periode, har hatt selene i 8 år nå).

I sommer kjøpte vi Ruffwear Front Range, som jeg har vært skeptisk til lenge, men er faktisk den selen som har sittet best på Kovu. Han er en litt lett type (36-38 kg) vel å merke.

Til tur i strikk eller langline har vi brukt Ruffwear Webmaster (med kløv som han ikke gidder å bære), den sitter også veldig godt synes jeg. Kanskje den du mener er litt klumpete, men hemmer ingen bevegelser ihvertfall!

Vi har også en non-stop trekksele som primært brukes til skitur, men ikke ideell for en hund som herjer litt og/eller har tendens til å vri seg ut av selen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Front range synes jeg ser ut som har veldig kort stolpe i forhold til dyp kasse, noe som igjen vil gi gnagsår. men det er kanskje bare innbilning? Mulig jeg må teste den eller dogs of copenhagen sin like vel da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg var som sagt også veldig skeptisk til Front Range, jeg synes den er for bred og høy foran. Og det kommer nok litt an på kroppsbygningen til hunden, rr er jo også forskjellig bygd. Men er veldig fornøyd med den så langt! Lengden på stolpen er overhodet ikke noe problem. Det koster jo ikke noe å prøve den!

Kjenner flere som er fornøyde med copenhagen, men har ikke sett den på ridgeback, og vet ikke hvor stor forskjellen er.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Vi ser også etter ny sele til vår RR nå, og tenkte å teste ruffwear. Vår er 35kg og smal i bygning. Han er fortsatt ung og legger seg nok ut litt, men forventer ikke at han blir så veldig mye større. Han har en H-sele nå, men ser at den har begynt å gnage litt under albuene. Han trekker som en idiot, så i langline/strikk går han med non-stop trekksele, den fungerer fint veldig fint på lengre turer. Men han trekker jo stort sett fremover da, og da sitter den fint på. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har Copenhagen på min frøken og er veldig fornøyd :)oppdretteren min har brukt både Hurtta, Ruffwear og Copenhagen, og de har hvert fall landet på Copenhagen som den som sitter best på deres hunder :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testet Zero DC Short? Vet ikke hvordan den sitter på akkurat RR, men det er en veldig god sele som sitter godt på mange forskjellige type hunder ihvertfall.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×