Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hva slags skader kan kortison gi?

Annet enn leverskade, osv.

Kan det angripe muskler, hud feks?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kortison kan også gi pankreatitt ( betennelse i bukspyttkjertelen).

For noen år siden falt min Hampus ut av bilen, og fikk en heftig smell i ryggen.

Han ble satt på kortison, gikk på 2 lange kurer før han var helt frisk.

Ikke lenge etter begynte han å få smerteanfall som det tok lang tid, og bytte av veterinærklinikk før vi fant ut av.

Pankreatitt er en smertefull sykdom, som i verste fall kan ende opp som en kronisk sykdom.

Så jeg kommer til å tenke meg om både en, to og tre ganger, før en av mine hunder blir satt på kortison igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel, Minion er nå på sitt 4 år på kortison. Hun hadde aldri fått de 4 årene uten. 
Så man putter jo ikke bikkja på kortison for moro skyld, man gjør det fordi det er ikke andre alternativer tilgjengelig.

Hun har jevnlig tatt blodprøver disse årene og så langt ingen påvirkning på indre organer. 
Men tynn hud, masse sorte hudormer, etter 4 år så gror nesten ikke huden ved skader. Så hvis hun må opereres igjen så er det en sjanse hun må få slippe ettersom det tar altfor mange uker før ting gror hos henne nå.
Hun har mistet masse muskelmasse, og legger fort på seg. Hun er alltid sulten (men bedre på medrol).

Men det er ikke kortisonen som komme til å ta knekken på henne, det er sykdommen som på et tidspunkt kortisonen ikke klarer å kontrollere lenger.

Men det tok nesten 2 år før vi merket noe på hud, muskler etc. 
 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommer litt an på dosering også. Jeg merket stor endring på kort tid når min gikk på høy dose kortison... Han ble tynn, mistet myyyye muskelmasse og ble veldig ulik seg på kort tid. Det var samtidig ekstrem matinteresse, hunden drakk myyyye og dette igjen betydde hyppig vannlating... 

Skjønner at kortison er et nødvendig vonde av og til, men unngå dersom mulig 🙊 hvertfall høye doser over tid. 

Endret av Shlush

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Hunden er nå tatt av kortison, og prøver ny behandling. Vi håper den blir bedre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Har fått fast jobb og kommet på plass i en god leilighet (som riktignok er svindyr i forhold til størrelse). Trives fortsatt dårlig som singel og hundeløs, men håper det går seg til. Har liksom ikke så mye tid til overs til å finne ut av hobbyer, jobber fortsatt med å bli vant til tre-skift og stadige bytter av døgnrytme. Har fått mye mer tid til nerden i meg da, begynt å se filmer og lese bøker igjen! Uno har det heldigvis veldig bra, han og familien han kom til har knytta seg til hverandre og han er blitt en god familiehund for dem. Det er jeg veldig glad for
  • Full dekning, men laveste egenandel på schäfer koster 13 336,- i året, altså ca. 1100,- i mnd. hos Agria. Det synes jeg er veldig dyrt, så jeg har valgt en billigere forsikring. Nå betaler jeg ca. 1000,- i mnd. for alle tre. Whippetene er betydelig billigere å forsikre, og setter heller av ekstra på buffer.
  • Jeg og samboer har satt opp og pynta juletre, vårt første juletre hjemme hos oss selv. Har alltid feiret jula borte, så det er først nå det passet med å ha eget tre. Det er nesten litt rørende   
  • Dyrt kommer an på øyet som ser, men på ulvehunden med god dekning var det dr**dyrt. Slik ca en tusenlapp i måneden på ham. Og da dekte det ingenting når jeg måtte avlive ham fordi jeg bestemte at nok var nok og ikke ville prøve medisinering først. Det var ikke dyrevernmessig nok for dem, men absolutt for hunden.
  • -Jeg har flytta hjem igjen og endelig fått meg jobb. - Ikke fått kjøpt bolig, men det ser ut som det løser seg til neste år. -Jeg fikk valp, som nå snart er 1 år gammel og en utrolig herlig hund som jeg har blitt så glad i. Drømmerasen er funnet Det som ikke ble slik som jeg tenkte var bla tidspunktet for da vi flyttet hjem. Planen var å få jobb først, men pga sykdom hos nært familiemedlem, som lenge fremsto som alvorlig, flyttet vi uten å ha noe å gå til. Jeg dreit i alt, ville bare hjem og ha tid sammen med vedkommende dersom det skulle gå den gale veien. Sånt setter ting i perspektiv. Det gikk heldigvis bra da!   Til neste år skal jeg; - Kjøpe egen bolig, med hage!  - Få fast jobb (fått vikariat i et halvt år nå) - Starte kl.1 med Skoj og jobbe mot at han skal bli en god lydighetshund - Bruke mer tid sammen med besta. - Få opp formen enda mer og bli bedre på ski.  
 • Nylig opprettede emner

×