Gå til innhold
Hundesonen.no

Førstegangs hund til familie på 4


kneppet
 Share

Recommended Posts

Hei.

Vi er en familie på 2 voksne og 2 barn. (7 og 10år) Og en sær liten katt.

Vi har snakket lenge om å skaffe oss hund, men er veldig usikker på hvilken rase som passer for oss.

Vi er en aktiv familie som liker og være i bevegelse. og elsker turer i fjellet, både til fots og på sykkel.

Jeg og samboeren  driver egen bedrift. og har en vanlig 10-17 dag.

Vi bor landlig har stort hus med stor hage. Og kort vei til stier og fjell.

Det vi ønsker er en hund som kan være med på turer, både lange og korte. Men som kan ligge rolig når vi er på jobb. (Jeg har og mulighet til og ta med hunden på jobb)

Personlig så liker jeg veldig godt Boxer.  

Har liten erfaring, men ønsker og lære alt vi trenger for att det nye familie medlemmet skal trivest hos oss.

Våre ønsker.

-minst mulig pelsstell.

-mellomstor.

-går bra med andre dyr. eks. katt, andre hunder, hester, sau.

-ligge rolig når den er med på jobb.

-familievennlig. 

-like turer i skog og mark.

 

 

Endret av kneppet
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste hunder liker å være med på både lange og korte turer i skog og mark, og så lenge hunden får det den har behov for av aktivitet, så er den rolig inne. Spørsmålet blir da hvor mye dere ser for dere av tur sånn igjennomsnitt til dagen. Er det lange fjellturer i helgene en gang av og til, eller er det flere ganger i uken? 

Ellers handler det meste av kravene dine om oppdragelse. Hunder er svært tilpasningsdyktige, så blir de godt sosialiserte vil de gå grei overens med det meste av dyr og barn. Klart, raser med utpreget jaktinstinkt vil man nok slite med å ha løs rundt typisk "byttedyr". 

Er det viktig for dere at hunden kan gå løs på tur? Hvordan stiller dere dere til bjeffing? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjellturer blir som regel i helgenen. Men det Kan bli noen turer mitt i uken å.Turene kan variere fra 5km til noen mil. Sommer/høst så driver jeg med stisykling og topp turer. På vintern går jeg på langrennsski.

Daglig så har jeg/vi god tid før vi reiser på jobb. Så da er det mulighet for en liten gå tur. Etter jobb kan det variere litt. Men vi har bestandig tid til å gå ut å leke/gå tur.

oppdragelse er veldig viktig. Jeg vil ha hunden med på jobb så ofte det er mulig. da må hunden kunnen ligge rolig på kontoret når jeg hjelper kunder. Eller han/hun er med og kjører varer. Siden jeg og samboeren driver møbelbutikk, så er vi litt fleksible. Bjeffing er selvfølgelig ikke ønskelig når den er med på jobb.

jeg vil og ha muligheten til og kunne slippe hunden løs når jeg/vi er på tur. Spesielt når jeg sykler på sti.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at mye av stisyklesesongen vil falle sammen med båndtvangen, så da kan du uansett ikke ha hunden løs. Men på høsten går det jo.

Det er mange raser som kan passe. Som det sies over her, mye av det du nevner avhenger mer av sosialisering og oppdragelse enn rase. Boxer er ikke umulig, selv om de ikke alltid er like enkle å ha løse, og jeg vil kanskje putte de i "stor"-kategorien.

Tervueren, groenendal, de fleste retrieverene kan passe. Kanskje også noen fuglehunder som er mer førerorienterte (vorsteh, evt av kjøre/trekklinjer? Jeg kjenner ikke rasen godt nok). Jeg får et bilde av vorsteh ut fra det du beskriver, men er litt usikker mtp jaktinstinktet og katt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! En boxer hadde passet godt inn hos dere. Er godt kjent med rasen (har og har hatt flere). Den vil elske å være med på jobb. Men en ting du skal være obs på er at en del individer ofte er veeeeldig sosiale, nesten overdrevet sosial i hilsesituasjoner (ikke alltid like lett å lære/avlære med oppdragelse). Man må være bevisst på at den ikke skal hilse på alle kunder når den er liten, men lære den å ligge på bakrommet f eks. så den ikke får forventning til alle som kommer inn. En annen potensiell utfordring mht boxer og møbelbutikk er at boxer sikler mer enn en del andre raser :drool: men ellers er det gjerne trivelige og sosiale hunder som elsker å være med familien sin og være med på det som skjer :)

Endret av ppp
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Morsomt, Phoenix har jeg jo møtt flere ganger, og dømt i rallyringen. Velkommen tilbake!
    • Får prøve meg på å bli sonis igjen. Var aktiv med en annen bruker for relativt mange år siden (typ 10 år?😅), og kan faktisk melde meg inn i valpegjengen for 2024 med Krim på 11 uker. Han er etter Australian Mates Go For It "Alva" og Cefeus Blazing Phoenix II "Phoenix". 
    • Anbefaler Perfect Image. Du finner dem på facebook under Perfect Image Rough & Smooth Collies. Ellers synes jeg at Kennel NoorWay ser ut til å ha fine hunder.  Vær nøye med å velge en oppdretter som fokuserer på gemytt er mitt tips. Mulig @Tine Kristine Lindbeck har noen gode råd, hun er muligens litt mer orientert i Collie-verdenen en det jeg er akkurat nå. 
    • @Perfect Image collies har vært aktiv her inne, men usikker på om hun fortsatt driver. Nettsiden jeg fant har ikke vært aktiv på mange år ihvertfall. Ellers er nok raseklubben, og rasegrupper på Facebook, gode steder å lete. De fleste legger nok også ut kull på finn.no dersom de har valper å selge. NKK har vel også en registreringsside for kull nå.
    • Vær hilset, hundeeiere! Jeg er ny her, så mulig jeg poster dette på feil sted 🤔 For tiden er jeg på jakt etter en langhåret collievalp. Jeg har ønsket meg hund i flere år nå, og har de siste månedene gått flere runder og funnet ut at jeg er klar for å ta det store steget. Jeg synes det er noe utfordrende å få oversikt over oppdrettere av rasen her i landet. Norsk Collie Klubb har en oversikt, men den er under oppdatering, og har vært det en stund nå. Jeg har kontaktet flere av oppdretterne på den gamle listen, men uten hell. Jeg har også kontaktet NCK og spurt litt, men i påvente av svar, tenkte jeg at jeg kunne se om noen her har tips eller råd. Det virker som et fint sted, dette her! Forøvrig er det verdt å nevne at jeg er klar over at man ikke bare kan kjøpe valp på dagen, og at ventetiden gjerne kan være lang, alt avhengig av. Likevel har jeg et håp om å kunne skaffe valp denne sommeren, nå som jeg har en ferie på to og en halv måned i vente. Hvis noen av dere har anbefalinger rundt forskjellige oppdrettere, hva man bør se etter med collie, hva man bør være obs på, eller andre innspill, er det bare å fyre løs. Til info, holder jeg til 45 minutter fra Bergen, men reiser glatt annetstedt for å hente valpen min  Håper å høre fra dere 👋  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...