Gå til innhold
Hundesonen.no

Min kastrerte hund jokker


Fata2
 Share

Recommended Posts

Hei . Jeg har en liten blandingshund på 2 år . For 1 år siden så kastrerte vi han , men vi har problem med jokking. Han kan ikke ha et teppe i sengen sin for det blir sammenrullet og nedjokket. Vi kan ikke ha teppet til oss selv i sofaen for så fort vi er ute av syne så ruller han det sammen og jokker .  Han tar sengen til den andre hunden vår å jokker . Han vet dette ikke er lov for han gjør det aldri forran oss , å kommee vi ut når han holder på så går han vekk å skammer seg .. noen som vet hvorfor eller hva vi kan gjøre for å få slutt på dette ? Savner å kunne ha et enkelt teppe i sofaen uten at det blir nedjokket. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jokking er oftere et symptom på stress enn seksuell adferd. Kastrering hjelper ikke med det. Får hunden nok tur og aktivisering i hverdagen? Hvor mye tur får han? Får han noe mental aktivisering i form av lydighets/triksetrening, søk eller lignende?

Prøv å øke turmengden litt og legge inn litt hodearbeid. Kombinert med dette kan dere jobbe med ro, og be hunden gå og legge seg rolig i sengen sin når han begynner med teppene. Du kan også prøve å gi ham noe å tygge på, dentastix, bein eller lignende.

Endret av simira
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder som jokker er ofte stresset. Det kan være at han ikke får nok aktivitet, eller at det er noe rundt ham som gjør han stresset. Det har ingenting med kjønnsdrift å gjøre (med mindre det er det som utløser stresset). Hvordan er forholdet til den andre hunden? Er han nervøs/redd for ting? Det er viktig å passe på at han får nok aktivitet både fysisk og psykisk. Mange er flinke til å gå tur med hunden, men ikke til å gi den nok hjernetrim. Nesearbeid og triksetrening kan hjelpe. 

Hvis dere finner grunnen til stresset og får bukt med det, vil det hjelpe på å få slutt på atferden. Frem til da, ikke la han jokke på ting! Det hunden gjør ofte, blir den god på. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan bare istemme de over her, men forutenom aktivisering, hvordan er hunden? Er han urolig/stresset/aktiv? Eller ligger han bare å sover inne, aktiv ute på tur, roer seg fint om det legges inn stopp eller pauser på tur etc? Og om han er litt urolig type, hvordan håndterer dere det? Har dere trent rotrening og hjulpet han å roe seg? Eller har dere bare "tatt" han for det som er galt? 

Hunder skjemmes forøvrig ikke, de leser kroppspråket vårt og demper i pressede situasjoner, det har ingenting med at de skjemmes eller vet at de har gjort noe galt etc..

Har dette vedvart hele tiden eller er det noe relativt nytt? 2 år er jo en vanskelig alder for mange hunder. Mye stress og fluer i hodet knyttet til utvikling/modning..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...