Gå til innhold
Hundesonen.no

Adferd på hund

Recommended Posts

Vet ikke hvor jeg skulle legge dette innlegget, men jeg prøver her.

Hei! Jeg har en hund fra oppdrettet mitt som er satt ut på for. Jeg fikk hun hjem igår for å ta hun med på noen helseundersøkelser osv. 

Vanligvis er hun en super trygg hund som ikke er redd for noe. Elsker mat, elsker kos. Nå er det første gang på 4 måneder vi ser og har hun igjen, og hun husket oss godt igjen. Forverten skulle bare la hun tisse før bilturen, men hunden dro seg mot bilen vår og ville inn for å bli med oss. Så forvert måtte dra hunden litt med seg til veikanten for å få hun til å gå på do. Når vi kom hjem, så viste hun vei til inngangsdøra vår uten bånd, og var veldig gira på å komme seg inn. Hun husket altså hjemveien også.

Når vi nå får hun hjem, så er hun overvektig. Det er det første vi ser. Hun er en ball som ser sliten ut. Kjenner ikke ryggraden eller noe. Mye slankere og finere i kroppsformen når vi ga hun fra oss. Det andre vi merker er at hun er veldig nervøs. Hun tør ikke komme opp til oss, og holder seg litt borte. Hun blir fort skvetten, og skeptisk. Hun hadde også diaré på verandaen i dag tidlig..

Forvert virker som en oppegående og hyggelig dame, så jeg vil ikke bare annklage henne for noe. Men jeg blir jo veldig redd for hva som har skjedd med vår lekne, kosete og gale jente. At hun er så overvektig er jeg også veldig redd for.. 

hva ville dere gjort? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Først og fremst snakk med fôrverten? Si at hunden har endret seg, både lagt på seg og endret oppførsel?

Når det er sagt, er alderen på hunden ganske vesentlig her. Hvor gammel var hun da du satte henne ut, og hvor gammel er hun nå? Spøkelsesalder? Første løpetid? Innbilt?

Hvor mye erfaring har fôrverten? Du kan jo si at du synes hunden er blitt for tykk, spørre hva hun fôres på, eventuelt komme med noen tips og råd (eller spørre om hun vil ha det ihvertfall).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hunden er litt over to år, og var vel akkurat to år når vi satte hun ut. De har altså ikke hatt hun så lenge. De har aldri hatt hund tidligere selv. 

Skal selvsagt snakke med forvert, men vil høre fra noen som kanskje vet hva som kan være galt  med tanke på adferden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Adferden kan skyldes ulike ting, helse, opplevelser, eller bare det å bytte hjem.

Om fôrverten ikke har erfaring med hund så kan det jo være greit å sørge for at de har (eller får) den nødvendige kunnskapen om fôring og trening/håndtering av hund. Det er mye erfarne hundefolk tar som en selvfølge, som faktisk ikke er det (har jeg lært på den harde måten). Har de gått kurs med hunden for eksempel? Det er jo en fin måte å få litt hjelp og kunnskap i starten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville iallfall sagt i fra på en pen måte ar hunden bør slankes litt og forklart hvorfor det er lurt. Så ville jeg bare prøvd å spørre litt generelle spørsmål om rutiner i hverdagen og hvor mye tur dem går og sånn, så får du sikkert et bedre innblikk i hvordan hundeholdet er. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Skoj får ikke tisse på noe som ikke tilhører naturen. Steiner, store hekker/busker, trær og sånt er ok, alt annet er no go.  Med de to andre har jeg vært litt sløvere dessverre og de har innimellom fått tisse på stolper, gjerder o.l, men jeg synes det er utrivelig å gå tur med hunder som skal stoppe og pisse på alt så jeg er strengere nå. De får så klart ikke tisse på biler, søplebøtter og slike ting. 
  • Blir muligens ny valp her og😁😁
  • Herregud, Linda var jo bare fantastisk! For en flott hund! Og så må jeg bare innrømme at jeg syns Maren virker helt skjønn også, både inni og utenpå 😊
  • Tidvis tenker jeg litt sånn at om hunden er interesserte i å tisse der så har noen tisset der før dem. Jeg prøver å unngå hushjørner, gjerder og søplekasser, men gjerder og hekker blir av og til tisset på. Bil tror jeg ikke noen av mine har vært interesserte i noen gang (bor også i Oslo). Murer og murvegger og sånt er jeg ikke veldig nøye med, men prøver å unngå det ved busstopp, i underganger og slikt.
  • Nå blir det dobbeltpost, men glemte egentlig å svare på spørsmålet ditt. Det er jo ikke direkte unormal oppførsel, men det er ingen hyggelig eller "sunn" oppførsel. Det er jo en form for stress og fiksering. Kanskje pga usikkerhet ifht  at valpen begynner sin ferd mot voksen og kjønnsmoden. Kanskje han til en viss grad opplever det som en "trussel" eller kanskje det er bare usikkerhet rundt dem endringen som skjer, bare fordi han ikke skjønner det helt eller vet hva det er. Eller kanskje det er en lukt eller utstråling som er mer enn normalt akkurat nå eller noe slikt og at det trigger noe. Men uansett så vil nok litt rettleiing og erfaring med at det går bra, at dere har kontroll begge veier osv gjøre sitt til at dette faller fint på plass og at dere får to velfungerende hunder i hus😊 og om det ikke kom frem godt nok i det andre innlegget så er det ikke bare jokkingen jeg ville unngått, men all form for overdreven interesse eller fokus på valpen så den også føler seg trygg og ivaretatt, og for den voksne for å ikke la noe av dette "stresset" eskalere😊
 • Nylig opprettede emner

×