Gå til innhold
Hundesonen.no

Prioriteringer i valg av bilbur


Recommended Posts

Hvordan prioriterer dere egenskapene i et bilbur?

Det viktigste for meg er jo at det holder greit i en kollisjon, så da tenker jeg at en kollisjonstest på et eller annet vis er fint for å kunne dokumentere det. Skrangling er noe jeg hater, så det vil jeg unngå.

Noe jeg har tenkt på en stund er nødvendigheten av en nødluke innebygget i bakveggen på buret. For eksempel Herkules/4pets virker jo å være helt supert, men jeg er skeptisk fordi de ikke har nødutgang. Hvor høyt prioriterer dere det?

Trenger ikke noe tips på bilbur da jeg er ganske klar over hva som finnes der ute, tenkte bare at det er litt gøy å høre hva andre tenker om temaet:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Størrelse - så stort som bilen tillater men også med tanke på annet utstyr som skal inn/ut av bilen regelmessig. De skal ikke ligge som en sild i en tønne når vi reiser langt og jeg har oftest flere hunder i hvert bur. Jeg vil ha fler enn èn dør - ikke nødvendigvis sånn "nødluke" men jeg vil ha mulighet til å ta hundene ut andre steder enn den normale hvis f.eks. bildøren går i vranglås, man kræsjer så den blir ødelagt, e.l.

Luftig - så disse Trønderbur/Herkules/4Pets burene etc utgår på grunn av de høye veggene. Jeg vil ha så mye gitter rundt som overhodet mulig, ergo er det Kelabur/Aluconsult som er mine 1. valg.

Jeg vil absolutt ikke ha toppåpning på døren - det gjør det så alt for lett at små eller unge hunder kan smette ut mens jeg åpner døren. Jeg vil ha dører som kan stå åpen av seg selv - når gamle el. små hunder må løftes inn i bilen, eller hvis man lar en hund bli stående bundet fast til bilen og har buret som "hvileplass" (når vi camper).

Buret bør være låsbart, kan godt være bare med en hengelås. Veldig kjekt å ha hvis man må sette igjen hundene i bilen en stund mens man f.eks. går inn på utstillingen for å hente resten av utstyret. Men jeg låser alltid opp burene før vi reiser (skal være lett å få de ut ved en evt. ulykke).

Skrangling bryr jeg meg egentlig ikke så mye om, og jeg tror at de aller fleste "ordentlige" bilbur er greie nok. Jeg bruker fortrinnsvis ikke bur som man kan legge sammen da de er jo så "løse i fisken" at selv en bråbrems vil kunne få dem til å klappe sammen.

Jeg vil ikke ha nettingbunn - må jo være ubehagelig å ligge på... Mine (beardisene) vil sjelden eller aldri ha tepper i burene, så disse graves vekk raskt og da vil jeg ikke at de skal ligge rett på netting. Samt de gangene det har skjedd "ulykker" i bilen, hund som kaster opp, valp som tisser eller noen med diarrè - så holder det lenge å måtte vaske inni buret - ikke ta ut ALT for å vaske/kaste hele vareromsmatten...

Og det var vel det jeg kom på akkurat nå..

:-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krasjtestet, med mindre buret er helsveiset.

Nødutgang mot seterygg. Går luka i lås må jeg få ut hunden på et vis.

Høye kanter rundt bunnen. Bunnen må være av solid, helt materiale som ikke slipper gjennom fukt. Følger mye vann, søle og annet rask med hunden. Også praktisk ved oppkast og diaré.

Sprinkelvegger for god lufting.

Størrelsesmessig så stort som jeg får inn i bilen. Hunden må minimum kunne stå oppreist og ligge behagelig. Noen mener det er best at buret er trangest mulig ved en krasj, men når jeg har hundene med meg så pass mye som jeg har, prioriterer jeg å gjøre det mest mulig komfortabelt for dem den tiden de tilbringer der.

Lås slik at jeg kan forlate hunden et øyeblikk med bakluka åpen.

Skrangling er jeg immun mot.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...