Gå til innhold
Hundesonen.no

Vektnedgang

Recommended Posts

Jeg har en chihuahua hann på straks 9år. Han har blitt operert for bløtgane/luftrørkollaps, og går helt ekstremt sent, og klarer heller ikke gå de lengste avstandene. Han ble også kastrert i forbindelse med operasjon av brokk for 9-10mnd siden.

Denne kombinasjonen har gjort at han har gått veldig opp i vekt de siste årene. Han går på slankefór, men han virker alltid sulten, så er så usikker på hvor mye jeg skal gi han. Han kan heller ikke presses når det gjelder mosjon. Han veier nesten 5kg, å burde nok hvert max 3,5. 

Noen som har noen tips å dele:)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Man anbefaler vel som regel å fylle på med kalorifattig vomfyll, som grønnsaker, slik at de føler seg mette lengre uten alle de ekstra kaloriene. I tillegg ser jeg noen gir dem mat to-tre ganger daglig, fremfor én-to - det hjelper vel, merkelig nok, på sulthetsfølelsen å ha noe i magen :P Ellers anbefaler jeg veldig, hvis du ikke allerede gjør det, å veie all mat til en sånn småttis. 20-30 gram gir store utslag i vekt på de små, uten at man nødvendigvis merker så mye til den forskjellen når man bare holder maten i en kopp e.l. selv :)

Endret av Nimbus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 8.8.2018 at 5:47 PM, giggi said:

Jeg har en chihuahua hann på straks 9år. Han har blitt operert for bløtgane/luftrørkollaps, og går helt ekstremt sent, og klarer heller ikke gå de lengste avstandene. Han ble også kastrert i forbindelse med operasjon av brokk for 9-10mnd siden.

Denne kombinasjonen har gjort at han har gått veldig opp i vekt de siste årene. Han går på slankefór, men han virker alltid sulten, så er så usikker på hvor mye jeg skal gi han. Han kan heller ikke presses når det gjelder mosjon. Han veier nesten 5kg, å burde nok hvert max 3,5. 

Noen som har noen tips å dele:)?

Jeg ville kuttet ut slankeforet iallefall. Det er ofte veldig dårlig og "bare fyll" og jeg tenker at det hverken er hva hunden trenger eller det som metter mest, sånn foruten at hunden kanskje kan spise litt større mengde. Men likevell så vil jeg tro det er viktigere med skikkelig næring som metter lengre og at man får i seg det man trenger, som er positivt for muskler osv og ikke bare "tomme kalorier".

Har du noen formening om hvorfor det går tregt? Har han vondt? Eller er det fordi han er tung liksom? 

Jeg ville prøvd råforing jeg, med magert kjøtt og spe på med litt grønnsaker for kalorifattig vomfyll. Evt litt tørrfor (av god kvalitet) ispedd noe magert kjøtt/fisk og grønnsaker. For å få opp mengden litt og samtidig, forhåpentligvis, ned kaloriene. Husk å ta utgangspunkt i den vekten du ønsker at hunden skal ha når du beregner matmengde, og ikke den vekta hunden har nå. Og så må man selvsagt også fore etter hold. Synes de anbefalte mengdene på forpakker osv stort sett er alt for mye. 

Pass også på godbitinntak osv resten av dagen, det blir fort mye på en så liten hund. Og om du skal bytte for, så sjekk gjerne kalorier pr kg på de forskjellige typene du evt har å velge i mellom å velg den med minst kalorier. Jeg bruker alltid å ha oppi en del vann i maten(bruker vom og hundemat, evt tørrfor i perioder), lar ikke maten stå å svelle, men bare tømmer oppi før servering, da bruker hundene litt lengre tid på å få i seg alt og magen blir fullere selvsagt, så forhåpentligvis en kombo som gjør at de føler de har spist litt mer enn de har og hjelper på mentalt sett :) 

Nå skal man ikke pushe gamle hunder så voldsomt synes jeg ikke, men det er selvsagt ikke helt bra at en hund som burde vært rundt 3.5 kg er nærmere 5. Jeg hadde nok jobbet litt med det jeg og tror jeg, men hva med flere turer istedet for lengre? Liker han å svømme? :) Kjøp en flytevest til han og vær ute i vannet med han. Har du testet å gi seniortilskudd med glukosamin osv?  Jeg tenker at det kan jo hende det går raskt i rett retning om du bare kommer igang. Ikke bare ifht vekttap, men kanskje han blir litt kvikkere og om han både blir litt lettere og får bygd litt mer muskler osv og da blir det jo en positiv spiral hvor vekta sikkert løsner lettere og :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hurra! I morgen blir Ceres fire måneder. Og vi har feira på forskudd med vår første skogstur uten båndtvang. Jeg har jo ikke helt kontroll på henne ennå, men tenkte det var lurt å trene når hun var løs. Hun var superflink til å søke kontakt og hun eeelsket å løpe fritt rundt og snuse på ting og tang. I tillegg øvde vi på at hun skulle sitte og holde kontakt hver gang det gikk folk forbi - noe hun klarte kjempebra! Men når det kom en hund klarte hun ikke dy seg 😅 Men men, vi får øve mer. Ceres har også mistet sine første to tenner! De to midterste fortennene nede. Så nå er det fullt kjør med kløe og biting. Hun har også fått opplevd å bli skamlklipt for første gang 😂 Sånn blir det med en lurvete valp som ikke kan stå i ro. Så nå har hun superkort pels på ryggen, og lang pels på beina.. haha. Øvelse gjør mester, og vi har innsett at vi skal kjøpe klippemaskin. Vi har hatt første arbeidsuke, og er i full gang med logistikken for å unngå at Ceres får alt for mange alenetimer. Forrige uke hadde vi besøk fra familie, og denne uka er det venner som stepper inn. Hun er nå hjemme omtrent 4 timer hver dag, fra rundt kl 8 til 12, og blir så hentet av noen. Fra neste uke av må hun være hjemme ennå litt lengre, men da har vi fått ordna det slik at vi har en time fri midt på dagen og kan gå hjem for å lufte henne. Planen er å holde på med dette frem til høstferien, når Ceres er 5,5 mnd.
  • Her var det lenge siden jeg hadde oppdatert! Eine er blitt 8 år siden sist og er fortsatt en skikkelig goding  Smertemessig har han hatt en lang, lang god periode, med litt tilbakefall nå på sensommeren. Ellers er det bare han og meg nå. Siden påske er jeg separert og nå for et par uker siden måtte jeg si farvel til Max. Familien min er halvert og det er tøft.    Skal komme med flere bilder senere, legger ved et jeg tok av pelsklingen i dag:  
  • Han er sånn uansett når den taes av, ja. Men nå har vi funnet ut av en løsning her, tror jeg. Vi har byttet tilbake til den første selen vår, som han tråkker inn i, og som kan stilles ut til å passe selv en voksen Marvin. Med den går det nemlig helt fint, så det er dette med å få noe over hodet. Puppia-selen tar vi nå en liten treningsøkt med hver dag. Han stikker hodet villig inn selv for en godbit, og jeg tar den raskt av og belønner når det går fint.  Han er 0% redd for selen i seg selv, det har han aldri vært, så tror han bare må bli vandt til det! Går helt fint å bruke tråkkesele nå (og resten av livet for det saks skyld), men han må jo lære seg dette som alt annet 
  • Ny blogg med noen nye bilder:)
   http://vix.blogg.no/  
 • Nylig opprettede emner

×