Gå til innhold
Hundesonen.no

Leke riktig


Hannah
 Share

Recommended Posts

Når man belønner hunden kan man belønne med ros, kos og leker. Men når man skal belønne ved å leke med hunden, for eksempel ved drakamp der du har en leke i snor, hvordan leker man da med hunden uten at det blir feil? Altså at det ikke blir for alvorlig der hunden rykker og knurrer, og vil virkelig ikke slippe leken fordi det er «hans»?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leker med draleke på begge mine, og de får knurre og dra så mye de vil, noen ganger får de til å med "vinne" leken ;-) de elsker det og har det kjempemorro og det er jo hele poenget med lek som belønning! :-) men det er viktig å ha en god slipp kommando slik at man kan avslutte leken på en god måte. Tren på det først! Belønn gjerne med en godbit når hunden slipper leken slik at det ikke blir negativt at leken forsvinner og så ta bort leken slik at hunden verken ser eller kan få tak i den. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rykking, knurring og å ville ha leken er tegn på god lek. Dette er en hund som har det gøy! Knurringen er jo ikke agressiv. Hvis man skal bruke lek som belønning, er det viktig å ha regler, for eksempel at hunden slipper leken når du sier slipp, at den ikke biter deg i hendene og ikke tar leken før du gir den lov. Dette gjør at leken fungerer godt i en treningssituasjon, ellers blir det lett kaos. 

Man trener ofte fra hunden er valp, på at den skal ha selvkontroll rundt leken, altså ikke kaste seg over den før han får lov. I tillegg trener man på at hunden skal slippe leken med en gang du sier slipp og så være klar for mer trening. 

Det er ingenting galt med god lek. Selv om det kan se og høres litt «skummelt» eller heftig ut, så er det gøy for hunden og er med på å bygge bånd mellom hund og fører (som ofte synes det er gøy og). 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...