Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunden piper mye

Recommended Posts

Hei,

Jeg bor alene med min 18 mnd gamle franske bulle. Jeg har lagt merke til at når vi er på besøk hos mine foreldre, så piper han med en gang noen forsvinner ut døren/ut av syne og han piper spesielt hvis jeg ikke er i nærheten. Har lest at når man bor alene med hund så er det ofte at de knytter seg ekstra til deg siden det bare er en person som tar ansvar for den, så de tasser etter deg og er vant til å kunne ha oversikt (hvis man bor i liten leilighet) men det er akkurat som at han mister kontrollen når det blir for mange av "flokken" som kommer og går hjemme hos foreldrene mine. 

Hjemme i min leilighet er han mye roligere for der ser han meg hele tiden og når jeg går og er borte i flere timer så er ikke det noe problem. Han sover mersteparten av tiden og virker absolutt ikke ha tendenser til separasjonsangst sånn jeg har forstått det etter å ha lest om det.

Spørsmålet er bare om denne atferden er normal og om det evt er noe smart jeg kan gjøre/øve på så han slutter å pipe hver gang vi er borte på besøk hos noen fordi han ikke er nære nok meg eller flokken sin? Alle måå liksom være sammen og samlet hele tiden. Først da holder han stilt. Ser at han blir sliten av det stakkars...men det blir jaggu vi også. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når du skriver at han ikke er nære nok deg, er det fordi han er bortstengt da eller? Isåfall må du jo kanskje trene på det? Eller om dere går ut av rommet så er det ikke nødvendigvis helt det samme å være alene en fremmed plass som å være alene hjemme. Hvordan oppfører hunden seg ellers på besøk (og hjemme for den del)? Er han rolig? Ligger/sover? Eller tusler han rundt og finner ikke helt roen? Leker/herjer? Tenker bare på om hunden generelt ikke finner roen helt så kan det jo være så enkelt som at du hjelper han med å styre litt. Dvs, be han legge seg ned og sørg for at han gjørt det. Gjenta ved behov om han reiser seg igjen. I første omgang så vil ikke dette nødvendigvis fjerne pip eller uro, men etterhvert vil han slappe av og det vil gå raskere og raskere for hver gang. 

Hva om han er litt sliten når dere kommer på besøk? Kanskje han blir mindre opptatt av å følge med alt rundt seg da, og mer opptatt av å bare sove? Dette handler jo om å skape nye forventninger å bryte (u)vaner, så å gå en god tur først kan kanskje være en løsning. Etter hvert kan turen minskes, og fjernes helt mens adferd og forventninger (om ro) vil henge igjen.

Hvordan er han hjemme da om han ikke får lov å fotfølge deg?

Går det å avbryte den pipinga han begynner med? Hvor intens er det snakk om?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar.

Han skal alltid være i nærheten av meg, så jeg har allerede begynt å trene på å gå på do og lukke døren, være på soverommet med lukket dør osv. Han er ikke vant til det - mye fordi det henger igjen med da han var valp og jeg ville ha kontroll på at han var nær meg slik at han ikke bet i noe eller skadet seg.

Hytta vår er også mye større enn min leilighet, så når folk går rundt der frem og tilbake så blir han stressa og prøver å passe på hvor alle er ved å tasse etter de til toalettet eller andre steder. Går noen ut døren så begynner han å pipe. Ikke helt intenst, men nok til at jeg skjønner han synes det er litt kjipt at noen går.

Han er ikke så rolig på besøk hos andre. Finner nok ikke helt roen. Takk for gode tips! Skal prøve ut den hvor han skal legge seg ned og bli der. 

Her hjemme så kan han finne på å bjeffe og si ifra at han vil inn hvis jeg har lukket døren til soverommet når jeg legger meg. så det er tydelig at han er vant til å fotfølge meg uten at jeg har tenkt over at det ikke er så bra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Takk for god forklaring! Vi er litt i tvil om hunden ser ordentlig, men skal få sjekket det opp hos veterinær. 
  • Spent på hvordan saken her går, håper for hundene sin del at de får leve, men den gruppa opprettet av fører(/ne) virker mindre intelligent og folk sluker rått.. Skummelt igrunn. Til og med når det deles skriftlig misforstått innhold så er det ingen som leser og tenker, de bare blir forferdet av påstander som ikke stemmer en gang.. Verden vil bedras.
  • Overtatt hus i dag! Godt i gang med å røske ut teppegulv.
  • Jeg og samboer fikk finansieringsbevis i dag så nå starter boligjakta for alvor 😃Håper vi finner drømmeboligen MED hage før sommeren! I kveld har jeg vært på trening med hundene og etterpå fikk Skoj løpe litt med kelpiesøster og en aussie så nå er det ro i heimen. 
  • At hunden blir gira og oppkavet gjør nok at hun mister kontroll over blæren, men dette er også noe som blir bedre med alderen. Du gjør nok mye riktig ved å få ut energi ute og roe ned inne, men jeg ville samtidig ikke brydd meg om de mange uhellene. Det BLIR bedre veldig snart!  Vår valp skvettet for eksempel inne hver gang vi fikk besøk eller vi kom hjem fram til hun var 6 måneder gammel. Så altså en stund etter hun hadde lært seg å holde seg til hun kom ut. Nå gjør hun det ikke lengre. Så blærekapasiteten og lukkemuskelen trenes opp hele tiden i løpet av det første året. Frem til hun var omtrent 6-7 måneder var det også slik at hun tisset hver gang vi var ute, om det var fem minutter etter sist gang - eller fem timer siden, nå gjør hun det bare når hun må. At hunden lærer seg å si i fra nå er kjempebra, og tyder på at hun skjønner hvordan hun skal kommunisere til deg og at hun foretrekker å gå på do ute. Samtidig vil nok det at hun har uhell bety at hun ikke alltid rekker å si i fra når hun merket det. Det er naturlig, og blir bedre med alderen
 • Nylig opprettede emner

×