Gå til innhold
Hundesonen.no

Stor hevelse etter flåttbitt


Recommended Posts

I går kveld fant jeg en flått høyt oppe på valpens forlabb. Under flåtten var det blitt et svært hovent område, nesten som en kul som lå «oppå» resten av beinet med ca 3 cm diameter. 

Jeg ringte veterinæren i går kveld, som sa at det var vanlig med en hevelse etter flåttbitt, men at denne hørtes noe stor ut, så vi har time i dag tidlig. Men dersom den skulle minske i løpet av natta kunne jeg avbestille.

Dette har den gjort og den er nå rundt 2 cm i diameter. Valpen har helt fin allmenntilstand. Hun er forøvrig snart 14 uker gammel.

Hva tenker dere? Bør jeg dra på timen for sikkerhets skyld, eller kan jeg med trygghet avbestille?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Tonje skrev:

Jeg hadde nok ikke brydd meg om å besøke veterinæren hvis hevelsen har gått ned, men det må du kjenne litt på selv :) Stort sett så går det jo helt fint med flåttbitt.

Ja, er liksom litt vanskelig dette! Vil jo ikke være helt hysterisk, men er jo bedre å være på den sikre siden. Men har du erfaring med at de får hevelser av flått? Hun har ikke fått dette tidligere når vi har plukket av henne flått, men de har til gjengjeld vært mindre enn denne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må nesten vurdere selv om du vil til veterinæren da, om hevelsen har gått ned. Jeg tror nok jeg hadde dratt om min hund hadde fått slik hevelse som valp, men han er min første hund, og jeg var litt "hysterisk" (altså, ikke ment som kritikk mot noen, bare at jeg selv føler at jeg var litt hysterisk selv som fersk hundeeier). Min fikk en flått nå i sommer, det var en stor hevelse (jeg har ikke opplevd slik hevelse på tidligere flåttbitt), og jeg ringte faktisk veterinær ang. det. De sa jeg skulle se an hevelsen, den gikk ned, og jeg klemte ut litt puss og skylte det litt, og det gikk fint :)

Endret av Annegru
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Sunnivamb skrev:

Ja, er liksom litt vanskelig dette! Vil jo ikke være helt hysterisk, men er jo bedre å være på den sikre siden. Men har du erfaring med at de får hevelser av flått? Hun har ikke fått dette tidligere når vi har plukket av henne flått, men de har til gjengjeld vært mindre enn denne.

Ikke store hevelser, men jeg tror ikke det er helt uvanlig at noen hunder reagerer sterkere på bittet og hovner opp. Om hevelsen er på vei ned så er jo det et godt tegn tenker jeg. Om valpen hadde virket i dårlig form hadde jeg så klart dratt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går nok fint! Hvis det er tett på "leggbeinet" er det sikkert derfor det har hovnet opp litt mer enn vanlig. Det gjør det jo på oss folk også. Hunden til en venninne fikk plukket av en fra snutetippen her om dagen, hovnet også opp en god del og det kom litt puss. De var innom dyrlegen, men siden hevelsen var på vei ned og pusset hadde tørka ut så fikk de beskjed om at det var null stress. Viktig å minne seg selv på at når man tar flåtten raskt så er sjansen virkelig helt minimal for sykdom (selv om jeg har angst for det sjæl, også!). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...