Gå til innhold
Hundesonen.no

er barn trenger hjelp! Pomeranian spiste tyggis fra bakken

Recommended Posts

Jeg passer en Pomeranian i 2 uker, og den spiser tyggis fra bakken hver gang jeg ikke ser og jeg prøver alltid å dra det ut av munnen men fram til nå har den spist 3 stykker og foreldrene mine gidder ikke å dra til dyreklinikken siden det ikke er vår hund og de gidder ikke bruke penger/ dyreklinikken er uansett stengt nå... jeg er bare et barn og har ikke penger så jeg trenger hjelp til hva jeg skal gjøre

Hunden får alltid nok mat som den skal få hver dag, har til og med kokt naturell kyllingfilet for at ''prosessen'' skal gå fortere. Problemet er bare at den ikke slutter å spise tyggis. PS: hunden oppfører seg normalt men jeg vet det kan være farlig uansett..

 

3 visninger og ingen svar? hva skjer norge

 

21 visninger fa1 dere er helt jwlig

Endret av trapjes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette virker veldig trollete, men, ja - sukkerfri tyggis søtet med xylitol er farlig for hunder og veterinær bør oppsøkes. Det er for øvrig en generell tommelfingerregel at veterinær bør kontaktes hvis man er bekymret for noe, og ikke et tilfeldig forum. Folk driver med andre ting, vet ikke, eller kan gi deg feil informasjon. Jeg ville f.eks. ha tippet at hvis tyggisen ble spist for en god stund siden og hunden ikke viser noen symptomer, så går det greit (kanskje tyggisen var søtet med noe annet enn xylitol, eller var såpass godt tygget at det var lite igjen). Men det kan være veldig feil. Det er som regel best å snakke med fagfolk - man kan alltid ringe et veterinærkontor, f.eks. og høre hva de mener og man må ikke alltid dra innom. 

Og ellers, hvis hunden spiser ting fra bakken må du holde den på et kortere bånd og under kontinuerlig oppsyn. Du må se på den, hele tiden og se etter ting den kan finne på å spise. Du kan ikke snu deg bort, hvis hunden på de tre sekundene rekker å spise ting som er skadelig for den. 

For øvrig kan du ringe hundeeier, hvis du har mulighet. Jeg hadde blitt rimelig forbanna hvis de som passet min hund ikke gadd å ta den med til veterinær hvis det var nødvendig. 

Endret av Nimbus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Følg med på tilstanden til hunden.  Sannsynligvis går det bra:)

Du kan fortelle foreldrene dine at det er i mot loven å ikke hjelpe dyr i nød uansett hvem som er eier :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fordelen med opptygget tyggis er at innholdet xylitol sannsynligvis er noe lavere. Samtidig er pomeranian en liten hund og om den spiser mye tyggis er det uansett snakk om noe mengde hun får i seg.

Ikke så mye mer å gjøre enn å passe på at den ikke får kommet bort til tyggis på gaten, alternativt ha på munnkurv slik at den ikke får til å plukke opp.

Sier som Mud at du kan si at det er ulovlig å ikke hjelpe dyr i nød. Og siden du bare passer den vil det jo være eierne som til slutt betaler regningen selv om man kanskje må legge ut litt i mellomtiden.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • YESSSSSS. Og slik burde det ikke være!  Mynter ikke til at noen her er late altså, nå snakker jeg om den generelle holdningen folk ofte har til katt: "Har ikke tid til bikkje, men katta slepper man jo bare ut døra så ordner den resten sjæl, så det er ikke noe stress"- type holdning. Ønsker også å påpeke at jeg har ikke noe hat mot hverken katter eller katteeiere som forsøker å gjøre sitt beste. Det er ikke derfra min frustrasjon rundt temaet har vokst fra.
  • Fine bilder og corgier er utrolig kule dyr  
  • Jeg betviler ikke at det finnes vettuge ‘kattefolk’ også, dessverre ser disse ut til å drukne i hylekoret av ‘Alt skal reddes! ‘ ( enten disse kattene behøver å ‘reddes’ eller ei..)  . Jeg hater ikke katter ( jeg har katt selv) men jeg har etterhvert fått et svært anstrengt forhold til hysteriske og mildt sagt gærne   ‘kattedamer’ og tildels ikke minst løsgående katter som pisser og skiter ned tomt og garasje og som kommer hit og sloss med egne katter, rett utenfor inngangsdøra.. Dessverre så er det ikke slik at det er bare ukastrerte katter som er problemet, jeg vet av en del av disse problemkattene og de er kastrerte.  Kattepiss stinker uansett og stort sett er det bare å kaste, hvis noe har blitt pisset på. Lukta er omtrent umulig å få helt vekk. Fremmede katter som driter i hagen, ( gjerne under veranda) er et problem, da hunder som kjent gjerne spiser katteavføring med påfølgende uheldige konsekvenser. Der mangler såvisst ikke på muligheter for å ‘gå på do’ her i området, skogen er rett bak husene.  Jeg tror ikke man får bukt med overproduksjonen av katter før man bruker noe sterkere lut, så og si. Dvs at ulike straffetiltak/avliving/ bøter innføres for hold av ukastrerte katter . Gi også saftige bøter til de som annonserer kattunger ( ikke rasekatter) i ulike fora, så vil nok muligens flere av ‘uhellene’ ikke skje.. Innfør båndtvang på katt, i hekke/ynglesesong for diverse arter. Slik det er nå er kattehold dyrehold for late eiere . Det er i realiteten bare å skaffe seg en katt eller flere og så slippe de ut, uten hensyn til hvilken skade disse påfører natur/naboer.  Katteeiere henviser til at det er da LOV å ha kattene frittgående året rundt, dyrplageri, katter SKAL og MÅ gå løse, året rundt og diverse annet,  og sist men ikke minst , toppen av frekkhet og mangel på vett og forstand; hvis noen klager over ødelagt eiendom..  Ansvaret for å hindre ødeleggelser blir overført til de som får sin eiendom ødelagt.. eierne fraskriver seg nemlig alt ansvar..  Jeg fatter virkelig ikke at disse selverklærte katteelskerne eller slavene som de ynder å kalle seg..ikke ser at det er ‘pelsklingene’ og ‘pelsbarna’ deres som til syvende og sist må betale prisen..  
  • Så artig, i tidligere sesonger?  
  • De bildene jeg ser er flotte, du er virkelig en dyktig fotograf!  Bare synd at mesteparten av bildene i tråden er borte.. :/ 
 • Nylig opprettede emner

×