Gå til innhold
Hundesonen.no

er barn trenger hjelp! Pomeranian spiste tyggis fra bakken

Recommended Posts

Jeg passer en Pomeranian i 2 uker, og den spiser tyggis fra bakken hver gang jeg ikke ser og jeg prøver alltid å dra det ut av munnen men fram til nå har den spist 3 stykker og foreldrene mine gidder ikke å dra til dyreklinikken siden det ikke er vår hund og de gidder ikke bruke penger/ dyreklinikken er uansett stengt nå... jeg er bare et barn og har ikke penger så jeg trenger hjelp til hva jeg skal gjøre

Hunden får alltid nok mat som den skal få hver dag, har til og med kokt naturell kyllingfilet for at ''prosessen'' skal gå fortere. Problemet er bare at den ikke slutter å spise tyggis. PS: hunden oppfører seg normalt men jeg vet det kan være farlig uansett..

 

3 visninger og ingen svar? hva skjer norge

 

21 visninger fa1 dere er helt jwlig

Endret av trapjes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette virker veldig trollete, men, ja - sukkerfri tyggis søtet med xylitol er farlig for hunder og veterinær bør oppsøkes. Det er for øvrig en generell tommelfingerregel at veterinær bør kontaktes hvis man er bekymret for noe, og ikke et tilfeldig forum. Folk driver med andre ting, vet ikke, eller kan gi deg feil informasjon. Jeg ville f.eks. ha tippet at hvis tyggisen ble spist for en god stund siden og hunden ikke viser noen symptomer, så går det greit (kanskje tyggisen var søtet med noe annet enn xylitol, eller var såpass godt tygget at det var lite igjen). Men det kan være veldig feil. Det er som regel best å snakke med fagfolk - man kan alltid ringe et veterinærkontor, f.eks. og høre hva de mener og man må ikke alltid dra innom. 

Og ellers, hvis hunden spiser ting fra bakken må du holde den på et kortere bånd og under kontinuerlig oppsyn. Du må se på den, hele tiden og se etter ting den kan finne på å spise. Du kan ikke snu deg bort, hvis hunden på de tre sekundene rekker å spise ting som er skadelig for den. 

For øvrig kan du ringe hundeeier, hvis du har mulighet. Jeg hadde blitt rimelig forbanna hvis de som passet min hund ikke gadd å ta den med til veterinær hvis det var nødvendig. 

Endret av Nimbus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Følg med på tilstanden til hunden.  Sannsynligvis går det bra:)

Du kan fortelle foreldrene dine at det er i mot loven å ikke hjelpe dyr i nød uansett hvem som er eier :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fordelen med opptygget tyggis er at innholdet xylitol sannsynligvis er noe lavere. Samtidig er pomeranian en liten hund og om den spiser mye tyggis er det uansett snakk om noe mengde hun får i seg.

Ikke så mye mer å gjøre enn å passe på at den ikke får kommet bort til tyggis på gaten, alternativt ha på munnkurv slik at den ikke får til å plukke opp.

Sier som Mud at du kan si at det er ulovlig å ikke hjelpe dyr i nød. Og siden du bare passer den vil det jo være eierne som til slutt betaler regningen selv om man kanskje må legge ut litt i mellomtiden.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive  • Nye innlegg

    • Det er lite som frustrerer meg mer, når jeg er ute med bruksschäfervalpen min og treffer random folk som sier at de har SÅÅÅ lyst på en sånn schäfer, fordi de er så mye penere, bedre, friskere, bedre mentalitet etc. en utstillingsschäferen som er "så stygg bak". Når jeg da sier at disse hundene trenger å brukes for å være fornøyde og at de faktisk krever en del, samt har en del mer drifter enn en "vanlig" schäfer, blir det bare feid bort. Håper virkelig at oppdrettere flest på slike raser har innsikt nok til å ikke selge den typen hunder til folk som helst vil ha en slik hund fordi den er penere. Ja, de er pene, men det hjelper lite med en hund du synes er pen om du ikke greier å gi den det den fortjener og har behov for. Jeg har sett hvordan den typen hunder ender opp når de kommer til hjem der eier egentlig vil ha en pen og omgjengelig hund uten å jobbe så mye med det. Det kan bli helt krise faktisk. 
    • Jeg syns selve panikkutløseren til Baggen er litt skummel, for den åpner seg om det blir litt floke med kobbel og sånn. Har opplevd at kobbelet har åpnet utløseren. Jeg har byttet ut Baggen sin med Skjøtekrok eller hva det heter på det ene beltet og med en stor ring på det andre. Så bruker jeg kobbel med enten krok eller ring i enden. 
    • Usikker på hvordan det fungerer her inne, om man helst skal opprette en ny tråd fremfor å stille nye spørsmål i en allerede eksisterende tråd som omhandler samme tema som du lurer på..? Tar sjansen på å spørre her   Er på utkikk etter trekkbelte som er fint å bruke til løping og ski, er ikke så nøye om det er strikk i det eller ikke. Har hatt baggen, men syntes det beveget mye på seg under løping og skigåing. Mulig beinstropper hadde løst det problemet? Vil helst ha et belte med hurtigutløser, er det bare baggen som har det? Er det grunner til å velge krok for feste av kobbelet fremfor hurtigutløser?
    • I dag har vi vært tilskuer på agilitystevne, og for et savn! Nå er det rett på Finn for å se etter ny agilityhund  Neida. Joda. 
    • Hei. Jeg har en liten RT på 13 år som har til og fra hatt luftsmerter/kolikk i noen år men dette har alltid gått over etter en smertestillende. Det kommer gjerne på natta/tidlig morgen. Dette fikk han igjen i natt og nå vil det ikke gå over, har gitt han smertestillende uten noe resultat. Han går på do og avføringen var helt normal. Smertene kommer og går hele tiden så han får sovet i 5 min i mellom ca. Det er en veldig luft aktivitet i magen men han promper ikke og som sagt ingen diaré. Noen som har erfaring med dette og evt hva som kan hjelpe? Vi bor på seilbåt så har ikke tilgang til dyrlege i dag han er ikke oppblåst eller noe. Har ikke ville spist eller drukket noe enda i dag. 
  • Nylig opprettede emner

×