Gå til innhold
Hundesonen.no

Fly med valp

Recommended Posts

I slutten av august flyr jeg alene til Sandefjord for å hente valpen vår. Jeg har søkt og lest litt her inne om hvordan det er å fly med valp, men siden jeg er en som liker å få ting inn med teskje og å vite akkurat hva jeg kan se for meg, så lager jeg likevel et nytt emne og spør om tips og råd fra dere mer erfarne :P

Jeg har bestilt flybillett og har fått bekreftet at det er plass til henne i kabinen. Vi flyr med Widerøe og flyturen tar ca. 35 minutter. Jeg har også kjøpt et reiseveske (Trixie) som er et par cm større enn målene. Er det noen som har flydd med Widerøe her og vet hvor strenge de er på det? Kan jeg risikere å bli nektet å bli med fordi vesken er for stor?

Og er det lov til å la henne gå selv inne på flyplassen, eller må hun være i reisevesken hele tiden fra jeg går inn på flyplassen til jeg går ut igjen når vi er landet?

Hvis dere har noen tips ellers til hva som kan være lurt å ha med i håndbagasjen, så tar jeg gjerne i mot! :wub:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så lenge vesken er myk/føyelig slik at den går under setet vil jeg tro at målene ikke spiller så stor rolle. Gikk bra da vi hentet hjem valpen og fløy med SAS i alle fall. 

 

Ellers vil jeg anbefale å ha med tissekladder (i flertall) for å ha i bunnen på reisevesken, i tilfelle valpen blir dårlig/tisser/bæsjer inni der. 

 

Vi hadde valpen mest i reisevesken etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen, det var egentlig mest for å skjerme den mot alle folkene som uten å spørre kom bort for å klappe og nafse.  Vi drøyet så lenge som mulig med å gå gjennom sikkerhetskontrollen slik at vi kunne være utendørs, og etter det slo den seg til ro og sov i vesken. 

 

Lykke til! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så lenge veska er tøyelig går det nok fint :) Ha med noe å ha vann i hvis hun blir tørst. Jeg var å hentet valp i november og jeg lot han gå i bånd inne på flyplassen mens vi satt og ventet - håpte han skulle bli litt trøtt til neste fly. Men satte oss ett sted der det ikke var alt for mange folk :) Tiseskladder er lurt ja!
Ellers kan det være fint å ha med ett griseøre eller noe sånt for å tygge på. Jeg fikk med en sammenbretta dorull med litt tørrfor fra oppdretter og den var kul å leke med mens vi ventet på flyplassen :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hentet begge mine whippeter med fly, og det gikk kjempefint! Min reiseveske var også litt for stor, men så lenge den går under setet, så går det fint. Jeg har aktivisert valpene mine godt før vi reiser fra flyplassen. Da har de sovet hele veien hjem :) Hunder er tillatt på flyplassen, så du trenger ikke ha henne i reisevesken hele tiden. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Takk for god forklaring! Vi er litt i tvil om hunden ser ordentlig, men skal få sjekket det opp hos veterinær. 
  • Spent på hvordan saken her går, håper for hundene sin del at de får leve, men den gruppa opprettet av fører(/ne) virker mindre intelligent og folk sluker rått.. Skummelt igrunn. Til og med når det deles skriftlig misforstått innhold så er det ingen som leser og tenker, de bare blir forferdet av påstander som ikke stemmer en gang.. Verden vil bedras.
  • Overtatt hus i dag! Godt i gang med å røske ut teppegulv.
  • Jeg og samboer fikk finansieringsbevis i dag så nå starter boligjakta for alvor 😃Håper vi finner drømmeboligen MED hage før sommeren! I kveld har jeg vært på trening med hundene og etterpå fikk Skoj løpe litt med kelpiesøster og en aussie så nå er det ro i heimen. 
  • At hunden blir gira og oppkavet gjør nok at hun mister kontroll over blæren, men dette er også noe som blir bedre med alderen. Du gjør nok mye riktig ved å få ut energi ute og roe ned inne, men jeg ville samtidig ikke brydd meg om de mange uhellene. Det BLIR bedre veldig snart!  Vår valp skvettet for eksempel inne hver gang vi fikk besøk eller vi kom hjem fram til hun var 6 måneder gammel. Så altså en stund etter hun hadde lært seg å holde seg til hun kom ut. Nå gjør hun det ikke lengre. Så blærekapasiteten og lukkemuskelen trenes opp hele tiden i løpet av det første året. Frem til hun var omtrent 6-7 måneder var det også slik at hun tisset hver gang vi var ute, om det var fem minutter etter sist gang - eller fem timer siden, nå gjør hun det bare når hun må. At hunden lærer seg å si i fra nå er kjempebra, og tyder på at hun skjønner hvordan hun skal kommunisere til deg og at hun foretrekker å gå på do ute. Samtidig vil nok det at hun har uhell bety at hun ikke alltid rekker å si i fra når hun merket det. Det er naturlig, og blir bedre med alderen
 • Nylig opprettede emner

×