Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til hjemme alene-trening

Recommended Posts

Hjemme alene-trening

 

Hei! Jeg har en valp på 14 uker. Vi har startet med hjemme alene-treningen. Valpen har et eget rom på rundt 15 kvadratmeter. Den har også liggeplassen sin på dette rommet. Jeg startet med å gå ut bare noen minutter av gangen, når valpen var trøtt. Det er vindu på døren til dette rommet, så jeg holdt bare på utenfor slik at hun så meg. Etterhvert har jeg forsvunnet ut av synet. Det fungerer veldig bra når valpen er trøtt mens jeg lukker igjen døra. Har vært litt piping/kloring på døra de første minuttene innimellom, men så bare legger hun seg for å sove, selv de fleste ganger når hun ser jeg går ut av rommet og forsvinner. Hun kan nå være der alene i over en time mens hun sover. Spørsmålet mitt er hvordan jeg tar det videre? Det går jo så bra når hun sover, men hva med når jeg skal begynne å være borte lenger enn det? Hun sover jo kanskje bare maks 3t i strekk på dagtid, så jeg er veldig spent/bekymret for hvordan det skal gå når hun våkner etter 2-3t og er lys våken og alene. Jeg vet at det lønner seg å aktivisere valpen før man forlater den slik at den er trøtt, så det gjør jeg allerede, men hun sover ikke så mye lenger enn 3t av gangen uansett. 

 

Så hva er deres erfaring med dette? Jeg forstår at det er lurt å «forlate» valpen mens den er trøtt, men føler liksom det kan slå tilbake når den kvikner til igjen. Bør jeg også trene på å ha den alene mens den er våken da?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg personlig venta med å la henne være så mye alene til hun ble litt eldre, hun er nesten aldri alene hjemme uansett, er nesten alltid minst en person hjemme så har ikke trent så mye på det å kan derfor ikke si jeg har så mye erfaring med det, men om jeg hadde vært i din situasjon ville jeg ha trent på at hun skal være alene selvom hun ikke er trøtt, så hun skjønner at det er mulig å slappe av selv om hun ikke egt er trøtt👍

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg anbefaler å laste ned dog monitor appen. Da kan du følge med på hvordan hun har det. Jeg ville nok ventet med å ha henne alene noe særlig mye lenger enn tre timer til hun blir litt større. Tren gradvis på å øke tiden. Hvis hun er sliten når du går fra henne så kan hun sove lenger enn tre timer, men hun er litt liten til å være alene en hel arbeidsdag tenker jeg da. 

Endret av Midas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når jeg fikk valp for 2 år siden hadde jeg først 4 uker ferie, etter det hadde søsteren min litt ferie. I løp av denne tiden var hun alene når jeg handlet osv. Ellers har jeg faktisk ikke trent på det...når jeg skal noe, så går jeg liksom... jeg og søsteren min er naboer og lufter hundene for hverandre om den ene slutter tidligere osv, pluss jeg har barn som er tidligere hjemme enn meg. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! 

Jeg har enda igjen 5-6 uker ferie, så hun er 19-20 uker når hun må være hjemme alene hvertfall en halv arbeidsdag. Jeg skal studere til høsten og jobbe ved siden av, så blir to halve dager på jobb i uka samt en hel, og noe skole innimellom, så jeg blir jo mye hjemme dette året, og har en mamma som kan stikke innom og være her en time midt på dagen en stund i starten. Men vi er avhengig av at hun kan være alene dersom vi skal noe, så derfor har vi begynt å trene på det tidlig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg er  tilbøyelig til å si at det er fordi folk trenger en syndebukk, noen å skylde på. Og de med dårlig selvtillit trenger noen å hate.
  • Oppsøk han der han bor da... Han kan ikke løpe unna problemene sine for evig heller...  
  • Det går ikke an å snakke med han. Han bare går sin vei. 
  • synes hele ulvedebatten er vanskelig. Og man begynner å få "ulv på hjernen" - på begge sider. Det virker å være veldig vanskelig å holde seg til saken, debatten sporer til stadighet av og debatteknikken går stadig mer ut på å rakke ned/drite ut motpartene enn å holde seg saklig. Jeg har falt av lasset for lengst, og blir en blanding av irritert, oppgitt og lattermild.  Hvordan ulven har fått så innmari stor plass i rovdyrdebatten forstår jeg ikke... de står for en utrolig liten andel av det tap til rovdyr.  Hvorfor fokuseres det ikke mer på å senke det totale tapet - som ikke bare gjelder rovdyr? Alt fokus går på rovdyr, spesielt ulv. Men hva med Påkjørsler, skader, fluelarver, forgiftninger, osv.  De fleste dyra omkommer tross alt pga det.  En skal visst ikke forstå alt.     
  • Lenge siden jeg har hvert her inne nå  men her går ting rimelig i ett om dagen, frøkna storkoser seg på storavdeling som hun begynte på etter sommerferien, og lillebror koser seg videre på sin avdeling, nå som en av de største der   han ble også hele 2 år for 1 mnd side han går, løper og klatrer overalt og er rimelig aktiv, og heldigvis ikke så mye som vitner om at hoftene en gang var ute av ledd. Fortsatt kontroller hver 6 mnd. har også hatt logoped kontroll pga av spaltene og logopeden var veldig imponert over han, så trenger ikke noe ekstra oppfølging der enda. Og det kommer stadig fler og fler ord, er oppe i over 40, og gjerne avanserte som gravemaskin, brannbil, lastebil osv, han er veldig glad i kjøretøy  (pga av spaltene er det ikke forventet at han skal  ligge helt på samme nivå som andre 2 åringer, men han var ikke særlig annerledes enn andre sa logopeden, er de typiske bokstavene for spaltebarn som fortsatt er vanskelig som p og b som krever litt ekstra kraft i uttalselsen enn m..) storesøster er ei aktiv frøken og veldig god motorisk, så skal prøve å finne en organsiert fritidsaktivitet til hun etter nyttår, tror hun hadde likt å få utfordret og utfoldet seg litt   hverdagen med mer enn full jobb, 2 unger i tett alder, hund og hjem er rimelig hektisk. Men veldig mye moro og kos.  
 • Nylig opprettede emner

×