Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

La oss gjøre det offisielt! :frantics:

Jeg blir valpeeier! Helt på ordentlig!

Mange av dere har vært en del av oppkjøringen til det her. Skravling om Chihuahuaavl, scanning av DogWeb, roing av valpenerver, kjærlighet på EFIT og ikke minst "Kjæresten liker ikke hunder"-tråden. :rofl: Og her er vi, altså. På søndag besøkte jeg kull og mor, i går bekreftet jeg at jeg ville ha ham, og i dag betalte jeg depositumet. Så, selv om det føles uvirkelig og skummelt, er det vel helt innafor å nå si at jeg får valpen min hjem om et par uker!! 

Marvin kom helt ut av det blå. Det var egentlig ingen ting som klaffet da jeg ble gjort bevisst på denne lille herremannen - jeg skulle bli samboer med en mann som ikke ville ha hund med det første, jeg skulle tilbringe hele "ferien" min med å spille teater oppe på fjellet i lite valpevennlige omgivelser, jeg visste ikke hvor mye penger eller hvor lang ferie man måtte ha for å være en god valpemamma. Men bildet av den lille, sorte valpen hadde prentet seg inn i hodet mitt. Helt siden Tinka døde har jeg scannet Facebook og hjemmesider og forumer og tittet på valpekull og planlagte valpekull,  men jeg var innerst inne overbevist om at jeg ikke kom til å like noen annen hund på flere år - det har bare vært meningsløs drømming. Men det var noe med den lille. Så jeg sendte en mail til oppdretteren, hvor jeg var pinlig ærlig og kvalm om det å føle en "connection", og om hvor tullete overtroisk jeg ble da jeg møtte Tinka og bare visste at det var riktig selv om jeg var seksten år og alle omstendighetene sa at hund var en forferdelig dårlig idé. Tinka er jo det beste valget jeg har tatt hele mitt liv, og følelsen jeg hadde nå var noe av den samme. Hun svarte forståelsesfullt, langt og ganske vakkert, og etter det var dialogen gående.

Jeg sa det ikke til noen, men da hun spurte om hun skulle holde han av til meg til jeg hadde møtt han og de andre hundene hennes sa jeg ja uten å blunke. De rundt meg hadde glemt bildet jeg hadde sendt dem litt sånn i forbifarten, tenkte at dette var det samme som finn-annonsene jeg har sendt dem av Phaléne etter Phaléne, men så var det jo ikke sånn. Jeg holdt det for meg selv en liten stund. Jeg ville kjenne ordentlig etter, og ikke lure meg selv inn i noe som var kompensasjon for sorgen over Tinkelink, eller bare en teit fantasi.

Etter at valpen dukket opp har jeg egentlig hatt det ganske jæ*lig. Å ikke vite hva jeg skal gjøre, og å gå rundt med et så stort valg, rakk å tære skikkelig på psyken min. Jeg var redd for å skuffe kollegaer, redd for å gjøre noe skikkelig dumt uten å vite hva som var skikkelig dumt. Jeg følte meg som en dust som følte så mye rundt en valp jeg ikke hadde møtt. Jeg var så uendelig forvirret, enda magefølelsen min sa at jeg egentlig godt kunne sende den kjipe mailen til produsenten med en gang. Selv etter at alle rundt meg var inneforstått med og gira på at det kanskje ble valp istedenfor forestilling, syntes jeg det var vanskelig å måtte ta sånne store, voksne valg selv. Jeg er da bare 23, kan ikke noen bare komme inn og fikse det for meg! :P

Så kom endelig dagen jeg skulle møte ham, som dere kan få vite alt om i verdens beste EFIT, og, nei, ja, altså. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, altså. Har aldri møtt så små valper selv, og det at jeg ikke fikk møtt Tinka som valp var alltid et savn for meg, og jeg ble altså så overveldet.

Vi kom kjørende ut til VERDENS vakreste småbruk. Der møtte vi først to nydelige og tillitsfulle hester, før vi ble møtt i hagen av to voksne Chihuahuaer. Jeg har stalket så mye i det siste at jeg visste med det samme hva de het og hvem de var, og at den ene var mammaen til Marvin. Det var ikke et bjeff på dem, og ingen hopping, bare glede og kjærlighet. Så møtte jeg oppdretter for første gang. Hun sa at valpene akkurat hadde sovnet, men at vi fikk gå inn og titte og håpe de våknet senere.

Joda, alle valpene sov. Untatt en. Jeg kjente han igjen bakfra, så mye har jeg tenkt på han. Han strakk seg og ristet seg da han hørte noen komme inn. Så snudde han seg søvnig mot oss, og stavret mot meg med en hale som gikk i hundre. Hun sa at han nesten ikke hadde vært ute av kassen i dag, så det var bare å løfte han opp. Med skjelvende hender plukket jeg han opp og la han inntil brystet mitt. Mammaen la seg ved siden av meg, han la hodet rett på puppen min og døste av litt. Av og til strakk han det bitte lille hodet sitt opp mot meg og susset meg på haken eller leppene hvis jeg så ned, og så la han seg til igjen. Plutselig gikk halen, også sovnet han litt igjen. Og jeg satt nå der og gråt, da, haha. Jeg var helt slått ut av noe jeg beskriver som et motsatt angstanfall. Jeg ville bare aldri slippe han, jeg gruet meg til å dra fra han, og jeg satt og stirret på han og venninnen min, som sa rolig: "Ja, men da var det valget tatt, da!"

Etter hvert kviknet han litt til. Vi godsnakket og tullet litt med han og moren, før jeg la han tilbake i valpekassen i frykt for å overdrive. Vi koste på han når han orket, og skravlet med oppdretter, og sånn var det bare. Enkelt og greit. Jeg trengte å se at moren og helsøsteren hans (født for et år siden) var herlige hunder jeg gjerne kunne eid, og å se at hun avler for helse og gemytt, ikke sitte-i-veske-evne.

Jeg tenkte det var fornuftig å sove på det. Noe som resulterte i at jeg sov to timer den natten tross NULL søvn helgen i forkant. Og det var alt jeg trengte å vite og mer!

Så jeg sendte mail til produsenten min, og så til oppdretter. Det var tidenes største lettelse, det føles så utrolig riktig, og hjertet mitt bare hamrer av glede! Når han endelig kommer hjem til meg har vi nesten fem uker sammen i fred og ro før hverdagen begynner, og det er den beste ferien jeg kunne ønsket meg.

Dagen etter, altså i dag, betalte jeg depositumet. Så nå føler jeg at jeg kan lage tråd!

Og da er det vel bare å la det synke inn! Jeg er nervøs, forfjamset, men absolutt aller mest glad!

Her er Marvin! På dagen 5 uker:

efit15.thumb.jpg.b8bff0da86fea4875e7f59e95052822b.jpg

efit16.thumb.jpg.bebe0738688de846310eb11dc994d410.jpgmarvin1.thumb.jpg.df444b79610432899987dae416bda0e4.jpgmarvin2.thumb.jpg.2035423e46a464d29c3d0545f2831f53.jpgmarvin4.thumb.jpg.6ef22ed56aa1f6b4aba2852b9c5deb0e.jpg

 

Jeg kan ikke tro at dette er på ordentlig. Jeg gleder meg SÅNN til å følge han fra baby til voksen, og gjennom livet. Jeg er forferdelig sentimental rundt dette, haha. 

Tinka var syk så lenge, og nå gleder jeg meg sånn til å trene igjen, leke igjen og lære sammen med hunden igjen. <3

 

Håper dere vil følge oss på reisen!
Hvis noen er nysgjerrige på rasevalg, forresten, er det bare å sende PM. Har ikke så lyst til at denne tråden skal handle om det. Kanskje jeg legger ut et innlegg om det, men antageligvis ikke. Er så mange fordommer, og mange av dem er sanne, men vit at dette er et godt gjennomtenkt raseønske og at han ikke er kjøpt som pynt. :) Har vurdert Chi som rase i årevis, og skrekkhistoriene har liksom satt en stopper for tanken om det, men dette er hunder som avles frem med fokus på helse og gemytt, ikke championater og en rasestandard som blir mer og mer usunn (selv om de er innenfor standarden, altså!). På Marvin sitt kull er det 0.0% innavl, som er veldig uvanlig på Chihuahua, og jeg har ikke klart å finne et eneste faresignal verken på DogWeb eller hos alle valpekjøperne jeg har snakket med (jeg har stalket dem alle stakar, haha). Vet ikke hvorfor, men jeg føler sånn for å forsvare valget. Men dere kjenner meg jo, og vet at jeg ikke ville kjøpt hund for å ha den i vesken hele dens liv.

 

OKEI! La oss begynne denne reisen, da, dere! :jump:

Endret av Ia
 • Like 23

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer! 😁

Jeg digger at du er så åpen om alle følelsene rundt det og synes du virker så herlig 😊 Lykke til med valp og hold oss oppdatert med bilder da!

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer så mye med den kommende babyen :wub: Så fint skrevet. Dere får nok en vidunderlig reise sammen :) 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Tusen takk, alle! Klart jeg skal holde dere oppdatert :wub: Har aldri laget min hund-tråd før, men nå blir det full oppfølging! Haha

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette blir det gøy å følge med på :wub:  

 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

:wub: 

Herlig valp og gøy å lese om dine tanker rundt det. Blir gøy å følge dere.
Gleder meg til oppdateringer her i tråden og maaaase bilder.

 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så hyggelig lesing, kjenner meg igjen i mye av følelsene du beskriver. ❤️

Jeg kjenner to chihuahuaer jeg virkelig har sansen for, helt bergtatt av han ene, så har ikke noe problem med å forstå rasevalget overhodet så lenge man da ønsker en veldig liten hund selvsagt. 

Blir spennende å følge dere videre. 😊

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for så mange koselige svar!

Jeg har ikke jobbet natt på en stund, og har kommet helt ut av oppdaterings-bobla her, så her kommer den siste uken sammenhengende.

Vi besøkte igjen på tirsdag, og sååå mye har skjedd. For det første endrer fargene hans seg så mye (joda, det er samme valp). Han har fått "øyenbryn" og mye mer hvitt på brystet. Det hvite skjegget har han fortsatt, men det er også det eneste avtegnet som har vært der hele veien. Da jeg besøkte den første gangen, søndag uken før, gjorde de ikke så mye. Han gikk litt, tisset litt, og sovnet i hånden. Nå, derimot, er det løping, tryning, leking, smaking og massemasse logring. Han logrer aller mest av alle, og synes livet generelt er helt herlig.

Altså. Nå er det rundt 10 dager til jeg henter ham (8-10, avhengig av min kjære sjåfør), og hjertet mitt hopper snart ut av brystet. Valp er ALT jeg tenker på. I går kveld klarte jeg endelig å ta det inn over meg nok til å shoppe litt på nett. Tissematter og andre valpeting, samt hundeseng og sånne helt vanlige greier man plutselig må kjøpe på nytt. Altså, jeg trodde jeg hadde alt, før jeg møtte han sist og smertefullt var vitne til at han nesten skadet seg i et forsøk på å gå helt vanlig ned fra fanget mitt, og skjønte at alt må kjøpes på nytt i miniatyrformat. Han er jo for det første ekstremt ukoordinert, akkurat slik de skal være, og i tillegg er han omtrent på størrelse med hodet til Tinka. Så for han ville hennes helt vanlige "liten hund-seng" hatt en fallhøyde tilsvarende et middels stort stup.

Oppdretter har også satt meg inn i alle de skumle tingene man må tenke på. Sko, for eksempel, kan han sette seg fast i og dø. Vanlige møbler kan han ikke være på på mååånedsvis, fordi han kommer til å falle ned. Og dø. (Hun la det ikke frem helt slik, altså.) Så jeg har innsett at jeg må sove på gulvet en liten stund. Jeg er bare så redd for å rulle over han. Eller at han skal falle ned fra lliggeunderlaget og dø.

Men, nå får han seg en liten biabed, fordi de minste faktisk ikke er så innmari dyre. Han får tepper og små leker, og VERDENS minste matskåler. Reisebur får jeg av snilleste @Margrete, og da tror jeg startpakken min er ganske komplett. 

Det er veldig enkelt å handle til han, da. Da jeg kjøpte sele, for eksempel, var det jo bare å be om det minste som finnes. Den ble forresten slik:

marvinsele.thumb.jpg.9a7b36ecb1fc4d9088616b57ab320783.jpg

 

Bamsen hans, som han vel ikke kan få på en stund på grunn av knappeøynene, kjøpte jeg leeenge før jeg var sikker på at det ble noen valp. Det var en sånn rar, symbolsk greie da jeg hadde fått høre om kullet og tenkte at kaaanskje.

bamse.thumb.jpg.e785c4dd2d45ffadb5a67004f3d257e4.jpg

 

Den første ordentlige leken kom selvfølgelig fra @Ganzie, og er en miniversjon av den nydelige draleken hun lager. Ville ha noe solid og ordentlig til han, med lang nok løkke til at den kan brukes som belønning uten at jeg ødelegger ryggen!

leke.thumb.jpg.210b655c486d8a2e126b95548bcdbffe.jpg

 

Og HER, ladies and gentlemen, er vi over på det alle egentlig bryr seg om. Valpebilder!! Disse er fra da vi besøkte på tirsdag, når han var 6 uker og to dager gammel.

marvin.thumb.jpg.68e4dea13421c25b8f4bfbc81733339f.jpg

marvin2.thumb.jpg.43f23602d31eacbe75ed0cc2adbfaa71.jpg

 

Og så sammen med kjæresten, som mot alle odds har begynt å smelte!

marvinogsofus.thumb.jpg.53b13ed92e430a6b54cce15373aee14f.jpg

 

Alle de andre valpene løper rundt og leker med hverandre. Marvin vil helst ha kos og oppmerksomhet, og smaker på absolutt alt han kommer over. Så min kosete, matglade mann kjente seg godt igjen. Han var selvfølgelig den fineste og kuleste valpen i kullet, og jeg tror de to skal bli gode kompiser!

SNART, ALLE SAMMEN, SNART!!!

Jeg er sååå klar!

 • Like 20

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nytt besøk i dag! Siste besøket før jeg henter han til helgen.

Bilder, bilder, bilder!

 

marvin2.4.thumb.jpg.9dde6a7431bb05262796560114ccdc5f.jpg

marvin2.9.thumb.jpg.3c8f2e51ceb37b63902e9029b3d484f6.jpg

marvin2.1.thumb.jpg.4d9ddeca1bbcd220cbfcd0ee31948c73.jpg

marvin2.2.thumb.jpg.979511af970868e29e457c071ef5ebe6.jpg

marvin2.3.thumb.jpg.5db79afdb3f7212b4ae79fd92ced2ff4.jpg

marvin2.5.thumb.jpg.6484c7cb7aaa85eefb8f3e43e6a501b9.jpg

marvin2.6.thumb.jpg.7dee247907f25865a263b1545be235db.jpg

marvin2.7.thumb.jpg.6b5baf9c5cfbb68e3a708e2f197cc298.jpg

marvin2.8.thumb.jpg.bafac047fad7f25bc1ba4c3979c08449.jpg

marvin2_10.thumb.jpg.4c3975d133f7db67f54429e924bd6adb.jpg

 

Fire dager igjen! Eller noe! Omtrent!

Endret av Ia
 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er det ei avkappa plantasjen-grind jeg ser? Praktisk med disse små hundene altså :lol:

Han er veldig søt, blir moro å følge dere videre :) 

 • Like 1
 • Haha 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Supersøt. Får håpe han ikke dør :lol:  (sorry, du er fryktelig søt altså :lol:

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Tonje skrev:

Er det ei avkappa plantasjen-grind jeg ser? Praktisk med disse små hundene altså :lol:

Han er veldig søt, blir moro å følge dere videre :) 

Det er det! Ikke en gang de voksne prøver å hoppe over, er ikke verdt slitet i varmen si 😂

12 minutter siden, Ozzy skrev:

Supersøt. Får håpe han ikke dør :lol:  (sorry, du er fryktelig søt altså :lol:

ALTSÅ! Han tryna ut av hånden min på vei ned i dag og trodde selv et øyeblikk at han fikk fryktelig vondt. Jeg får jo så vondt i hjertet at jeg nesten revner, og oppdretter ler og sier at han bare skvatt. 8 sekunder etterpå var han helt fin igjen og ville bare kose. Måtte visst bare kjenne etter. Med mye lyd.

Og jeg får jo helt noia for at han (1) skal dø, (2) skal få en hjerneskade (går rett på snuta) eller (3) forbinde det å dette på nesa med meg. 

Har ikke nerver til dette, HAN ER SÅ LITEN!

Akkurat nå, sidnajse skrev:

Så utrolig fint å lese det du skriver:heart:

Marvin er jo bare skjønnest!

Tuuusen takk!! Begynner å få sansen for han selv, ass 🌸❤️👌🏽

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sorry spam om dagen! I dag kom resten av dilldallet i posten. Selv tissematter er stas akkurat nå!

Nå skal jeg barnesikre døråpninger og ledninger med hønsenetting. Han smaker jo på alt og tryner i alt. Enda godt han er liten nok til at hønsenetting holder! :queen:

Marvinting.thumb.jpg.0d7e2618a862d3088202a6ef0c371237.jpg

 • Like 6

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer! <3 Ikke lenge igjen nå, selv om tiden sikkert går sakte!

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Marie skrev:

Gratulerer! <3 Ikke lenge igjen nå, selv om tiden sikkert går sakte!

Hver time er som et år :innocent:

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I dag er dagen :wub:

Vi kom kjørende til oppdretter i 15-tiden. Valpene var våkne, Marvin kom løpende med resten av gjengen. Etter å ha kost, dullet, skravlet litt med oppdretter og alt det her, dro vi av gårde! Tanten fikk sitte i bur i baksetet, mens Marvin satt på fanget. Det er jo helt latterlig varmt i dag, og en litt gammel bil, men så snart han fikk Aircondition på seg nøt han bare livet.

marvin3.1.thumb.jpg.833daa545e4158285d8d072f596364c8.jpg

 

Han satt for det meste helt rolig. Veldig spennende å bli løftet opp til brystet og se ut av vinduet! :queen:

Da vi kom hjem ruslet han litt, og istedenfor en av de flotte sengene jeg har kjøpt, sovnet han midt på gulvet. Da han våknet igjen etter et par timer løp han til min stoooooore glede ut på kjøkkenet og ble sittende som for å si at han var sulten. Og det var han! Hadde ikke forventet at han skulle få i seg noe særlig i dag, men han spiste og drakk som bare det. Letta!

marvin3.2.thumb.jpg.f7cf57d1d64ad94b8bf46af88fab9772.jpg

 

Også pen da:

marvin3.3.thumb.jpg.dd3724c45cb50c874dee8db8904ec2ce.jpgmarvin3.4.thumb.jpg.ce47481baa1c0c9d4bc0b32d96bd1f44.jpgmarvin3.5.thumb.jpg.f9ad8c5803619fee25b02ca50c02dc15.jpg

Jeg ventet noen minutter, før jeg tok på han selen hans, og knyttet på en hyssing som bånd. Han synes nok selen klødde litt, men ingen store protester. Han er bare så rolig! Og han gikk sååå fint, hoppende som en kenguru ved siden av tanten. Vi var ute i omtrent ti minutter, jeg ville gi meg mens han fortsatt hadde det gøy.

marvin3.7.thumb.jpg.3f18e91845f2bbad194bff0534652b6e.jpgmarvin3.9.thumb.jpg.cbf4bf87d9b09cfd27b911332f090f26.jpgmarvin3_10.thumb.jpg.503f0e7f6703071fd5542c4e01781140.jpgmarvin3_11.thumb.jpg.1ba3e082028e24b6973c443cec2a705a.jpg

 

Seeeeee på dyret:

marvin3_15.thumb.jpg.5c7706980e85da4db4bce8a1b5a8b945.jpg

 

Nå er vi inne igjen, og han sovnet på gulvet en gang til. Han har vært hjemme i omtrent fire timer, og jeg tenker han har opplevd nok for i dag. I følge oppdretter sover han natten gjennom, men vi får se!

Endelig er han på plass! Dette blir sååå spennende. Foreløpig er han verdens mest harmoniske valp. Ikke et pip etter mamma så langt, tror det er veldig godt for han å ha med Mocca. Teppet vi fikk med lukt av mor og søsken gir han blanke f** i, tar det som et godt tegn! :rofl:

 

 

Endret av Ia
 • Like 19

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Marvin har inntatt soveposisonen for natt nummer to!

Første natt gikk helt smertefritt. Jeg har jo en ganske motsatt døgnrytme etter nattevakt-livet, men han sovnet klokken 22 som oppdretter antok. Han våknet rundt klokken 01, og så på meg til jeg koste litt, så sovnet han igjen. Han våknet igjen klokken 3 (antageligvis bare fordi jeg var våken), og var plutselig fryktelig leken!

Jeg hadde tenkt en del på hvordan jeg skulle etablere lek som forsterkning, da han ikke har virket så opptatt av leker når jeg har besøkt han, men nå snudde det! Og herlighet, @Ganzie! Jeg vet ikke hva det er med den, men han ELSKER leken du laget til han! Hadde ikke trodd han skulle være en draleke-hund i utgangspunktet, men det var han. Etter litt lek sovnet han igjen.

Deretter sov han frem til 6, som oppdretter også antok. Da ble jeg vekket med tusen kyss på nesa (jeg sover på overmadrass på gulvet for å være nær han), og vi gikk en tur ut. 

Han synes sele og bånd (hyssing) er litt ekkelt. For å være helt ærlig skulle jeg ønske jeg kunne vente et par dager med å vende han til dette, men i og med at vi har med en tante de første dagene og ingen hage må vi bare gjøre det sånn. Hun må jo tisse, stakar. Men det er ingen andre store protester enn at han klør seg litt av og til. På tur sitter han stort sett på armen, altså, er forsiktig med leddene hans. Men litt løping, leking og utforsking med tante tenker jeg han har godt av.

Han er så rolig og trygg! Gjennom dagen i dag har han søkt til meg hver gang han våkner, og sovnet hvor som helst. I natt sov han i hulen sin, men i dag har han bare sovnet på fanget mitt, ved siden av meg, oppå foten min og generelt det han står når han finner ut at han er trøtt.

Han spiser fremdeles masse og drikker minst like mye. Han gjør fra seg utelukkende på tissemattene og ute, som er utrolig deilig!

I dag er han også åtte uker gammel!

marvin4.8.thumb.jpg.7ac8276eb1bd26ecf7611f05a98ceb92.jpg

marvin4.4.thumb.jpg.199793fe7c843b45bc2c19c055cdd407.jpg

marvin4.3.thumb.jpg.0d26b301e07543983995bff3f6e97c8d.jpg

marvin4.6.thumb.jpg.bf6b85a3eea619193620c9b29b92e489.jpg

marvin4.7.thumb.jpg.40ca43e874554240c25ae2d6e6128e28.jpg

marvin4.5.thumb.jpg.4198e9aa9bef72bac6670c15cb453789.jpg

marvin4.1.thumb.jpg.e4dead5bd6b44979126e1f9ea8a99d93.jpg

 

 • Like 10

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så deilig å få han i hus! Og ikke minst at du ikke har tatt livet av han enda! :lol:

 • Haha 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hvis du vil ha en rase med lite lyd og lite jaktinstinkt, så for all del ikke kjøpe en DSG hvert fall  De kan ha plenty både jaktinstinkt og lyd. Vår er verken særlig stille og den holder seg heller ikke i nærheten på tur. Eller...han er i nærheten, men han går egentlig turen alene, for han er konstant på jakt.  Jeg synes ellers kriteriene dine er litt vanskelige mtp. bruken. For det er mange raser som passer om du bare vil "prøve ut" agility og lydighet, men det blir jo mye kjekkere om du kan trene det med en hund som har driv nok til at det blir gøy. Det er litt demotiverende å trene med en hund som du må hale alt utav. Samtidig ønsker du lite stress og et moderat aktivitetsnivå. Vil du ha en rase som er kjekk på treningsbanen, må du også regne med at den trenger litt ekstra i hverdagen. Likevel er hunder svært tilpasningsdyktige, og de fleste raser vil være helt fornøyd med en time eller to tur til dagen og kanskje litt mental trening attåt.  Jeg synes kanskje sheltie passer en del av dine kriterier. De kan ha litt lyd da, men det er ikke sikkert det trenger å være så ille mye lyd. En del kan nok forebygges.  Når det kommer til aldersforskjell, så kommer det an på hvor mye arbeid du ønsker deg. Jeg har 4 hunder, der tre av de er mine. De har en aldersforskjell på 1,5 år mellom hver hund. Det er og har til tider vært ganske hektisk. Den "voksne" er fortsatt ikke voksen, men det nok aldersforskjell til at de ikke blir pubertale samtidig. Den største utfordringen hos oss har vært å beholde roen inne, da den "voksne" fortsatt er ganske leken, og valpen sier jo ikke nei-takk. I tillegg har gjerne den voksne vært for ung til å greie å håndtere valpen, så det har gjort at jeg har måttet gripe inn i mye større grad enn jeg har gjort når jeg har hatt voksen hund med valp. Fordelen er at valp har sklidd rett inn uten styr fra dag en. Jeg har måttet "overtale" den voksne litt mer når den faktisk er voksen og det har kommet valp i hus. Ikke at det har vært noe nevneverdig styr, det har gått over etter noen dager, maks en uke. 
  • Jeg ble anbefalt gamasjer og heldress over. Tror jeg gir showsheen til hest en sjanse først, ellers blir det full påkledning her. Min er ikke klipt da.
  • Bonita er 15 år og 8 mnd. Greit hun har litt vondter i ryggen som litt smertestillende hjelper på og en litt sart mage. Men om noe skjedde meg håper jeg inderlig at noen ville tatt over henne, og ikke avlivet henne. For hun er i veldig god form i forhold til alder og hun er så glad i alt av mennesker. 
  • Har du prøvd immunterapi? Altså vaksiner som inneholder det hunden reagere på for å bygge opp toleransen? 
  • Ja, hun vokser til! Nå har hun blitt 30 kg. faktisk. Hun blir nok ikke så mye større, men kan være det blir en kilo eller to ekstra i masse med tiden. Hun trekker ikke så mye i bånd, men jeg merker at når hun legger seg i selen er det en del hund å holde igjen  Glad vi begynte med båndtrening fra start av.  Jeg får sjeldent plankekjøringsvalper, så leser med misunnelse om dem så får sånne greie, uproblematiske små *ler*. Jeg synes det hjelper veldig at erfaring tilsier at det går over. Cyan er en artig skrue, og jeg synes hun er en morsom hund. Masse personlighet og meninger, men samtidig så snill og omgjengelig. Alle kan hilse på henne, barn som voksne og hun er rolig og vil bare bli klappet. Den eneste utfordringen vi har med andre hunder er at hun går i jakt om de løper, så det er en prosess, men jeg forebygger så godt jeg kan, og så regner jeg med at det går over med alderen om hun ikke får øvd så mye på det. Jeg har lært ekstremt mye av å ha en hund som er veldig trygg og stabil, men likevel har mer enn nok pondus til å fortelle mor at det DER kan du bare drite i  
 • Nylig opprettede emner

×