Gå til innhold
Hundesonen.no

Valg av hund?

Recommended Posts

Hei, jeg skal flytte ut for meg selv, og har ikke akkurat lyst å være alene, og hele familien har hatt hunder gjennom livet.

hadde en golden retriever tidligere, hun var utrolig fin og behagelig hund, og veldig avslappet unntatt de turene i bånd.

så jeg ser etter en rolig og behagelig hund, tenkt på labrador. men vil også ha en som ikke river deg i bakken av å gå tur. lyst på en som er fin å gå turer med, rolig å ha i hus, og liker å være blandt familie når det trengs.

beklager lite skriverier, min første post så :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er mange raser som kan passe, men det hjelper med litt info.

Har du noen preferanser på pels/pelsstell?

Gjør det noe om hunden bjeffer mye? Litt?

Er det viktig at hunden lett kan trenes til å gå løs?

Hvis du trives med retrieverene men synes de blir litt store så ville jeg sett på spanielene, engelsk springer spaniel eller cocker spaniel. Men det er mange andre gode alternativer også, litt avhengig av kriteriene dine.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 2.7.2018 at 6:09 PM, simira skrev:

Det er mange raser som kan passe, men det hjelper med litt info.

Har du noen preferanser på pels/pelsstell?

Gjør det noe om hunden bjeffer mye? Litt?

Er det viktig at hunden lett kan trenes til å gå løs?

Hvis du trives med retrieverene men synes de blir litt store så ville jeg sett på spanielene, engelsk springer spaniel eller cocker spaniel. Men det er mange andre gode alternativer også, litt avhengig av kriteriene dine.

Vil ha en hund med litt pels i hvertfall, sånn mengde som en golfen retriever eller labrador, sett på spaniel syns kanskje det er litt for voldsomt

og når det gjelder bjeffing så litt går men ikke mye.

så hadde vært fint å hatt en som er lett å trenes på. Sånn som golfen vi hadde lærte alt med engang når den var liten, hadde ingen problemer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres jo ut som om du er veldig glad i golden - hvorfor ikke se om du finner oppdrettere med hunder som kan passe deg? Hvis man legger ned litt innsats i både det og oppdragelse av hunden så er mitt inntrykk at du får en tipp-topp turkamerat og godt selskap! Ser ihvertfall titt og ofte ulike retrievere som går veldig fint i bånd :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Golden høres jo ut som det kan passe? En Golden kan absolutt gå pent i bånd, men man må være konsekvent med treningen (som man må med alle hunder, egentlig). Problemet til mange retrievere er at de kan være veldig impulsive, altså går hunden pent i bånd før den plutselig rykker til i båndet, og så kommer den kanskje på at den skulle gå fint i bånd, gjør det en stund, og så rykker den til igjen. Hvis du legger arbeid i å finne en god oppdretter og valpekurs, så går det nok helt fint :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg er enig med Mattilsynet/Torunn Knævelsrud her. (bra dame!)
   For en kort periode så hjalp jeg til som fosterhjem, og i den perioden så jeg nok av "villkatter" som er født ute og levd mesteparten av livet ute som plutselig nå skulle bli tvunget til å være innendørs og bo med mennesker. Kattene tilbringer jo resten av sitt liv som en redd, stressa hårball under sofaen. For et liv. Nå var den jaggu redda, gitt.. Utallige fosterhjem med slike katter, som heller kunne brukt tid og penger på en katt som man faktisk kan gjøre om til en sosialisert hyggelig pus.
    
  • Så deilig å få han i hus! Og ikke minst at du ikke har tatt livet av han enda!
  • Jeg tror det kommer an på. Hunden vår f.eks. har ingen problemer med at vi gir hver andre et kyss, en klem eller sitter ved siden av hverandre. Men med en gang det blir litt "herjing" i bildet, som at sambo tuller med meg, løfter meg opp, klemmer meg hardt fast etc. så begynner kjeftesmella med det samme. Han reagerer definitivt på at kontakten mellom oss blir mer intens. De andre hundene våre har også en måte å reagere på når det skjer, men det er ikke like tydelig. De prøver å klemme seg i mellom og "ber om kos", eller begynner å slikke på en av oss.  Hunder som jager vekk andre hunder som kommer for nær eier, handler nok mer om ressursforsvar ja. Enten de ser på eier som ressurs, men også ofte hvis eier har en leke eller godbiter med seg, så kan de ha ressursforsvar pga. det også. 
  • Så fin han er 
  • Marvin har inntatt soveposisonen for natt nummer to! Første natt gikk helt smertefritt. Jeg har jo en ganske motsatt døgnrytme etter nattevakt-livet, men han sovnet klokken 22 som oppdretter antok. Han våknet rundt klokken 01, og så på meg til jeg koste litt, så sovnet han igjen. Han våknet igjen klokken 3 (antageligvis bare fordi jeg var våken), og var plutselig fryktelig leken! Jeg hadde tenkt en del på hvordan jeg skulle etablere lek som forsterkning, da han ikke har virket så opptatt av leker når jeg har besøkt han, men nå snudde det! Og herlighet, @Ganzie! Jeg vet ikke hva det er med den, men han ELSKER leken du laget til han! Hadde ikke trodd han skulle være en draleke-hund i utgangspunktet, men det var han. Etter litt lek sovnet han igjen. Deretter sov han frem til 6, som oppdretter også antok. Da ble jeg vekket med tusen kyss på nesa (jeg sover på overmadrass på gulvet for å være nær han), og vi gikk en tur ut.  Han synes sele og bånd (hyssing) er litt ekkelt. For å være helt ærlig skulle jeg ønske jeg kunne vente et par dager med å vende han til dette, men i og med at vi har med en tante de første dagene og ingen hage må vi bare gjøre det sånn. Hun må jo tisse, stakar. Men det er ingen andre store protester enn at han klør seg litt av og til. På tur sitter han stort sett på armen, altså, er forsiktig med leddene hans. Men litt løping, leking og utforsking med tante tenker jeg han har godt av. Han er så rolig og trygg! Gjennom dagen i dag har han søkt til meg hver gang han våkner, og sovnet hvor som helst. I natt sov han i hulen sin, men i dag har han bare sovnet på fanget mitt, ved siden av meg, oppå foten min og generelt det han står når han finner ut at han er trøtt. Han spiser fremdeles masse og drikker minst like mye. Han gjør fra seg utelukkende på tissemattene og ute, som er utrolig deilig! I dag er han også åtte uker gammel!  
 • Nylig opprettede emner

×