Gå til innhold
Hundesonen.no

Fått valpekull, hvilken pris kan jeg selge de for?

Recommended Posts

Dokka mi har fått sitt første kull, 3nydelige valper, 2jenter og 1gutt:)

Dette er første gang, så jeg er veldig usikker på hvor mye jeg kan selge valpene for når den tid kommer? Den ene vil jeg beholde selv:) 

Mammaen er 50%chihuahua og 50%shitzu, pappaen er 100%jack russell. 

Jeg betalte selv 10.000 for mi jente selv om hun er blanding. Jeg er jo ikke opphengt i dette med pris, men vil da ta sånn noenlunde "normal" pris for de når jeg annonserer. 

Setter pris på tips :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med et utgangspunkt i at du har blanding:
Ta 5-6 tusen for valpene. Ferdig chippet, og ormekuret, og med helseattest. 

Unntak som gjør at man kan kreve mer, uten å virke grådig:
Foreldredyrene er helsesjekket, ut fra hva som er normalt for rasene (f.eks. patellasjekk, øyelysing etc.), og er friske.
Altså ikke den årlige sjekken i forkant av vaksine bare. 

Greia er at du kan ta ganske mye mer enn det jeg skriver her...
Men personlig ser jeg ingen grunn til at noen skal ta seg fett betalt for blandinger, om de er planlagte eller uhell. 
Man kan si mangt og mye om raseavl, og det finnes useriøse oppdrettere der også, men de useriøse ødelegger virkelig for de som prøver å gjøre noe for rasen sin. 
Uansett hva du velger å ta, så håper jeg du finner gode hjem til valpene.
Masse lykke til!

 

 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer med små!

Jeg synes at du burde følge med litt på Finn.no for å se hva andre tilsvarende blandinger blir annonsert for og så ta omtrent det samme. Hvis du selger dine for 5.000,- mens andre selgersine for 15.000,- vil det jo være en kjapp fortjeneste for hvemsomhelst å kjøpe en av deg for å selge den med enorm fortjeneste dagen etter på Finn og det ville jo vært ganske kjipt...

Hvis man da synes at man er nødt til å selge valpene "for dyrt" så kan man alltids gi valpekjøperne utstyr, fôr, evt. kurs, betale for helseundersøkelser, vaksine, betale første års forsikring, etc.

:-)
Susanne

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En blanding av små raser går for ca 10.000 kr på finn og dette er prisen jeg ville ha tatt. Husk at de må chippes, vaksineres og få ormekur flere ganger (som blir inkludert i valpeprisen). Du kan også sette sammen en valpepakke med tørrfor, leker, en sele, godbiter og lignende hvis du ønsker dette :) Veldig hyggelig for de som kjøper valpen.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • åååå. Frost x Akira sønn ♡
  • uke 29: 16/7 -  @Kristin_nord 17/7 18/7 19/7 20/7 21/7 22/7 uke 30: 23/7 24/7 25/7 26/7 27/7 28/7 29/7
  • @Malamuten og @Nimbus: Hei og takk for svar! Før jeg går i fra han får han alltid en god runde med tur samt hjernetrim i variert lengde og form. Fryst kong pleier å være en hit, men denne karen vil ikke en gang spise mat (det beste han vet: v&h) så prøvde med noe som varer kortere men som han blir lettere «opptatt» av. Nå har jeg fryst en kong til imorgen å satser på den ikke blir urørt:-)  Nei sånn sett ikke noe stort problem. Naboene er varslet om litt uling og imorgen jobber jeg 7-3 mens alle andre også er på jobb så det er jo praktisk. Ble egentlig mest bekymret fordi dette skjer ikke når jeg er hjemme (selv om han piper og stirrer mye ut vinduet) - tenkte derfor om det hadde noe med å være alene hjemme. Men siden han sover størsteparten av tiden og uler noen ganger i løpet av alene økten, så regner jeg med at det er relatert til løpetid - eller? Vil bare ikke føle at jeg er alene om den tanken dersom det finnes andre årsaker. Han er 2 år i August, så han er en versting på alle områder for tiden! 
  • Enig med @Malamuten - det høres løpetidsrelatert ut, og kanskje heller ikke som et altfor stort problem? Bittelitt uling, men først og fremst soving - da tenker jeg at han protesterer mer enn han stresser, ihvertfall. Tipper det går over av seg selv. Men, som Malamuten skriver kan du du teste ut å trimme før du drar, hvis du vil, du kan eventuelt også gi noe snacks som tar lengre tid å spise enn en dentastix (fryst kong, f.eks., gjemme noen godbiter og/eller strø frokosten rundt omkring - hvis du gir tørrfôr!). Hvis ikke ferien er over i morgen tidlig kan du prøve med noen halvdagsøkter før ferien er omme òg? Så slipper du å gå rett fra et par timer til 8-9, da får han en litt mykere overgang.
  • Vil tippe løpetid, evt hormoner som klusser litt om det er en ung voksen? Uansett høres det jo ikke problematisk ut så ikke noe å tenke på antagelig? Om noe så hadde jeg bare forsøkt med en god trimøkt før jeg forlot hunden(i håp om at den da sover istedet for å tenke så mye på andre ting) i feks en uke, bare for å forsøke å brytevanen/forhindre at det blir en uvane også fortsatt som før etterpå. 
 • Nylig opprettede emner

×