Gå til innhold
Hundesonen.no

Aktivisering av valp i sterk varme

Recommended Posts

De siste dagene har det vært veldig varmt, og varmere skal det bli til uka. Da får vi litt utfordringer med hvordan vi kan aktivisere valpen vår på 10 uker. Vi har hittil stort sett pleid å ha små turer i nærområdet, leke med andre hunder, søk etter godbiter eller innøving av kommandoer som trening ute, men i varmen blir hun så daff og legger seg bare ned (forståelig nok). Det prøver vi å ta hensyn til, men problemet er at hun da ikke får brukt energien sin. Med en gang vi kommer inn (hun vil også gjerne være inne ettersom det er svalere), blir hun da en energibunt og vil leke. Vi ønsker jo at vi i hovedsak er rolige inne, og lek og aktivisering skal skje ute. I tillegg så vet vi ikke helt hvordan hun kan aktiveres og stimuleres inne, med unntak av å få kong med leverpostei. Og når det trikset er brukt, så er det mange timer igjen av dagen. 

Bør også nevne at vi bor i leilighet, så vi har ikke mulighet til å bare åpne døra og ha henne i hagen

Derfor tar vi gjerne imot tips på hva vi kan gjøre for å stimulere og «slite ut» valpen nå når det er så sterk varme. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gå tur tidlig/sent. Gå tur ved vann eller i områder hvor det er bekker osv å kjøle seg ned i under veis. Dusj valpen i litt kjølig vann før dere går ut så den blir gjennomvåt, om dere ikke har vann i nærheten,  eller kjøp et plaskebasseng å ha med ut om dere skal trene. Evt bare vær litt lengre ute,  gå litt,  sitt litt å se på livet og gå litt igjen etc. 

Inne kan dere jo trene,  sitt, dekk,  andre triks eller lydighetsøvelser. Søk etter godbiter(dette kan gjøres ganske utfordrende etterhvert som han skjønner greia). 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! I går prøvde vi godbitsøk inne, og det funket ganske bra. I dag har vi prøvd med godbiter i flaske, og det har vært kjempegøy! Hun har holdt på med den flaska i timesvis nå.

Vi skal gå til innkjøp av en kjølematte som vi både kan ha inne (er rimelig varmt i leiligheten på ettermiddagen, når sola står på), også kan vi jo ta den med ut når vi skal ut og gå også. Har også tenkt å kjøpe oss en gulvvifte, slik vi får sirkulert litt bedre lufta her! 

Er jo meldt opp mot 30 grader hele denne uka! Stakkars lita med tjukk pels. 

Vi har mulighet til å gå tur der det er vann, men problemet da er at man må gå i ca 10 minutter (altså 20 med valpeføtter ;) ) før man kommer til vannet, og det er en del oppoverbakker. Men å bade henne først var ikke så dumt! Eneste er at hun er relativt skeptisk til badekaret, men men. Får bare venne henne til det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Tips: Kjøp ett billig badebasseng (en av de små) på lekebutikken, ha i litt vann (bør ikke være mye, noen cm "dypt", lunkent i temp. Her har både valp og voksne utrolig mye glede av det! 
Lille Smula på bare 10 uker elsker det og leker, legger seg ned og storkoser seg. 
Kjøp ett som har bunn som du ikke trenger å blåse opp, da tåler det mer før det går i stykker :)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg er  tilbøyelig til å si at det er fordi folk trenger en syndebukk, noen å skylde på. Og de med dårlig selvtillit trenger noen å hate.
  • Oppsøk han der han bor da... Han kan ikke løpe unna problemene sine for evig heller...  
  • Det går ikke an å snakke med han. Han bare går sin vei. 
  • synes hele ulvedebatten er vanskelig. Og man begynner å få "ulv på hjernen" - på begge sider. Det virker å være veldig vanskelig å holde seg til saken, debatten sporer til stadighet av og debatteknikken går stadig mer ut på å rakke ned/drite ut motpartene enn å holde seg saklig. Jeg har falt av lasset for lengst, og blir en blanding av irritert, oppgitt og lattermild.  Hvordan ulven har fått så innmari stor plass i rovdyrdebatten forstår jeg ikke... de står for en utrolig liten andel av det tap til rovdyr.  Hvorfor fokuseres det ikke mer på å senke det totale tapet - som ikke bare gjelder rovdyr? Alt fokus går på rovdyr, spesielt ulv. Men hva med Påkjørsler, skader, fluelarver, forgiftninger, osv.  De fleste dyra omkommer tross alt pga det.  En skal visst ikke forstå alt.     
  • Lenge siden jeg har hvert her inne nå  men her går ting rimelig i ett om dagen, frøkna storkoser seg på storavdeling som hun begynte på etter sommerferien, og lillebror koser seg videre på sin avdeling, nå som en av de største der   han ble også hele 2 år for 1 mnd side han går, løper og klatrer overalt og er rimelig aktiv, og heldigvis ikke så mye som vitner om at hoftene en gang var ute av ledd. Fortsatt kontroller hver 6 mnd. har også hatt logoped kontroll pga av spaltene og logopeden var veldig imponert over han, så trenger ikke noe ekstra oppfølging der enda. Og det kommer stadig fler og fler ord, er oppe i over 40, og gjerne avanserte som gravemaskin, brannbil, lastebil osv, han er veldig glad i kjøretøy  (pga av spaltene er det ikke forventet at han skal  ligge helt på samme nivå som andre 2 åringer, men han var ikke særlig annerledes enn andre sa logopeden, er de typiske bokstavene for spaltebarn som fortsatt er vanskelig som p og b som krever litt ekstra kraft i uttalselsen enn m..) storesøster er ei aktiv frøken og veldig god motorisk, så skal prøve å finne en organsiert fritidsaktivitet til hun etter nyttår, tror hun hadde likt å få utfordret og utfoldet seg litt   hverdagen med mer enn full jobb, 2 unger i tett alder, hund og hjem er rimelig hektisk. Men veldig mye moro og kos.  
 • Nylig opprettede emner

×