Gå til innhold
Hundesonen.no

Liggetid på første blodspor

Recommended Posts

Jeg har tenkt å begynne så smått og trene blodspor med Maui. Tenker å legge slepespor med skanken dynket med blod og i tillegg legge godbiter og blod i sporet. Legger et rett spor på ganske åpent område. Hvor lenge bør det ligge nå i starten? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Legg sporet i skogsterreng, da blir det lettere å danne en sporkjerne enn om det er helt åpent lende.  Legg 80-100 m og du kan gjerne vente en time eller to før dere starter.

 

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! Det området jeg tenkte på er som en myr bare ikke så våt. Lite trær. Da skal jeg velge et annet sted med mer vegetasjon. Bør det være helt rett første gangen? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei la det følge naturlig i terrenget.  Og gjerne merk sporet ditt; det er viktig at du selv har 100% kontroll på hvor det er for å kunne korrigere.  Hunden skal jobbe mest mulig selvstendig, men dersom han tar avstikker fra sporet så blir du stående og lar ham få en del meter line for å kunne jobbe seg inn igjen.  Følger du bare etter så lærer hunden å bli unøyaktig.

Dersom mulig så er det fint om du legger spor i medvind slik at nesa går mer i bakken.  Ved overvær så er det lett for å ta en shortcut og det vil vi ikke på denne øvelsen :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×