Gå til innhold
Hundesonen.no

Plutselig innsettende separasjonsangst.

Recommended Posts

Hei. 

Vi er et samboerpar med en Dvergpinscher tispe. Hun er en noe engstelig sjel av seg fra før av, i form at hun er litt redd for nye ting, store statuer etc - rar liten hund men med masse artigheter også.  Men hun har alltid fungert kjempefint alene hjemme. Hun går å legger seg når vi har går til jobb eller ut. Nå for ca to uker siden var hun til dyrelegen for vaksine og sjekk, da fant de store mengder med ørevoks, og da hun ikke likte å bli undersøkt avtalte vi ny time hvor dyrelegen til slutt måtte legge henne i narkose for å få behandlet henne. I etterkant av dette har vi sett en markant endring hos henne. Hun peser når vi kommer hjem, uler og slår i døren. Tisser ikke inne - men kommer ut fra under sengen når vi åpner døren. Hun er inne på soverommet når vi er på borte. Huseieren der vi leier sier at hun har vært virkelig urolig den siste uken og slår mye i døren, uler, piper og bjeffer. 

Huseier er heldigvis veldig flott og er mer bekymret over hunden enn over bråket. Vi er selvsagt bekymret for begge deler. Dette er jo et relativt nytt for henne, og vi har lyst å ta tak i dette så fort som mulig. Er det noen som har noen tips og råd? Kan det være at hun har reagert på det å være i narkose? Andre tanker? 

Mvh ama-nil 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tenker at hun muligens er nervøs fordi hun plutselig hører. Å gå med store mengder ørevoks har nok gjort at hun oppfattet lyder på én spesiell måte, antakelig veldig dempet.

Nå hører hun sikkert alt, og det kan jo være skummelt. Vet om pelshunder som har hatt samme problemet når øregangene plutselig var frie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kan nok godt forklare hvorfor vi har merket en så utrolig stor forskjell fra etter voksen ble fjernet/narkosen var gjort. Hun har riktignok før dette reagert selv på de små lydene, men visst hun har fått bedre hørsel kan det nok helt sikkert oppleves som skremmende nå i begynnelsen. Får bare virkelig håpe det går seg til, det er vondt å høre at hun stresser så fælt. Heldigvis har jeg en ganske fleksibel jobb og kan flekse litt for å kanskje gjøre en overgang for henne bedre. Takk for tilbakemelding!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Alder? Lenge siden sist løpetid? Kan godt være at hun hører bedre nå ja, som nevnt over, men ellers så kan det jo og være perioder som er verre enn andre, feks etter løpetid når innbilt slår inn. Dette kan variere fra gang til gang og trenger ikke å ha reagert slik før. 

Dere har ikke vurdert å prøve noe "behandling" for angsten?  I første omgang kan man jo prøve iharmoni feks, eller adaptil, som kan virke lett roende. Eller så har man jo også clomicalm som man kan evt få hos vet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva med å prøve å ha på radio/TV en dag, slik at det er litt hverdagslige lyder i leiligheten mens hun er alene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Men de gjør jo det! Racing greyhounds er jo dritpopulære å adoptere (98% av løpesgreys i Florida blir adoptert bort etter endt løpskarriere), fordi de har så lite diller og er fantastiske familiehunder. Og SLIKE linjer bør man bruke som utgangspunkt for en sunn genpool, ja, fordi sjuke hunder ikke gjør det bra i formel-1. Man har f.eks ikke greyhound neuropati på racing-greyhounds (i USA har de det forsåvidt bare på showhunder importert fra Europa). Og ja, mange vurderer løpsgreys til å være den ekte Greyhounden, fordi man fortsetter å gjøre det arbeidet som har vært gjort over 1000 år, nemlig å selektere etter bruksegenskaper og ikke tant og fjas.  
  • Greyhoundracing kan være uggent, men det er ikke tilfellet i Florida. Dette er et resultat av fanatisme, og sånn lovforslaget er utformet, står all hundesport lagelig til for hogg. Det er ikke uten grunn at majoriteten av greyhoundoppdrettere, klubber og adopsjonsbyråer var mot forbudet..
  • Jeg vet det jeg vet om denne situasjonen av sikre kilder, som forteller meg mer enn jeg kan si her. Opplever ikke at jeg har spesielt mange antakelser rundt dette utover det jeg har hørt fra andre som vet mer enn meg. Hva jeg har trodd og tenkt om hvorfor de plutselig holder seg hjemme og likevel kan passe min hund har jeg fått bekreftet at var riktig. Det er ikke hundepasser som har fortalt meg at mannen drikker og at situasjonen er som den er, det fikk jeg høre helt tilfeldig og ble derfor litt sjokkert med en gang. Hadde behov for å lufte saken før jeg fikk vite mer etter at hunden hadde vært der på nytt for litt siden.  Mannen har ikke ansvaret for hunden, og situasjonen virker for meg grei slik jeg har blitt forklart den,og slik hunden min reagerer både ved henting og levering. Jeg kunne nok tenkt meg at hundepasser jeg ikke kjenner fra før hadde vært ærlig fra starten av og sagt det som det var, men samtidig hadde jeg nok ikke tatt sjansen om jeg visste det den gangen. Jeg har bare fått gode referanser på selve hundepasseren, og er helt trygg på henne.  Alkoholproblemet her har vart i flere tiår. Men det er ikke hver dag, ikke hver helg. Og det er ikke sikkert det foregår så mye når hunden min er der.  Forrige gang var det ingen alkohol har jeg fått vite.  Hunden min er overlykkelig hver eneste gang det er hundepasser tid, så jeg får forholde meg til de reaksjonene jeg ser som utelukkende er positive. Og skulle det endre seg vil jeg selvfølgelig avslutte med en gang. 
  • Hvis noen hadde sagt til dere i dag : «neste mandag»  Tolker dere det som på mandag som kommer nå, eller mandagen etter det igjen, altså 11 dager til? 
  • hva er forskjellen på trekkhunder og greyhounds når det gjelder oppstalling?  
 • Nylig opprettede emner

×