Gå til innhold
Hundesonen.no

Plutselig innsettende separasjonsangst.

Recommended Posts

Hei. 

Vi er et samboerpar med en Dvergpinscher tispe. Hun er en noe engstelig sjel av seg fra før av, i form at hun er litt redd for nye ting, store statuer etc - rar liten hund men med masse artigheter også.  Men hun har alltid fungert kjempefint alene hjemme. Hun går å legger seg når vi har går til jobb eller ut. Nå for ca to uker siden var hun til dyrelegen for vaksine og sjekk, da fant de store mengder med ørevoks, og da hun ikke likte å bli undersøkt avtalte vi ny time hvor dyrelegen til slutt måtte legge henne i narkose for å få behandlet henne. I etterkant av dette har vi sett en markant endring hos henne. Hun peser når vi kommer hjem, uler og slår i døren. Tisser ikke inne - men kommer ut fra under sengen når vi åpner døren. Hun er inne på soverommet når vi er på borte. Huseieren der vi leier sier at hun har vært virkelig urolig den siste uken og slår mye i døren, uler, piper og bjeffer. 

Huseier er heldigvis veldig flott og er mer bekymret over hunden enn over bråket. Vi er selvsagt bekymret for begge deler. Dette er jo et relativt nytt for henne, og vi har lyst å ta tak i dette så fort som mulig. Er det noen som har noen tips og råd? Kan det være at hun har reagert på det å være i narkose? Andre tanker? 

Mvh ama-nil 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tenker at hun muligens er nervøs fordi hun plutselig hører. Å gå med store mengder ørevoks har nok gjort at hun oppfattet lyder på én spesiell måte, antakelig veldig dempet.

Nå hører hun sikkert alt, og det kan jo være skummelt. Vet om pelshunder som har hatt samme problemet når øregangene plutselig var frie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kan nok godt forklare hvorfor vi har merket en så utrolig stor forskjell fra etter voksen ble fjernet/narkosen var gjort. Hun har riktignok før dette reagert selv på de små lydene, men visst hun har fått bedre hørsel kan det nok helt sikkert oppleves som skremmende nå i begynnelsen. Får bare virkelig håpe det går seg til, det er vondt å høre at hun stresser så fælt. Heldigvis har jeg en ganske fleksibel jobb og kan flekse litt for å kanskje gjøre en overgang for henne bedre. Takk for tilbakemelding!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Alder? Lenge siden sist løpetid? Kan godt være at hun hører bedre nå ja, som nevnt over, men ellers så kan det jo og være perioder som er verre enn andre, feks etter løpetid når innbilt slår inn. Dette kan variere fra gang til gang og trenger ikke å ha reagert slik før. 

Dere har ikke vurdert å prøve noe "behandling" for angsten?  I første omgang kan man jo prøve iharmoni feks, eller adaptil, som kan virke lett roende. Eller så har man jo også clomicalm som man kan evt få hos vet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva med å prøve å ha på radio/TV en dag, slik at det er litt hverdagslige lyder i leiligheten mens hun er alene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive



 • Nye innlegg

  • Jeg har et tyggemonster selv. Alder ingen hindring. Enhver leke SKAL forsøksvis tygges i stykker. All annen bruk er visst meningsløst. Stort sett. Nylonbein er kjempepopulært. Et stort varer minst et halvt år. Bruker å bytte det når hun har høvlet det så skarpt at jeg er redd hun skal skade seg. Har en nylonring også. Like populær. Standard svart Kong biter hun i stykker, men det finnes en sort Kong ball med et hull i for godbiter. Den er like fin etter to år - hun får liksom ikke tak til å bite over. Passer akkurat med en Markies i det hullet.
  • Tja, leker som kan stjeles fra valpegrinden er kjekkest. En liten stund. DSGen er vel den som er mest interessert i leker inne. Han makulerer de og kan finne på å spise bitene, når han er i det hjørnet. De får ikke ha drakamp med leker inne. Det hender de får en leke de kan leke med sammen ute når det passer seg. Mine henter ikke noe når de blir glade. Gnaging foregår på tyggebein o.l. som de får av og til. Det kan ikke ligge framme til enhver tid pga. ressursforsvar hos yngste. Kong brukes til å servere mat i, ingen av de synes den er spesielt interessant når den er tom. Missforstå meg rett, mine hunder får leke ganske mye med leker, men de har ikke tilgang på de til enhver tid nei. 
  • Ser ut som det er omtrent dobbelt så mye kropp hos Neytiri i forhold til hos Emmy   Men du har utrolig flotte jenter  
  • Så moro å se Med den musikken og den stemmen din hørtes det ut som tidenes koseligste barnefilm Haha!  Har du noen youtube videoer av denne 360 handlingen til Susan Garrett? Eller har du gått online kurs eller noe for henne?  Jeg har innsett, eller jeg har vel egentlig visst det lenge, at vi mangler utrolig mye basic. Så i vinter skal vi gå back to basic. Jeg tror det kan bli bra!  Vi skal nok jobbe mye slik som dere gjør i videoen over. På forrige agilitytrening trente vi tighte svinger på hopphinder. Jeg er litt usikker på fremgangsmetoden. Jeg begynte med at hun skulle tilby å løpe rundt vingen selv, deretter la jeg på kommandoene etter hva hun gjorde. Gikk hun rundt vingen til høyre la jeg på "høy" som kommando, gikk hun rundt venste vinge la jeg på "left" som kommando. Nå på forrige trening begynte jeg å si "høy" og "left" og belønnet kun når hun gjorde faktisk det jeg sa. Altså tok hun "høy" når jeg sa "left" så fikk hun ikke belønning og måtte prøve på nytt. Er det rett måte å gjøre det på? 
 • Nylig opprettede emner

×