Gå til innhold
Hundesonen.no

Spansk vannhund


Evelina
 Share

Recommended Posts

Hvis dere googler spansk vannhund på norsk så er nesten alle korte klipte. Googler du spanish water dog så er nesten alle langhårete. Er det noen forskjell? Kan man ha en langhåret spansk vannhund som ikke ødelegger pelsen? Og bare klippe med saks i tuppene sånn at ikke pelse blir altfor lang. Kan den være feks. 10 cm hele tiden? Man skal vell ikke børste den pelsen med børste tror jeg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kan du lese om pelsstell, det er relativt store variasjoner på pelstype innad i rasen og mye avhenger av hvor lang man velger å holde pelsen. Og nei, de skal egentlig ikke gres med børste. Rasestandarden spesifiserer en ønsket maksimum lengde på 12 cm (15 cm når krøllen er trukket ut) og minimum 3 cm for å kunne evaluere pelskvaliteten. Tradisjonelt har de blitt klippet én til to ganger i året - sammen med sauene, dette har man stort sett fortsatt med. De klippes med maskin over hele, og skal ikke ha noen «frisyre» (men det er flere som har f.eks. lang lugg, for moro skyld, men dette er ikke godkjent utstillingsklipp). Å holde pelsen på 10 cm er mulig, og det gjøres ved å klippe tuppene slik du beskriver, men en slik pelslengde vil kreve mye arbeid for å unngå toving, etc. og vil ikke være spesielt gunstig i store deler av landet på vinteren. 

Endret av Nimbus
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Sunnivamb said:

Spansk vannhund får vel også «dreadlocks», altså tover i pelsen når den blir lengre.

Nei, hvis man får tover, «dreadlocks», har man ikke tatt vare på pelsen slik man skal. Det skal være snorer, «cords», og det er viktig at det kommer luft inn til huden. Hver krøll skal altså bli en snor, man skal ikke samle sammen flere krøller til en tjafs. Det er derfor det er nokså krevende å vedlikeholde lang pels på en spansk vannhund, når den er kortklipt er den nærmest vedlikeholdsfri.

Edit: Jeg veit at det fyker noen rundt i statene, spesielt, som har «kule» dreadlocks. Det ser ekstremt slitsomt ut for hundene, for å si det mildt. 

Og, det finnes en tråd til om spansk vannhund, hvis @Evelina, eller andre, skulle ha flere spørsmål.

Endret av Nimbus
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...